reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
U mnie tez juz pobudka zaraz zrobie sobie cherbatke z melisy i chyba pojde z NIcol na basen tu przecodna pogoda wiec szkoda siedziec w domku odezwe sioe po sniadanku.

Witam!! U nas pogoda nie za ciekawa, wieje i chmury nadciągają w coraz większych ilościach..
A moje dziecko codziennie wstaje o 8, także nie narzekam!!

Miłego dnia!!

:-):-):-)Moj synus nie poszedl dzis do zlobka bo zlobek wolne ma,tak wiec pospal do 9:15,swoja drogą moj synek rozpieszczal mnie od 3doby zycia bo juz od wtedy przesypiał cale noce:tak::tak::tak:

Dzień dobry wszystkim styczniówkom tego pochmurnego dnia

A my w pracy dostaliśmy wolne w zamian za jakieś święto sobotnie w sierpniu. Ale grunt, że jeszcze przede mną dwa dni odpoczynku :-D.

Zauważyłam u mnie wśród znajomych straszny wysyp ciężarówek. Dwie moje znajome ze studiów są w ciąży, jedna ze szkoły średniej,a teraz się okazało, że kolega męża z pracy tez.

Idę zjeść śniadanie, bo znowu mnie mdli :baffled:

Ostatnia edycja:
DZIEŃ DOBRY:-)

Wróciłam w końcu do Was:tak::tak:jestem po wizycie u gina, i niepotrzebnie sie stresowałam bo wszystko jest dobrze.. maleństwo rośnie zgodnie z data ost miesiaczki , termin mam juz taki jak według OM czyli 2 stycznia:tak:cudowny widok, malenstwo machalo rączkami, nóżkami:tak::tak:jestem super ekstra przeszczesliwa:tak:

moje słoneczko:tak:

pięknie dzidzie widac:-)

Ja też jestem po wizycie i mój maluch też słodko się ruszał, fotki nie mam, bo aparat się zepsuł i fotek nie drukował a obraz strasznie rozmazywał... Idę jeszcze raz w poniedziałek i obiecuję wtedy fotkę w odpowiedni wątek wkleić!!

A co do ruchów to naprawdę niemozliwe, żeby tak wcześnie czuć, ruchy dziecka są za delikatne, dziecko jest za małe, a wnętrze macicy nie jest unerwione tak, jak skóra, która piórko poczuje, poza tym macica jest w pierwszym trymestrze max na 2 palce nad spojeniem łonowym, także w brzuchu jeszcze dzidzi po prostu nie ma...

dlatego ja ich nie czuje w brzuszku tylko na dole np.w nocy bo niestety nie śpie za fajnie:crazy:ale moze faktycznie to jelita no cóz doczekamy się kopniaczków i wtedy będziemy sobie opowiadac:-)

no tak roznie to bywa najpewniejszy sposob to silna wola:-)

ja przytyłam 13 kg ze synkiem no ale tez schudłam z początku bo niestety wymioty i wymioty:-(a jeszcze szybko schudłam po ciąży bo w sumie ta woda ze mnie zeszła pociłam się okropnie juz pod koniec ciąży i po porodzie jakby ktoś mnie wiadrem oblał normalnie wszystko mokre ja pościel przescieradło M normalnie mówi co tak mokro:sorry:no i ja normalnie jadłam tak jak przed ciąży czyli 3 posiłki i tak nie objadałam się wiecie tak normalnie no i karmiłam co bardzo szybko schudłam nawet tak że miałam niedowage same koci:sorry:co mi tak zostało no i teraz dostałam okrągłości co M sdię cieszy bo jak mówi że tyłka nie było a teraz jest:-)

ja juz dziewczyny po zabiegu

przyszłam sie pozegnac, bo opuszczam te forum, teraz bardziej potrzebuje innego tematu np. ciaza po poronieniu i wroce do staraczek
trzymajcie sie dziewczyny, zycze wam wszystkiego najlepszego

kochana tak mi przykro bardzo smutne ale musisz byc dzielna i odczekaj te 3 miesiąće i zafasolkujesz i urodzisz zdrowa dzidzie:tak:

mi również w 1 ciązy mdłości przeszły po 3m-cu,to racja kazda ciaza inna w tej ciazy mam slabsze mdlosci,i wogole jest innaczej Czy wy tez macie tak bardzo wyczulony węch na zapachy szczególnie te drazniace was?:wściekła/y: ja niestety tak moje 2 pieski dostały eksmisje z domku bo mi strasznie ich zapach przeszkadzał:zawstydzona/y: przeszlo mi to potem ale wlasnie nie pamietam czy razem z mdlosciami czy pozniej....:confused2:

o jaaaaaaaaaaa i to jak wszystko mi smierdzi normalnie wszystko:crazy:nawet synka siuski kupa ble lodówka kosze wogóle wszystko wyczówam a wtedy mnie zaczyna mdlić:baffled:no i ostatnio zaliczam kibelek wczoraj i przed wczoraj i jeszcze przed normalnie rano i wieczorem tylko dziś rano się udało nie no ale zobaczymy jak będzie wieczorem:baffled:

Cześć dziewczyny. Widzę, że od rana wojujecie. Moje dziecko śpi dość dobrze - zazwyczaj do 8, więc nie ma co narzekać. Ale był czas, kiedy budził się o 6 i to zazwyczaj w niedzielę czy sobotę, jak można było trochę dłużej pospać.

Ja sama wstałam kilka godzin temu, ale już mi się marzy spanie na nowo. Nie wiem, co ta ciąża robi z człowiekiem, ale ciągle się chce spać!:crazy: Mnie nawet wstawanie z łożka jest w stanie zmęczyć...

ja przytyłam 13 kg ze synkiem no ale tez schudłam z początku bo niestety wymioty i wymioty:-(a jeszcze szybko schudłam po ciąży bo w sumie ta woda ze mnie zeszła pociłam się okropnie juz pod koniec ciąży i po porodzie jakby ktoś mnie wiadrem oblał normalnie wszystko mokre ja pościel przescieradło M normalnie mówi co tak mokro:sorry:no i ja normalnie jadłam tak jak przed ciąży czyli 3 posiłki i tak nie objadałam się wiecie tak normalnie no i karmiłam co bardzo szybko schudłam nawet tak że miałam niedowage same koci:sorry:co mi tak zostało no i teraz dostałam okrągłości co M sdię cieszy bo jak mówi że tyłka nie było a teraz jest:-)

o jaaaaaaaaaaa i to jak wszystko mi smierdzi normalnie wszystko:crazy:nawet synka siuski kupa ble lodówka kosze wogóle wszystko wyczówam a wtedy mnie zaczyna mdlić:baffled:no i ostatnio zaliczam kibelek wczoraj i przed wczoraj i jeszcze przed normalnie rano i wieczorem tylko dziś rano się udało nie no ale zobaczymy jak będzie wieczorem:baffled:

Tak to już jest kobiety to się przejmują każdym zbędnym kilogramem... a faceci to się cieszą zwykle jak kobieta troszkę przytyje, bo to albo pupa okrąglejsza albo piersi większe i w końcu jest za co złapać. Jak odkąd jestem w ciąży to mam większy biust... mąż jest wniebowzięty :-D:-D:-D

mi to ostatnio nawet jedzenie śmierdzi. Jestem kompletnie załamana bo już całkiem nie wiem co jeść... I jak sobie pomyśle że to jeszcze przynajmniej miesiąc może potrwać... :baffled:

Cześć dziewczyny. Widzę, że od rana wojujecie. Moje dziecko śpi dość dobrze - zazwyczaj do 8, więc nie ma co narzekać. Ale był czas, kiedy budził się o 6 i to zazwyczaj w niedzielę czy sobotę, jak można było trochę dłużej pospać.

Ja sama wstałam kilka godzin temu, ale już mi się marzy spanie na nowo. Nie wiem, co ta ciąża robi z człowiekiem, ale ciągle się chce spać!:crazy: Mnie nawet wstawanie z łożka jest w stanie zmęczyć...

Też bym non stop spała jakby mogła. Nawet mama do mnie, żebym się lekarza spytała czy to normalne tyle spać

reklama
Witam Was kochane.
U mnie brzydka pogoda cała noc padało teraz też pada sloneczka zero. Strasznie boli mnie głowa a tu tyle zajęć na dziś zaplanowane sprzątanko , pranko, obiadek no i powoli pakowanko na wyjazd do Polski. Dziewczyny zdarza Wam się nieprzespać całej nocy?? Kurcze położyłam sie wczoraj o 22 (fakt przespałam 2 h popoludniu) i do 6 rano jak mój C. wstawał do pracy niezmróżyłam oka. Wiercilam sie z boku na bok to pochodziłam po pokoju nawet TV w nocy oglądalam to coś podjadłam bo z nudów chyba glodna byłam. Jak C. poszedl do pracy to wtedy mnie jakoś zaczęło spanie męczyć ale pospałam tylko 4h. Jak Wy radzicie sobie z bezsennościa Kochane Stycznióweczki ??

Do góry