reklama

Styczniówki 2010 !!

czechow - ja tak bardzo bym w to badanie lekarskie nie była pewna; różni lekarze w różnym czasie mając różne umiejętności i wiedze.... wg mnie intuicja matki powinna być tu na pierwszym miejscu

agagsm - Tymek miał pierwszą terapię czaszkowo-krzyżową jak miał tydzień :tak: dlatego też asymetrie i problemy bioderkowe jakoś mniej mi w głowie; słusznie napisałaś o spokoju - ja też go posiadam, raz przy żóltaczce mną telepało niepotrzebnie i szybko sobie walnęłam w łeb coby sie wyciszyć - to jest podstawa; :tak:

reklama
ASIAX- ale się wystraszyłam, bo mój Mały ma jutro szczepienia. Nie wiem, czy trzymanie głowy z jednej strony, wyginanie się w banana w lewą stronę, to już asymetria. Aha i jak leży na brzuszku to jedną noge ma prawie wyprostowaną i wygina się w ten sposób, że prawie przewraca się na prawo.
Jakie objawy miał Miki? Błagam o info.

Miki miał takie same objawy,tylko na prawą stronę, ale potwierdziły to 2 lekarki i dostałam skierowanie do neurologa. Zawsze możesz powiedzieć że chcesz skierowanie żeby się upewnić czy wszystko ok. i na razie nie chcesz szczepić.
Podzielam zdanie Kaji że z lekarzami to różnie bywa, tak jak w przypadku Klary, lekarz poprostu stwierdził że dziecko jest asymetryczne i nie wiadomo co dalej, normalny lekarz kazałby to skontrolować. Ja pokazałam wczoraj rehabilitantce Huberta i powiedziała że na 100% jego problemy z kręgosłupem i krzywe nogi to pozostałość po asymetrii, rehabilitacją można sobie zaoszczędzić jeżdzenia po lekarzach w przyszłości.

No i jeszcze się dowiedziałam że jak ma się udokumentowane wizyty u neurologa i on wystawi zaświadczenie że dziecko wymaga rehabilitacji to można przedłużyć urlop macierzyński, mojej koleżance przedłużyli o 2 miesiące, więc ja też się o to postaram, inaczej musiałabym 1 czerwca wracać do pracy.

Ostatnia edycja:
ja na chwilę hihi mały śpi w nocy coraz dłużej;) teraz przejmuje go babcia a ja do roboty zaczęłam was czytać o 10 ale doopa młody nie dał odpisać, w każdym razie kobity kochane było w końcu fantastyczne serduszkowanie!;P Jaś się nie wybudził! Normalnie gites majonez humor od razu lepszy;)
spadam buziole

Yol_a, dawaj maila na priva. Zaraz przesle.
Morka, ciesze sie, ze jest lepiej. Mysle, ze tylko troche trzeba sie postarac, zeby dziecko zrozumiec.

A reszte doczytam za jakis czas, bo teraz pedze do przedszkola. Tylko miotle musze wyciagnac, co by zdazyc na czas. :-D

Pasibrzuch a dołączyłaś oświadczenie że chcesz na konto ? bo ja musiałam dołączyć tylko na nadal nie dostałam wiec mam nadzieje że na konto przyjdzie

do tego jeszcze nie dostałam za L4 od 4 stycznia:wściekła/y:bo księgowa jest popieprz... byłam u niej że w zusie mojego L4nie mają a ona że dopiero w ten poniedziałek jedzie zawieź :baffled:

A i Witam bo nawet się nie przywitałam dziś ;-)

wczoraj miałam jazdę autobusem do ortopedy z małym i wszystko ok no i była mowa o tym kładzeniu na plecach wiec znowu mi on to powiedział że kładzie się dziecko tylko na pleckach no i kolejna kontrola za 2 miesiące :tak: zleciały mi 3 godziny tam :baffled:

Lepiej zadzwoń. A swoją drogą jak odróżnić okres od odchodów połogowych??
Odchody mialam ok. 3 tygodni pozniej juz tak lekko i prawie nic i 2tyg pozniej zaczelam krwawic a gin mowil mi ze od zakonczenia karmienia piersia do 2 mies powinno sie dostac okres a ja karmilam moze z tydz wiec pewnie to okres.. nawet zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne.

reklama
Pasibrzuch: no właśnie - sama najleiej czujesz kiedy karmić małą, a kiedy nie! Dlatego ja rady Tracy w wypadku karmienia wsadziłam między łopatki:)
w dzień umnie podobnie jak u ciebie - co 2h czasem krócej czasem dłużej - generalnie obserwuje dziecko czego chce i czasem staram się zabawić zamiast dac cyca, ale jak marudzi bardzo to cycuś i dzidzia od razu ma lepszy humor, a czasem potrzebuje żeby się ululać:)

A co do pediatrów to ilu ludzi tyle opinii - więc trzeba wszystko z głową - podpisuję sie pod tym co napisała Kaja - jak się ma jakiekolwiek wątpliwości co do asymetrii czy innych objawów, to lepiej wstrzymac się ze szczepieniem do konsultacji z neurologiem czy innym specjalistą. Szczepienia zawsze można odroczyć i od tego krzywda się nikomu nie dzieje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry