• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

ivi... własnie byłam na Oliwce w 1 ciazy i skonczyło sie to tragicznie:-(:-(:-( od kolana po biust mega rozstepy, kilkaset chyba:-(:-(:-(:-(Mi chyba nic nie pomoze, ale nie chce nowych, bo te zaczynaja ładnie blaknąć i coraz mniej je widac, a jak zas wyleza nowe... ble!

reklama
Ja słyszalam ze dobra jest z Perfekty mama,mozna ja kupic w careefore-nie wiem czy dobrze napisalam.Ja w pierwszej ciazy uzywałam kremu Fissan,kupowałam go w aptece i rozstepów mam naprawde sporadycznie tylko na piersi.

ivi... własnie byłam na Oliwce w 1 ciazy i skonczyło sie to tragicznie:-(:-(:-( od kolana po biust mega rozstepy, kilkaset chyba:-(:-(:-(:-(Mi chyba nic nie pomoze, ale nie chce nowych, bo te zaczynaja ładnie blaknąć i coraz mniej je widac, a jak zas wyleza nowe... ble!

Mi zaproponowano z HIPPA oliwke (specjalnie jest przeciw rozstępom poczytałam o niej i właśnie jest na te rozstępy aby ich nie mieć)podobnoż jest bardzo dobra a 200 ml kosztuje 10 zł. co myśle że się opłaca i ja zaczne sobie ją kupować:tak:

Dzieki dziewczyny za słowa otuchy. Dzisiaj jest już nowy dzień i od razu inne nastawienie:tak:. Wiem, że jak "dziadować'to tylko w tym kraju, bo social na prawdę dobry, ale z wszystkimi wnioskami poczekam, aż urodzi się druga dzidzia, bo wtedy, to na pewno dostanę.
Co do kremow, to ja uwazam, że na prawdę warto zainwestować, zwykła oliwka nie wystarczy. na początku używałam kremu "fissan", ale pózniej dostałam uczulenia, poza tym za tłusty. Pózniej vichy i mustela. Dla dziewczyn z Ie i Uk BIO-OIL-rewelacja.

Cześć Styczniówki.

Wszystkie posty przeczytałam, przepraszam, że nie odpisuję co do każdego.

aniarespondek musisz się trzymać mocno - dla siebie i dla maluszka

evi G mam nadzieję jednak, że sytuacja się u Ciebie zmieni. trzymam mocno za to kciuki.

ania 98765 jak na mój gust lekarz nastawiony na kasę. może warto go zmienić? zwyczajnie Cię olał. nie podał żadnych wymiarów, zlekceważył Twoje dolegliwości. przemyśl zmianę lekarza. w końcu dajesz mu kasę - niech się wywiąże ze swoich obowiązków. co do kłótni z mężem... przykro mi. zabrzmi to banalnie, ale wszystko się ułoży. coś o tym wszystkie wiemy.:sorry2:

beti81 na pewno się cieszysz. gratulacje.

anaklim tej świeżej polskiej kiełbasy zazdroszczę... ja mam co prawda zapas w zamrażarce, bo teściowie przywieźli, ale taki objezdy sklep to piękna sprawa

raxneta O tym, że się miało kontakt z osobą chorą na ospę trzeba powiedzieć lekarzowi koniecznie. Może jeszcze coś zaradzić, bo chyba można coś na to podać, tylko nie zawsze działa. Trzymam kciuki, żeby Was ospa nie dorwała

co do spania - to słyszałam, że powinno się spać na lewym boku. na pewno nie na wznak. ale ciężko nad tym panować jak się śpi

nemi masz wyrzuty sumienia? niepotrzebnie. zawsze się jakaś zaraza trafi.

beti81 ja smaruję ziają. jest tania i dobra, chociaż niektórych może męczyć zapach. stosowałam w pierwszej ciąży i nie mam rozstępów. później kupię sobie vichy, a co tam:-). przez jakiś czas stosowałam też oliwkę johnsona, ale mam na nią uczulenie, zresztą moje dziecko też. skóra mi się pomarszczyła, zaczęłam obłazić, jak wąż. pharmaceris też ma dobre produkty.

blackwizard może ząbkowanie? przerabiałam to z moim synem. swoją drogą dziś obudził się po 4 i też nie miał ochoty spać.

asiowo co do rozstępów - można się smarować wieloma produktami, ale prawda jest taka, że ogromne znaczenie ma uwarunkowanie genetyczne... ja jak już wspomniałam smarowałam ziają, jest tania, pewnie nie jest najlepsza na rynku, ale mi pomogła. nie smarowałam piersi - mam rozstępy, brzuch jest cały. koleżanka z sali poporodowej używała mustelli. wyglądała strasznie...ale słyszałam, że mustellę też chwalą. więc chyba nie ma reguły.

uff. przebrnęłam. teraz ja. od trzech dni jestem chora. kaszel, temperatura do 37,5, ból głowy. rano temperatura 38. dzwonię do przychodni, a kobieta do mnie z pytaniami o objawy choroby. potem mi mówi - proszę zadzwonić na infolinię, bo może to świńska grypa. :baffled::szok: tam się dodzwonić nie mogłam, więc dzwonię raz jeszcze. mówi mi, że ktoś do mnie zadzwoni. po chwili dzwoni lekarka. pyta, co mi jest. mówi, że na podstawie gorączki i tego, że boli mnie głowa i mam kaszel, wygląda jej to na świńską grypę. mam podjąć decyzję, czy chcę brać lek. zadzwoni później, a ja w tym czasie mam sobie na stronie internetowej poczytać, co i jak. piękna sprawa. czytam. nie ma żadnych dowodów, że lek jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. mogę sobie sama podejmować ryzyko, jak chcę. więc wiadomo, że nie chcę. lekarka, która zadzwoniła jeszcze raz z pytaniem o decyzję, powiedziała, że jej zdaniem to rozsądna decyzja. a jak będzie? zobaczymy. nikt mnie nie badał, nawet nie zobaczył. nie pytał, czy miałam styczność z osobami chorymi. i tak przez telefon można zdoagnozować chorobę. taka zaawansowana medycyna tu jest! jak przestanę do Was pisać, znaczy, że padłam. na szczęście przez internet nie możecie się ode mnie zarazić. chyba. bo teraz to juz wierzę we wszystko...

Aniu nie płacz kochana:-( będzie dobrze porozmawiajcie na spokojnie :tak:
ja tez to przechodziłam w 1 ciąży byłam wtedy wredna że tak powiem i na byle co miałam głupią odpowiedz potem z tego się robiły kłótnie a że w ciąży jak to mówią chodzi się w dwójkę to mężowi pewnie emocje też sie udzielają :sorry2:

reklama
Kobietki ale mi źle...........!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok:
Tak sie pokłóciłam z męzem że szok!!!!!!!! Ciągle tylko siedzę i płaczę!!!!!!!!!!!!! Nie wiem co to będzie........ale poleciały takie słowa, że nie mogę się uspokoić.....nie chcę się kłócić i chcę żeby dobrze było!!!!!!! Boże takiej kłótni to chyba jeszcze nie było!!!!!!!! Przez tą kłótnie tak bardzo boli mnie brzuch, że już wytrzymać nie mogę ;-( Do dupy te życie.......!!!! Aż całą twarz mi zapuchła...od 9:30 non stop płaczę!!!!!! Nie będzie dobrze:no::no::no::no: Żyć mi się nie chce!!!!!
Aniu wiem,ze latwo sie mowi,ale trzeba dac na luz bo inaczej sie nie da:tak:u mnie ostatnio tez na noze normalnie awntura była,pózniej ciche dni i traz jest dobrze.Trzymam kcciuki zeby sie ułozylo.Ps facet to świnia:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry