reklama

Styczniówki 2010 !!

Nadineczka - my jeszcze szczerbaci
Asiax - Maksiu też już jedzie prawie wyłącznie na kaszce

Ja też kocham lato, niby jest mi mega gorąco, ale mam multum energii i ciągle bym coś robiła, nie czuję zmęczenia. Do tego takie dłuuuuuuugie dni, czuję się jak w raju. (Jeszcze 3 tygodnie tego raju i koniec :(

reklama
Witam
Jakoś nie daję rady usiąść od rana, bo jak Mały tylko się obudzi i zje to na działkę wychodzę pod drzewko bo tam chłodniej.
Znalazłam sposób na K jak budzi się o 5 i jeszcze z zamkniętymi oczami jęczy to ja go wkładam do wózka i jeszcze mi pośpi do 7, wiem, że tak nie powinnam ale jak tu funkcjonować od 5 do 21.

Asiax ty się ciesz, że masz takie złote dziecko;-)

My też jeszcze bezzębni ale ale...wczoraj wyczułam coś ostrego na dziąsełku, także cos tam powoli wyłazi:)

Życzę Miłego dnia

Ja się bardzo cieszyć że moje dziecko taki anioł, życzę wszystkim takich dzieci.

Wpadłam zakomunikować że przebił się 3 ząbek i poszło o wiele łagodniej niż przy dolnych.

Witam dziewuszki z doskoku bo w pracy wysiaduje.
Lato to ja tez kocham ale co z tego jak tutaj go jak na lekarstwo, tydzien cieplo a dwa pada:baffled:
Co do zebolow to u nas tez brak, i nie zapowiada sie na razie ale czekamy.
Moje dziecko dzis sie bardzo wczesnie obudzilo, o 6.20:confused: ale T wstal, dal mu butle i wrzucil go do mnie do lozka i pospalismy do 9.00 wiec odpokutowal:tak: a przy okazji T sie juz nie kladl a zrobil sniadanko dla zony:-) nice....
Czy wy juz wszystkie pozmienialyscie foteliki? Ja mam dylemat czy kupic mu do 18-tu czy do 36-ciu kg, juz wczoraj prawie kupilam do 36-ci ale stwierdzilam ze bez sensu kupowac fotelik na 10 lat bo sie na 100% nam znudzi a nie bedziemy mieli wymowki coby wymienic. No i glowny argument to te do 36-ciu sie nie rozkladaja tak fajnie jak te do 18-tu a przynajmniej ja nie widzialam....penie mnie zlinczujecie bo to nie ten watek ale ja w pracy i czasu brak na szukanie odpowiedzniego watku.

Milego dzionka kobitki:-)

Hejka!
Ja nie narzekam... ale też nie mieszkam w bloku to może nie mam wyobrażenia. Nie mam klimatyzacji mam duzy orzech :-D ale klimy nie lubię. Czuję się jak w puszce wówczas, w Atenach rok temu w hotelu chłodno ale co za przyjemność miec zamknięte okna i drzwi szczelnie i siedziec? Jakaś staroświecka jestem:-D Lubię powiew wiaterku, natury - nawet jeśli ona gorąca :-p
nadineczka:szok: wolisz mrozy jakie były w styczniu:confused:.
Tymek chyba zaczyna ząbkować bo marudny bardziej a po wieczornej kuleczce chamonille przespał pieknie całą noc - znaczy ulżyło biedakowi.

Polecam lody i mrożoną kawę, miłej niedzieli!

żebyś wiedziała że wolę te mrozy co były, tylko nie jak mam niemowlaka no i ogrzewanie kosztuje ale gdyby nie to to wolę no może nie mrozy co śnieg:tak:

to dobrze że nie tylko my szczerbaty bo już myślałam, że będziemy na końcu niby im później tym lepiej, ale jakoś tak już chciałabym ...

Jola daj deszczu! my do 18stu
Jaś je słoiczki mleka nie chce zjada po 50ml w dzień a zawsze 150ml, dobrze że w nocy je, poza tym mieszałam od tygodnia mleko 2 i 1 i teraz tylko 2 i ma chyba zatwardzenie kupki jak kamyczki ciśnie i nic nie ma, myślicie że to za wcześnie i nie przyswaja mleka nr 2? wcześniej kupki miękkie dwa razy dziennie a teraz takie bobki

Ostatnia edycja:
Witam

Wreszcie dzic poplazowalismy, tylko deszczyk nas wygonil. Suuuper i nawet poplywalam :-)
A Michalek grzeczny nawet byl i pospal 1,5 godzinki. Tata potem wzial na raczki i pospacerowali i zamoczyl mu stopki w wodzie (a tak na pierwsze wrazenie to wydaje sie lodowata - trzeba sie dlugo przyzwyczajac) - nie byl zbyt zachwycony i juz sie chcial rozplakac :-D
A widzialam jak moze 1,5 roczna dziewczynke tata bez pardonu siup do wody i w te i wewte nia az po pachy w tej wodzie a ona sie darla jakby diabla w swieconej wodzie kto kapal ;-)
Maz mowi do mnie: widzisz, ty sie wstydzisz, ze ci zaplacze (ogolnie, bo i nie mialam zamiaru go moczyc) - a oni sie nie szczypia.
Ja bym czegos takiego dziecku nie zrobila :angry:

Nadineczka - my tez bezzebni i jakos mi sie nie spieszy - pediatra powiedzial mi, ze im pozniej wyjda pierwsze, tym pozniej potrzebne beda trzecie :-) Nie wiem ile w tym prawdy ale juz gdzies to zaslyszalam.

jola - my tez jeszcze nie mamy fotelika

Asiax - gratuluje kolejnego zabka

Klara - najlepsze zyczonka i sto lat!

A co do tego czy lepsze upaly czy mroz, to zalezy od tego, czy mam jezdzic autobusem, my siedziec w domu.

Jak upal, to w domu sauna i spac nie mozna, siedziec nie mozna, na spacer nie mozna... a w autobusie mozna sie udusic ...ble
Jak mroz to w domu grzejnik w dupke grzeje i fajnie jest, ale jak przyjdzie czekac na przystanku i wiatr przenika do kosci, to mozna szalu dostac.
Jednak mrozy wole bardziej.... przynajmniej w domu mozna wytrzymac i uwielbiam spacery w mrozny dzien, jak snieg trzaska pod butami :tak: I nie ma komarow :-)

Hahah az nie wierze w to co pisze - tyle miesiecy czekalam na to lato, a teraz za zima tesknie - babie nigdy nie dogodzi :rofl2:

Tym optymistycznym akcentem koncze moj wywod (o dupie marynie ;-)) i milego dzionka zycze

to dobrze że nie tylko my szczerbaty bo już myślałam, że będziemy na końcu niby im później tym lepiej, ale jakoś tak już chciałabym ...

Nadineczka - my tez bezzebni i jakos mi sie nie spieszy - pediatra powiedzial mi, ze im pozniej wyjda pierwsze, tym pozniej potrzebne beda trzecie :-) Nie wiem ile w tym prawdy ale juz gdzies to zaslyszalam

No to ja Wam powiem że to zabobon, mojemu starszemu synowi zęby zaczęły wychodzić jak skończył 3 miesiące, a szwagierki synowi jak miał 11 miesięcy i teściowa stwierdziła że jak Hubertowi tak wcześnie wyszły, to szybko mu się popsują, a Kuba to będzie miał zdrowe. Chłopaki mają po 14 lat, Hubert ani jednej dziury, a Kuba 80% połatanych, także to nie ma większego znaczenia, to jest uwarunkowane genetycznie. No i trzeba dbać od najmłodszych lat, dlatego już dziąsła każą czyścić.

Dorciaa, ja zmieniłam na 2 jak Miki skończył 6 miesięcy i nic się nie działo, myślę że troszkę za wcześnie zmieniłaś.

Jola, ja znalazłam do 25 kg, myślę że te do 36 nie nadają się dla naszych maluchów, bo na pewno zdarzy się że będą chciały pospać w podróży.http://www.allegro.pl/item1093749307_fotelik_samochodowy_dance_0_25kg_nowosc.html

Ostatnia edycja:
Właśnie próbowałam uśpić K w łóżeczku bo on w dzień tylko w wózku, płakał biedny ja podchodziłam , przytulałam i odchodzilam a on jeszcze większy ryk i się zlitowałam po 5 próbach, zasnął w wózku w mig.

Dorciaa ja czekam do 6, nie ma co się spieszyć,

jola ja też się zastanawiam czy do 18 czy do 36, a na dniach chcę kupić, wolałabym taki rozkładany bo przecież K jeszcze nie siedzi.

Co do lata to ja lubię bardzo ale jak jest 25 stopni nie więcej.

reklama
Jolcia ja to sobie nie wyobrazam jak taki fotelik do 36 kg czyli w zalozeniu producenta do ok 12 lat tak? Wyglada po takich hmm...8 latach;-)
My zdecydowalismy ,ze bedziemy kupowac ten do 18kg.
Minnie gdzie ty u diabla ten deszczyk mialas???????DAWAJ mi go tuuuuuuuu!!!!:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry