• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

A ja mdłości straszne mam. Wczoraj od rana do 15 i później od 20 tak mnie złapało, że byłam pewna, że będę biegła do kibla no ale udało się wytrzymać.
Dzisiaj od rana to samo 🤢.
Czy tylko ja teraz mam taką długą przerwę z wizytą 🫣 Ja mam wizytę dopiero 5.06.

reklama
A ja mdłości straszne mam. Wczoraj od rana do 15 i później od 20 tak mnie złapało, że byłam pewna, że będę biegła do kibla no ale udało się wytrzymać.
Dzisiaj od rana to samo 🤢.
Czy tylko ja teraz mam taką długą przerwę z wizytą 🫣 Ja mam wizytę dopiero 5.06.
Bardzo współczuję. Pamiętam że mi w poprzednich ciążach herbaty z imbirem bardzo pomagały... moze sprobuj biedulo ...

Ja dzisiaj mialam produktywny dzien 💪
Od samego rana bylismy ma działce , a następnie poszliśmy na spacer , bylismy na obiedzie , bylismy na lodach i gofrach, teraz wróciliśmy do domu i od tego chodzenia jestem znowu głodna 😂🤣 🙆‍♀️

Bardzo współczuję. Pamiętam że mi w poprzednich ciążach herbaty z imbirem bardzo pomagały... moze sprobuj biedulo ...

Od samego rana bylismy ma działce , a następnie poszliśmy na spacer , bylismy na obiedzie , bylismy na lodach i gofrach, teraz wróciliśmy do domu i od tego chodzenia jestem znowu głodna 😂🤣 🙆‍♀️
Właśnie lekarz mi mówił żebym parzyła sobie imbir. Ale też przepisał mi bonjeste tylko to jest mega drogie i boję się, że mnie to zamuli skoro to też ma działanie uspokajajace i trzeba brać jedną tabletkę rano. No i nie wymiotuję więc nie wiem czy to zadziała też na mdłości. Któraś z was kiedyś brała te leki? Macie jakieś doświadczenie?

Kto ma w następnym tygodniu wizyty? Ja dopiero 1 czerwca😮‍💨 mam nadzieję, że moja marmulka będzie dalej fikać i dorodnie rosnąć
Ja we wtorek na 8.00 rano. Idę na fundusz i zastanawiam się czy brać dokumenty z wizyty prywatnej? Mam tylko USG i rozpisane leki. Nie mam karty ciąży. Potrzebuję tylko skierowania na wszystkie badania.
Sama nie wiem co mi lekarz powie.

Miałyście takie sytuacje że leczyłyscie się prywatnie i na fundusz tylko po skierowania?

Ogólnie myślałam żeby chodzić w dwa miejsca.

Mi też ciągle chce się coś jeść ale jak wącham to mi apetyt mija i nie wiem co bym jadła. Narazie najlepsze są owoce i warzywa.
Chleb tylko ciemny i niektóre mięsa. Czasem lody ale raczej te kwaśne.
Masakra
Ale moja waga odrobinę spadła od tych 2 mcy.

Właśnie lekarz mi mówił żebym parzyła sobie imbir. Ale też przepisał mi bonjeste tylko to jest mega drogie i boję się, że mnie to zamuli skoro to też ma działanie uspokajajace i trzeba brać jedną tabletkę rano. No i nie wymiotuję więc nie wiem czy to zadziała też na mdłości. Któraś z was kiedyś brała te leki? Macie jakieś doświadczenie?
Nie znam tego leku.
Jest mi źle ale na myśl o imbirze jeszcze gorzej mnie mdli.

A jeszcze od dwóch dni nie boli mnie brzuch. Wcześniej kul, ciągnął, pobolewał jak na okres. A teraz nic. Zaczęłam się trochę stresować. Czy wy też nie codziennie macie bóle brzucha? Nie pamiętam już jak miałam w 1 ciąży 🫣

reklama
A jeszcze od dwóch dni nie boli mnie brzuch. Wcześniej kul, ciągnął, pobolewał jak na okres. A teraz nic. Zaczęłam się trochę stresować. Czy wy też nie codziennie macie bóle brzucha? Nie pamiętam już jak miałam w 1 ciąży 🫣
Ja tak mam. Raz boli raz nie. To nie jest wyznacznik . Objawy są skutkiem hormonów, które są wysokich parametrów. Nie wiadomo od czego one zależą w sumie. U mnie był bardzo wysoki przyrost bety i biorę duże dawki progesteronu, luteiny, heparyny i estradiolu.
Objawy są dokuczliwe i jest mi bardzo źle, ciężko, mam duży brzuch, który boli od zastrzyków i w środku też ciągną ścięgna aż po kolana. Boli miednica i mam chwile zwłaszcza rano że brakuje i tchu, mam mroczki w oczach i momentami czuję że się osuwam ale jeszcze nie zemdlałam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry