ivi
uzależniona;) // I.2010
po problemach emocjonalnych naszej suni (ruda cocker spanielka angielska z ogromnym stresem separacyjnym, nerwicą i alergiąIvi czytalas ''jezyk psow''?:-)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
po problemach emocjonalnych naszej suni (ruda cocker spanielka angielska z ogromnym stresem separacyjnym, nerwicą i alergiąIvi czytalas ''jezyk psow''?:-)

po problemach emocjonalnych naszej suni (ruda cocker spanielka angielska z ogromnym stresem separacyjnym, nerwicą i alergią) czytałam wszystko co się da o psiej psychice.. książki, internet, fora, filmiki, obowiązkowa lektura blogów Jacka Gałuszki itd... Jestem można powiedzieć "świadomym właścicielem". I nie mogę znieść jak ktoś psom przypisuje ludzkie emocje nie wiedząc nawet jakie psie emocje się pod tym kryją ;-)
Jesli chodzi o tzw:" zielone kupki" to jesli sie nie jadlo duzo szpinaku i brokuł to moze byc to efektem niegroznej bakterii. Ja miewalam takie rzeczy przed ciażą srednio raz w roku, ale zawsze bylam u lekarza, wiec tymbardziej w ciazy trzeba to skontrolowac.
nasza sunia jest psem idealnym pod warunkiem że cały czas jest ze mnąJa tez mam problemowego psa,jest agresywny w stosunku do innych ale tylko do czasu,jak juz spusci lomot jednemu z drugim to potem jest ok,ale przejscie z nim wsrod innych psow to horror.A Jacek sporo nam pomogl...
Tez nie cierpie ''uczlowieczania''zwierzat...wynika z tego calkiem sporo problemow wychowawczych,bo ludzie ignoruja to co mowi naprawde pies swoim zachowaniem....
chociaż w ciągu 2 lat zrobiła niesamowite postępy bo zostawiona sama w domu nie rozwala sobie łapek do krwi i nie wyje 10 godzin non stop.. już potrafi nawet zasnąć jak nikogo nie ma i nie wpada w panikę tak jak kiedyś ;-)
zaraz dziewczyny nas przegonią 
nasza sunia jest psem idealnym pod warunkiem że cały czas jest ze mnąchociaż w ciągu 2 lat zrobiła niesamowite postępy bo zostawiona sama w domu nie rozwala sobie łapek do krwi i nie wyje 10 godzin non stop.. już potrafi nawet zasnąć jak nikogo nie ma i nie wpada w panikę tak jak kiedyś ;-)
O zwierzakach można dużo gadać ale to chyba nie na to miejscezaraz dziewczyny nas przegonią
![]()

przepraszam, ale muszę się przyczepićpies nie jest człowiekiem i nie oceniajcie zachowania psów "po ludzku"! pies nie pamięta w ten sposób jak my i nie gniewa się jak człowiek.
Jak krzyczysz na psa a on merda ogonem to próbuje Cię uspokoić i powiedzieć "ej, ja nic Ci nie zrobie, Ty też mi nic nie mów" a nie szybko zapomina...

nasz bez szkolenia, ale mój mąż go wystarczająco szkoli :-) co do dzieci też uwielbia chrześniak mojego męża prawie dwu letni Kubuś może mu na głowę wejść a on nic, kiedy spotykamy się u teściowej to razem we dwóch eksplorują wszystkie zakamarki w ogrodzie :-) zanim go kupiliśmy dużo czytałam o różnych rasach psów właśnie pod kątem (w tedy) przyszłej dzidzi labrador okazał się strzałem w dziesiątkę :-) i naprawdę mam takie wrażenie, że on specjalnie się przytula do mojego brzucha jakby w nim dzidzie wyczuwał:-) wiem, że psy mają inne emocję niż ludzie, ale wydaję mi się również, że jest w nich też dużo z typowo ludzkich zachowań :-)Justyna06 ja też mam labradora chłopaczka 2,5roku słodziak i przylepa moja po szkoleniu ale rozpuszczony na maksa
i lubi dzieciaczki jest przy nich wyjątkowo grzeczny lepszy niz dla dorosłych tzn,. np z nami się szarpie z zabawkami a dzieciom rzuca pod nogi i oddaje![]()
no właśnie nie jem tak dużo zielonych warzyw aby występowały takie objawy, czytałam dziś troszkę na necie, że to może być również efekt wydalania przez organizm zbyt dużej ilości żelaza, ale z tym też nie przesadzam! chyba, że witaminy które biorę mają za dużą dawkę, sama nie wiem powiem dziś o tym lekarzowi!