reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

dzien dobry kobitki!!! ja polowe nocy mialm dzisiaj z glowy, starsznie mnie boli kregoskluo w czesci leddzwiowej i prominiuje na posladki :-( wczoraj wieczorkim juz kustykalam troszke. mam nadzeje ze taki bol nie zaszkodzi moim iskierkom, bo ja sobie jakos z nim poradza, mam nadzieje, bo do konca tego tyg jestem na urlopie. a potem zobaczymy. kotoras z was tez mam takie bole:sorry:???

reklama
Pewnie z tą wagą dziecka a witaminami to też bardzo indywidualna sprawa. Pzypomniało mi się, że poprzedniej ciąży brałam i wielkolud się nie urodził. Natomiast ja sama jako niemowle miałam ponad 4 kg a moja mama nic nie brała bo w tych czasach nikt nie przyjmował witamin ;-)

Pewnie z tą wagą dziecka a witaminami to też bardzo indywidualna sprawa. Pzypomniało mi się, że poprzedniej ciąży brałam i wielkolud się nie urodził. Natomiast ja sama jako niemowle miałam ponad 4 kg a moja mama nic nie brała bo w tych czasach nikt nie przyjmował witamin ;-)

Na pewno tak. Moja mama brala witaminy i dodatkowo zelazo. Wymiotowala calusienka ciaze, a ja urodzilam sie o wadze 2800 g.

Mysle, ze to zalezy od odzywienia organizmu i jak sie znosi ciaze.
A witaminki tym co gorzej ja znosza tylko pomagaja.
Ja biore elevit.

dzien dobry kobitki!!! ja polowe nocy mialm dzisiaj z glowy, starsznie mnie boli kregoskluo w czesci leddzwiowej i prominiuje na posladki :-( wczoraj wieczorkim juz kustykalam troszke. mam nadzeje ze taki bol nie zaszkodzi moim iskierkom, bo ja sobie jakos z nim poradza, mam nadzieje, bo do konca tego tyg jestem na urlopie. a potem zobaczymy. kotoras z was tez mam takie bole:sorry:???

chyba każda z nas to ma...ja miałam okrpne bóle ale kupiłam sobie piłke taka z uszami do skakania i siedze na niej minimum pół godziny dziennie np przed kompem i teraz nic nie boli... dobre jest też pływanie ale mi samej sie nie chce jeżdzić a mój nie ma tyle czasu albo jest zmęczony:-(

bardzo polecam piłeczki, przydadzą się też jak dzidzia będzie, jak są uszka to maleństwo uczy sie szybko chwytania i cwiczy kręgosłup oczywiście wtedy trzeba maleństwo trzymac...a pozniej to będą nam skakac po całym domku :-D

no właśnie z tego co słyszałam niektórzy zalecają odpowiednią diete a witamin mówią że nie brać bo podobno duże dzieci się po nich rodzą :eek::-D i lepsze są te z odpowiedniej diety :tak:ciekawe ile w tym prawdy ;-)

zobaczymy co mi powie lekarz mam nadzieje że to nic poważnego :sorry:
też słyszałam o tym że dzieci po witaminkach są większe ale czy to prawda to nie wiem, zobaczymy jak urodzimy ;-)

Cześć Styczniówki!

Widzę, że witaminowa rozmowa się zrobiła z rana. Ja biorę witaminki już od dawna. Na początku miałam paskudne nudności i komlpetny brak apetytu. Teraz też nie jest najlepiej, więc wolę brać witaminki. Położna mówiła, że to moja decyzja, jeśli uważam, że są potrzebne, mam brać - więc biorę prenatal. W pierwszej ciąży mimo dobrej diety, miałam paskudną anemię. Dopiero wyniki ostatnie przed porodem były w porządku. Jeden lekarz nawet uważał, że się głodzę, bo mam takie wyniki paskudne, a do tego brzuch mały.:eek: Pamiętam, że kazał jeść wszystko czerwone. Najlepsze na anemię są buraki i sok ze świeżych buraków. I warzywka oraz owoce. Ale prawda jest taka, że każdy organizm ma indywidualne przyswajanie witamin i minerałów. Jednym wystarczy umiarkowana dieta, inni muszą w siebie pakować witaminy, a jest tak sobie. Jutro mam wizytę u położnej, to się dowiem, jak moje wyniki stoją...

Witam Kobitki. Wy to takie aktywne z rana, a ja dopiero wstałam, synus dał nam pospac:tak:. Pogoda jak zwykle do bani:zawstydzona/y:
Ostatnie mnie tu dlugo nie byloale czytalam wszystkie posty.
Jestem po wizycie u lekarza malenstwo pieknie rosnie i sie rozwija a amniopunkcji nie robie bo mi serduszko podpowiada ze nasz dzidzius jest zdrowy taka decyzje podjelismy.
gratuluję, a co do amniopunkcji, ja też bym nie zrobiła, bo co to zmieni:happy:

Witajcie rano :-)
Gosia - jak ci zapisze teraz to moja teoria upadnie :-):-):-) To żart oczywiście. Dokładnie mój lekarz powiedział, że witaminy dodatkowo brane powodują, że dzieci są większe. Choć jak się zastanowie, to moj pierwszy miał 2500 (ciut za wczesnie urodzony) więc może jednak dobrze teraz maleństwo podtuczyć? :tak:
Ja również mam wizyte w czwartek ale nowych badań nie robiłam - macie zaleconą morfologię co miesiąc?

Moj starszy syn z uwagi na stan zdrowia od dawna jest pod kontrolą wielu osób - staramy się naturalnie go leczyc z wielu problemow z dobrym skutkiem.
Stąd moje podejscie o witaminkach - oczywiscie jesli sie okaze ze musialabym je brac to brałabym.
Za 2 tyg lecę z synem do Grecji do jego lekarza - myślę, że wowczas wiele pytań tego typu mu zadam.
Ja w pierwszej ciąży witamin nie brałam, bo czułam się świetnie. Teraz niestety czuję się zle, więc jak tylko zrobię powtórne badania krwi, to będe brała dokładnie to czego mi brakuję:tak:
Kaja jakimi naturalnymi sposobami leczysz syna?
Ja wczoraj też o mało nie wyłam z bólu:baffled:. Ja mam tyłozgięcie macicy, więc zapewne dlatego mnie tak boli i za duzo siedziałam przed kompem:happy:
Ktoś tu wspominał o piłce, muszę sobię taka sprawić:tak:

reklama
Hej Mamuśki i Maluszki :-)
W końcu wyjrzało u nas słoneczko, aż żyć się chce :-) Znając moje szczęście jak jutro będę do szpitala jechać to znowu się pogoda popsuje ;-)
Jola mocno trzymam kciuki i czekam na same dobre wiadomości po usg :tak:

Do góry