reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

J atez bym sernika pojadla ale tutaj nie ma sera.

poważnie? ale jaja :szok: ja to nie wiem gdzie co jest jeżeli chodzi o kulturę itd., ale tak dziwnie żeby sera białego nie było :cool:

Roxeen trudno jest zmienić tryb życia... Ale niestety nadszedł czas, żeby ciutkę zwolnić :-) Ja przez pierwsze 3 miesiące ciąży wychodziłam z domu o 7, a wracałam o 21.30, w weekendy było lżej, bo w sobotę byłam poza domem od 15-21, a niedziela wolna... I czułam się świetnie :tak: A jak szkoła mi się skończyła, to pracowałam i 3 razy w tygodniu wracałam o 21.30, a w inne dni do 15 i też się dobrze czułam...
A teraz?! Dramat! Od września nie pracuję, siedzę w domku i nic poza praniem, prasowaniem, gotowaniem robić nie muszę, a nie mam nawet na te podstawowe rzeczy siły :eek: Wszędzie piszą, że I trymestr jest najgorszy, źle się kobiety czują itd... A dla mnie I był super, gorzej z II :confused2:
Od przyszłego tygodnia zajęcia... I wciąż się zastanawiam jak to będzie :tak: Chyba będę nosić ze sobą łóżko polowe, wtedy może jakoś dam radę wysiedzieć :-D

Czekam na wiadomość o filmikach :-)

-------------------------------------------------------------------------
Zaraz jajko zniosę przez tego zęba :crazy::confused2::no::cool::eek::wściekła/y:

roxeen co racja to racja ja też byłam aktywna i czułam się idealnie do momentu aż mnie krew zalała :confused2: więc nie czekaj na takiego drastycznego kopniaka tylko zwalniaj pomalutku :tak:

reklama
w zeszlym tyg bylam w kontroli i lekarzmi powiedziaj ze troche mu sie szyjka nie podoba i wiec kazal mi duzo lezec i odpoczywac chodzic jak musze i 12 ma nastepna wizyte i wtedy sie okaze i podejmnie stosowne kroki.
Na szyjkę pomaga dużo leżenia i spokoju (nie denerwować się), więc sie oszczędzaj, a na pewno wszystko będzie dobrze! I jak cie pokłuwa coś od środka to sie kładź i odpoczywaj!

No nie znowu smaka robicie na jedzenie i to jeszcze na ciacho - ehhh
roxeen co racja to racja ja też byłam aktywna i czułam się idealnie do momentu aż mnie krew zalała :confused2: więc nie czekaj na takiego drastycznego kopniaka tylko zwalniaj pomalutku :tak:
Oj mądrze mowisz kobieto. Nie będe was tu zasmucac historiami, bo juz któras tu wypisywała historie straszne, ale wole przestrzec żebyście uważały z tym szarżowaniem siebie, bo mi ostatnio mama zadzwoniła powiedzieć o mojej znajomej, która była w ciąży prawie równo ze mną - przeprowadzała sie z mężem z mieszkania do mieszkania w 6 miesiącu i nie wchodząc w żadne szczegóły - skończyło sie bardzo bardzo źle, a ona żadnych problemów przed ta przeprowadzką nie miała z ciążą i teraz sobie wybaczyć nie mogą!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kupiłam dziś nową prasę "M jak mama" i jest o przeziębieniach - polecam bo kilka fajnych naturalnych - polecanych już tu - syropków z miodu, cebuli, imbiru. Ja dziś zakupiłam sok 100% z owoców dzikiej roży -- pychota a ma najwięcej wit C - coś mnie dziś lekko łupie.

Witam Drogie Ciezarne :-):-)
kurde tak pochmurno na dworze a mi sie na dodatek przeziebionko pogarsza...
mam juz dosc tego wstretnego katarku... :wściekła/y: moze macie jeszcze jakies dobre
rady na katarek itp

Kaja_10
a pisza jeszcze jakies fajne sposoby na przeziebienie bo mnie zlapalo i sie odczepic nie chce

to się dodzwoniłam i mam wyniki glukozy i są do dupy :-(
jestem wściekła, płakać mi się chce i w ogóle do dupy to wszystko, teraz do gina w czwartek i zobaczymy czym to się skończy :-(

czesc brzuchatki

dawno tu nie wchodizłam bo kurcze ciągle mi czasu brakuje, właśnie organziuje remotn iprzeprowadzke, na szybko szukam ładnych i tanich mebli co nie jest łatwe.
zaraz postraram sie troszkę nadrobić.
u nas wszystko ok, tylko znowu opryszczak mnie dopadła i na jednej wardze sie zagoiła a przeniosła się na drugą:no: smaruje aspiryna rozkruszoną i wymieszana z wodą ale coś tym razem nie chce zadziałać. macie jakies sposoby??

golanda
jak tam waga?:-D mialysmy zdawac sobie raporcik...u mnie juz 63,2kg z rana:wściekła/y:

J atez bym sernika pojadla ale tutaj nie ma sera.

dormark we Wloszech tez nie ma sera bialego:cool: i niestety tez nie moge zrobic sernika. Teraz w Polsce moglabym zjesc, ale jakos totalnie nie mam ochoty, bo jak zrobilam w Italii na pozatku ciazy ser bialy wlasnej roboty i potem z tego sernik i moj G. wymiotowal dalej niz widzial, to jakos teraz serniki omijam z daleka.

to się dodzwoniłam i mam wyniki glukozy i są do dupy :-(
jestem wściekła, płakać mi się chce i w ogóle do dupy to wszystko, teraz do gina w czwartek i zobaczymy czym to się skończy :-(

nadineczka co z tymi wynikami? Masz za duzy cukier,czy a niski? Bo jak za niski to sie nie martw, bo ja ostatnio mialam na czczo ponizej normy, a po sniadaniu taki jaki powinnam miec na czczo.

Dziewczynki!!!!!!!!!!!!!
dostalam wlasnie maila od mojej Pani profesor z wynikami i dostalam takie oceny:
z analizy tekstow 5, z gramatyki praktycznej 4+, z pisania po wlosku 5-.
JAK JA UWIELBIAM DOSTAWAC TAKIE OCENY:tak::-D:tak::rofl2::tak::-D:tak::rofl2:
To teraz moze mi pojdzie jakos ta nauka do ostatniego egzamu, bo rano non stop sprawdzalam poczte czy mam tego wyczekiwanego maila.

cześć babki pierwsza jestem huuuura :tak:
kurde jak zaczęłam pisać to byłam pierwsza ech
zbieram się pomału na tą glukozę i mi nie dobrze, ale to może faktycznie z nerwów, chociaż nie miałam tak nigdy, ale ciąża zmienia organizm :sorry: i tak czekam bo nie wiem czy zaliczę kibelek czy nie :-( wyniki dzisiaj będą o 16, ale kurcze mam kawałek, a nie będę miała kogo wysłać :no: ale znowu nie wiem czy się doczekam ach zobaczymy i co ja tam będę robiła dwie godziny!!!!!:crazy:

Nadineczka ja tez dzis robilam i wyszlo mi 116 po godzinie obciazenia 50ką, a Tobie?
Ja dzis ide do gin,cekawe co powie na moje bialko w moczu i liczne baterie a do tego podwyzszony poziom bialych krwinek we krwi, dziwne bo czuje sie ok.

Witajcie,
Umieralam wczoraj...migrena stulecia mnie dopadla,maz mnie w koncu do szpitala zawiozl,bo wylam z bolu....Na szczescie mi pomogli kochani, cudowni ,wspaniali..Myslalam,ze bede ich po nogach z wdziecznosci calowac...;-)
A dzis pan maz ma urodziny i obiecalam mu sernik....A tak mi sie nic nie chce ,ze az strach.....Dobrze,ze wraca dopiero ok 17ej..Do tego czasu moze mnie natchnie;-):-D

Agbar wspolczuje migreny wiem co to znaczy, choc nigdy do szpitala nie trafilam z jej powodu. Musialas sie nacierpiec.

I byliśmy też u teściów, gdzie wysłuchałam od teściowej, jak palenie szkodzi i nie wolno palić w ciąży ( ja rzuciłam palenie przed ciążą o czym ona dobrze wie) i w tym czasie (pół godziny) ona wypaliła 3 fajki.... Więc odpowiedziałam jej wykładem o skutkach biernego palenia;-):-DAle jestem wredna:-D:-D:-D
A teraz postaram się przejrzeć co tam u Was, bo jestem bardzo ciekawa.:-D Całęgo tygodnia napewno nie nadrobie, ale chociaż zerkne;-):-D

Dobrze tak tesciowej!:):-)

Spadam kobitki do lekarza, bede pozniej i musze nadrobic jeszcze 4 strony z dzis i pewnie jeszcze cos naskrobiecie.
:eek:

Hrj Kobietki :-)
A mi dzień mija bardzo leniwie, obijam się ile wlezie i korzystam z rozpieszczania mnie i Olisia przez moich rodziców;-) Pewnie znowu Młodego będę po powrocie naprostowywać kilka tygodni, no ale dziadki tak rzadko go mają, że niech się nim w końcu nacieszą:-) Pozwalają mu dosłownie na wszystko,a jak Oliś ich bije to się jeszcze cieszą, ech...bestie mi hodują :sorry::-D
Jedynie ta upierdliwa zgaga psuję sielankę, wszystkie specyfiki działają tylko na chwilę, pozostaje mi się z nią zaprzyjaźnić :cool2:
Miłego wieczorka wam życzę :-)

reklama
Witam Drogie Ciezarne :-):-)
kurde tak pochmurno na dworze a mi sie na dodatek przeziebionko pogarsza...
mam juz dosc tego wstretnego katarku... :wściekła/y: moze macie jeszcze jakies dobre
rady na katarek itp
Kaja_10 a pisza jeszcze jakies fajne sposoby na przeziebienie bo mnie zlapalo i sie odczepic nie chce
Przepiszę :
Napój z miodu i cytryny - do szklanki przegotowanej wody - letniej - dodaj 2 łyżeczki miodu i plasterek cytryny, warto dodać szczypte imbiru - skutecznie wzmacnia i rozgrzewa
Syrop z cebuli - 2-3 cebule obrane pokroić na plasterki i przełożyć miodem; odstawić na kilka godzin; pić po łyżce 2-3 razy dziennie
Miód z czosnkiem - zgnieść ząbek czosnku i wymieszać z łyżeczką miodu powstałą papkę rozpuścić w szklance przegotowanej, letniej wody
Mleko z masłem i miodem - w szklance ciepłego mleka rozpuścić łyżeczkę masła i miodu, działa napotnie i łągodzi ból i drapanie w gardle
Syrop z buraka - do wydrążonego buraka wsyp łyżkę cukry a następnie wstaw na godzinę do piekarnika nagrzanego na 100%. Kiedy cukier sie rozpuści powstani cyrop dzialający przeciwkaszlowo i wykrztuśnie
Rosół z kury - zawiera cysteine i działa bakteriobójczo, przyspiesza odksztuszanie
Przepisałam wszystkie ale mleka z miodem i masłem to osoboście do ust bym nie wzieła :szok: - rosołek natomiast może i pyszny ale aby tak wyleczył... :shocked2:

czesc brzuchatki
u nas wszystko ok, tylko znowu opryszczak mnie dopadła i na jednej wardze sie zagoiła a przeniosła się na drugą:no: smaruje aspiryna rozkruszoną i wymieszana z wodą ale coś tym razem nie chce zadziałać. macie jakies sposoby??
Polecam lek homeopatyczny jaki zapisał mi mój lekarz homeopata: rhus toxicodendron 9CH - firma BOIRON

Karoli - gratuluję pieknych ocen! ;-)
agbar - mam nadzieję, że serniczek się udał i migrena też poszła w niepamięć. ;-)

Do góry