reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniówki 2010 !!

Kaja nie rozumiem w jaki sposob skutki uboczne przyjmowania danego leku oznaczaja to samo co nadmiar tego leku w organizmie.
Czy jesli ktos jest chory, ma wysoka goraczke i zostaje mu przepisany antybiotyk, i zle zareaguje na ten lek np. wymiotami, biegunka, to znaczy, ze ma nadmiar tego leku w organizmie?

reklama
Co do Usg to ja tutaj mam co wizyte , w 1 ciazy tak samo i nie stwierdzialam zeby moje dziecko bylo chore . Wiec naprawde nie wiem co mam myslec bo tak naprawde tro wszysko szkodzi nawet powietrze ktore wdychamy bo tak jest zanieczyszczone nie dajmy sie zwarjowac.

Nam powiedziała, ze zbyt częste USG może być powodem m. in. ADHD. Mówiła o takich rzeczach które nie są widoczne od razu po urodzeniu, tylko później. Takie coś to tak naprawdę często zbadać. Nie ma badań o szkodliwości... ale też nie ma badań, że jest nieszkodliwe. Nie mówiła, że częste USG spowoduje, że dziecko urodzi się chore, czy coś będzie z nim nie tak.

Podobnie było z Azbestem ile lat to stosowano i nikt nie wiedział że jest szkodliwy. Ale szkodliwość z azbestu ciężko było zbadać bo ciężko jest powiązać pewną chorobę z czynnością z przed kilku lat.

Tak samo będzie u nas. My jesteśmy teraz jednym z tych pokoleń w których robi się USG na każdej wizycie. Jak mama była ze mną w ciąży to nie miała ani jednego USG, bo w tedy nie było jeszcze takiej technologii, ale to było zaledwie 26 lat temu. Dopiero po tym pokoleniu jak nasze dzieci urosną i zaczną robić badania, może wyjść że dzieci które miały często USG mają większe prawdopodobieństwo jakiejś choroby... ale to niestety wymaga czasu.

Kubiaczka - tak ujęłaś zręcznie, ze właściwie już nic dodać nie mogę. Może tylko nie na 100% ADHD, ta nowa etykietka chorobowa może mieć wiele przyczyn i nie generalizowałabym. Bardziej myślę, że dowiemy sie za klikadziesiąt lat.

Kaja nie rozumiem w jaki sposob skutki uboczne przyjmowania danego leku oznaczaja to samo co nadmiar tego leku w organizmie.
Czy jesli ktos jest chory, ma wysoka goraczke i zostaje mu przepisany antybiotyk, i zle zareaguje na ten lek np. wymiotami, biegunka, to znaczy, ze ma nadmiar tego leku w organizmie?
Karoli, nadmiar witamin czy mikrolelementów w organiźmie to co innego niż źle dobrany antybiotyk. Spokojnie porozmawiaj nad zmianą preparatu - wszystko będzie dobrze. Pamiętaj też o dobrej diecie, żaden preparat nie wchłania tak dobrze suplementów jak dobra żywność.

Dlatego ja i wogle M nie każe mieć mi przy brzuchu komórki tylko zdala o de mnie jedynie tyle co zadzwonie czy sms napisze ale też i tak aby było nieco dalej od brzuszka np.jak pisze;-)

reklama
zrobiłam się jakaś okrągła na buzi, przytyłam 4,5kg a mój M powiedział, że wyładniałam i się popłakałam w aucie:-D:-D:-D:-D:-D

Dorcia, heh, mam to samo. Czuje sie jak beka z dwoma arbuzami z przodu i twarza jak ksiezyc w pelni, a moj G. mi mowi, ze jestem sliczna. A ja zastanawiam sie, jak ja moge byc sliczna, jak oplywam w grubosci. :szok::szok::szok::szok:

Ja idę dopiero we wrześniu i już na siebie patrzeć nie mogę. W Polsce miałam świetną fryzjerkę, potem przeprowadziliśmy się w inne miejsce i zaczęły się poszukiwania. Dramat a nie fryzjerki. Nie jestem bardzo wymagająca, bo czasami chodziło tylko o odświeżenie fryzury, ale widać i to może stanowić problem dla niektórych.

Heh, macy rozumiem Cie, ja wielkokrotnie tez tylko fryzure chcialam odswiezyc, a konczlo sie placzem i szlochami.
Od momentu jak jestem we Wloszech fryzjera zmienilam juz 3 czy 4 razy. Najgorsza antypatia palam do jednego, ktory wlosy scial mi na szlachcica:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: grzywka od linijki dlugosc 2 cm. z tylu podgolone i wszystkie wlosy na rowno dlugosc do polowy ucha. Makabra :wściekła/y::wściekła/y:

Karoli poproś o zmianę na inny. Z dobraniem żelaza jest kłopot, wiem coś o tym. Zmieniałam w pierwszej ciąży trzy razy, aż w końcu dopasowało mi.[/QUOTE]

Macy, w jakich formach przyjmowalas zelazo? i to, ktore Ci dopasowalo to jakie bylo?

Do góry