Co nowego?
reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Aga ma rację nie ma co się kłócić!! :tak::tak:
Ja szczepię Kaja mnie za to nie beszta ona nie szczepi i ja jej też nie potępiam. Przecież każda matka wie co dla swojego dziecka najlepsze i niech robi tak jak podpowiada jej matczyny instynkt.

reklama
Dobrze dajmy spokój

Oto co znalazłam jak wpisałam w youtuba - życzenia wielkanocne

[video=youtube;5RdN0RUpqH4]http://www.youtube.com/watch?v=5RdN0RUpqH4&feature=related[/video]

CZECHOW :-d:-d:-d dobre to!

EDIT: wiecie co? zastanawiam sie czy czasem nas po świętach nie wezmą na dół:confused:czyli już do dzieci urodzonych...bo w sumie już kwiecień...a powiem ze miło mi tak tutaj pod tytułem "Styczniówki 2010":tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej hej....
A jednak jeszcze uda mi się coś napisać.
Wyobraźcie sobie że C. obalił 180ml:szok:....i się uśmiechał po, a ostatnio po tych 150ml wzięty do odbicia gotował się ze złości...hmmm...chyba przejdziemy na większe porcje.....

Teraz śpi, ale dziś wyjątkowo się namęczyłam by się uspokoił... jakoś tak nie wiadomo dlaczego nagle sie rozpłakał i nie mogłąm go uspokoić, wszystko sprawdzało się na chwilę, dopiero dawno nie stosowana pozycja kołyski w chuście pomogła... ja jej nie lubię bo ramię mnie boli jak za długo noszę, ale tak mi było żal tego płaczu.... co ja mówię -to nie był płacz a rozpacz.....

Przykro mi z powodu tego maluszka 10 miesięcznego:-:)-:)-(

Mam inne zdanie na temat śmierci łóżeczkowej niż Kaja,i szczepień więc nie podnoszę dyskusji - szanuję inne zdania, a poza tym święta idą:tak:
A jeszcze pamiętam, co do monitora oddechu jak o niego pytałam w ciąży, wiele osób mnie krytykowało a widzę, że wiele z Was zakupiło.... a co do fałszywych alarmów- ja wolę 10 za dużo, niż 1 za mało....

A i ja może też tylko 2 razy w życiu brałam antybiotyk i przed staraniem się o dzieci i przed tymi nieszczęściami też lekarz miał problem by wiedzieć kim w ogóle jestem:tak:

A i ktoś pytał o płyty dla malców- gorąco polecam-
empik.com - The Best Kids...Ever - Various Artists- 55.99zł
już kiedyś chyba polecałam:cool: nie pamiętam...... fajne 4 płytki, ostatnia zbiór kołysanek, 3 poprzednie same hiciory ponadczasowe i nowe:tak:

oraz empik.com - Mama i Ja Vol.1 - Miś i Margolcia- 18.99zł
i empik.com - Natalia - Natalia Kukulska- 27.99zł
Przerabiamy je na co dzień....no i jeszcze tradycyjnie Majkę Jeżowską...
ale ten zestaw 4 płyt jest superowy....

A i nie wiem co jeszcze chciałam napisać, znowu:-D
ale na bank podziękować za życzenia, bo złożyć zdążyłam z rańca:-);-)

Czehow - leżę i kwiczę- fajne życzenia!

Ostatnia edycja:
Ja się nie kłocę ;-) (za stara jestem hehe) powiedziałam co uważam najlepiej jak mogłam - nie jest moim celem na forum kłocenie się. Dziekuję, że zostałam zrozumiana jednak - mam nadzieję ;-) i, że wiele z was nie odczytało mnie personalnie.
Przerwa i tak mi się przyda bo chrzest, święta.... więc dystans załapać jest okazja. :tak:
Jeszcze raz wszystkim pięknych świąt!;-)

Kaja też właśnie, Tymcio ma już chrzest... matko kochana.... a niedługo my.....tym bardziej słońca w niedzielę!!!!!!!!!!!!!!!
e: zdeaktualizował Ci sie avatar, może jakieś jaja tym razem?

Ostatnia edycja:
Kaja - dostajesz wolne tylko na święta :-):tak:

Ja ogólnie lubię jak ktoś ma swoją zdecydowaną opinie na dany temat. Cieszę sie, że trafiłam na to forum i mogę poznać zdanie innych, bo to ubogaca moją wiedzę i poszerza horyzonty. (Ja szczepię, Kaja Ty nie szczepisz i jest super i pisz nadal o szczepieniach, bo ja chcę to czytać :-):-):-) i poszukam sobie tego rozporządzenia. Poza tym dzięki wiedzy, którą mam z formu wiem, że muszę zrobić teraz dłuższą przerwę przed następnym szczepieniem.

Czechow - super życzenia :-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Hej Kobiałki:-)
Jędza zasnęła po 2 i tak mały krok do przodu;-) Najlepsze jest to, że Ona w ciągu dnia śpi maksymalnie do dwóch godzin, szaleje do późnej nocy, a jak już zaśnie na noc to potrafi nawet do 11 spać :szok:
Oliś też był nocny marek, ale Jessi za nic nie przebije ;-)
Właśnie teraz mam chwilkę błogiej ciszy, Młoda śpi, a Oliś grzecznie się bawi za moimi plecami, od czasu do czasu szczypie mnie i się popisuje, bo chce, żeby mu brawo bić :-D Jestem głupia matka, bo nauczyłam Go jak indianin robi o co chwilę krzyczy i klepie się po ustach, bo udaje indianina :-pNo i mam za swoje, jak Młoda cicho to Oliś robi za indiańca :-D

A wiecie co ja lubię jak ktoś ma swoje zdanie i je głośno wyraża, od tego jest forum, żeby wyrażać swoje opinie (oczywiście w normalny sposób) i prowadzić w kulturalny sposób dyskusje, no bo przecież jakby wszyscy się ze wszystkimi we wszystkim zgadzali to byłoby nudno i zbyt cukierkowo :-) Zresztą same zobaczcie tyle nas tu babek, już prawie rok jesteśmy razem i przez ten rok na szczęście nie było większych konfliktów na forum :-) Bardzo mnie to cieszy, bo kobietki przecież od czasu do czasu lubię sobie pokrzyczeć ;-):-p

Hmm, chyba Oliś wyprodukował wielkiego klocka, bo coś mi tu w pokoju zaczyna zajeżdżać :sorry2:
I Panna Rozdarta już oczy otworzyła i się przypatruje co robię, na szczęście jest cicho :-D

Co do śmierci maluszków to zawsze jest przykro:-( To nie rodzice powinni chodzić na grób swojego dziecka, kolejność powinna być odwrotna :-(Za dużo Bóg ma już Aniołków wokół siebie, po co Mu kolejne? :-( Nie zrozumiem tego nigdy:no:
Klara pytałaś jak się czują rodzice Madzi... Jakoś sobie radzą, ale łatwo nie jest. Ania łapie się na takich głupich czynnościach, że np. wlewa wodę do wanienki, a nie ma w tej wanience kogo wykąpać :-( Na szczęście w tym całym bólu Ania myśli także o innych, nie chce, żeby życie i śmierć Madzi poszły na marne i zastanawia się nad tym co może zacząć robić, żeby pomagać innym:tak: Zrobiliśmy zrzutkę na wieniec i aniołka dla Madzi na grobek i zostało trochę tych pieniędzy, a Ania przekazała je fundacji Serce Dziecka i stowarzyszeniu rodziców i przyjaciół dzieci z ZD Zakątek21. Po prostu Madzia zarażała dobrem i jej odejście tylko to dobro spotęgowało.
Agbar najważniejsze, że nic Wam się nie stało:tak: Wyobrażam sobie Twój strach, ale dobrze, że tylko na tym się skończyło:tak:

Co prawda za świętami nie przepadam, ale dziękuję Wam za życzenia i :
Wam życzymy Wesołych Świąt
:-)

o niech tą pogodę szlak trafi tak się wybierałam na spacer, bo w końcu słońce wyszło a tu deszcz zaczął padać no kurde nie dość, że nie cierpię chodzić na spacery to jeszcze mi pogoda to utrudnia:wściekła/y:

a tak w ogóle to dzień ... powiedzmy, że dobry Polcia też rano humores super a po południu maruda i tylko na rączkach jest ok teraz na chwilkę usnęła więc mam może się iść wysiusiać:baffled:

i tak żeby nie zapomnieć
WESOŁYCH ŚWIĄT

Chociaż też ich nie lubię.

reklama
Myślałam że złoże jutro ale jak wszyscy to wszyscy :-D

Pomaleńku przez podwórze Idą dzieci kurze. W kropki, w ciapki, malowanki, bo to miały być pisanki... :-D

Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,
radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
smacznego jajka, mokrego dyngusa,
a także odpoczynku w rodzinnym gronie.
Niech każdy z nas wykorzysta ten czas jak najlepiej.

Do góry