reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

SYLWIA no to powodzenia bo masz ostatnie godziny;-)
EMILCIA powoli cię szykuje na poród:tak:
ANULKA dzielna kobitko trzymasz się jeszcze z córciami:-)zdrówka jak najwięcej:tak:

A ja już kończe robić obiadek :-)

reklama
Dormark- jesteśmy z tobą, a dziś też marudze:-pciężka ta końcówka ciązy, ale damy rade:tak:

zaczynam nam sie stresowac..co innego jak nagle zlapia skurcze czy wody odejda..a co innego tak swiadomie jechac na cesarke..a mnie to czeka juz w poniedzialek!

Oj to prawda- najlepiej to jak nagle złapią skurcze i człowiek się nie stresuje, a takie czekanie jest najgorsze-makabra. Ja nie będe mieć cesarki, ale ginka najpóźniej chce mnie widzieć 14-go na wywołaniu porodu i mam mega pietra i robie wszystko,żeby mnie te moje skurcze chwyciły przed 14-tym. Bo siedze i odliczam dni, buu... A mój synek i tak nie chce wyjść
Anulka-trzymam kciuki:tak:

No i będą przygody E-milci na porodówce:-D:-D:-D czekamy na relacje:-p

Ostatnia edycja:
Yol_a ja połamana jestem przez łóżko teraz się już rozruszałam..... ale akcję w nocy miałam budzę się mokra tzn piżama :shocked2: a to młoda nam zlała całe łózko siebie nas kołdry podkłady co miałam pod sobą aż do materaca :-D w nocy wszystko zmieniałam mój spał pod kocem ja wygięta bo młoda spać do siebie nie chciała iść a w łóżku mało miejsca :sorry2:

E_milcia i tak mów żeby spier.....:wściekła/y: ....u nas sytuacja podobna i mojej starszej córy od początku ciąży nie widzi po tym jak zareagowała na wiadomość o ciąży i a drugiej szybko nie zobaczy :no: mój mi o tym powiedział bo on nic przede mną ukryć nie potrafi nie powiedział tylko co na mnie mówiła ale wiem że coś gadała bo się nie odezwał jak się pytałam czyli po mnie pojechała :dry:

Tysiolek twojej małej za dobrze w brzuszku :tak:;-)co do oleju czytałam że za dużo to nie zdrowo może odwodnić organizm jak za dużo przeczyści :confused:

Asiax faktycznie rocznikiem już starsze i wcześniej do szkoły o rok pójdą :sorry2:

Pasibrzuch no to możemy założyć ten klub :cool2:

nie nadrobię do końca wstawiałam dziś już 6 pralek i piorę wszystko zasikane przez córę i wszystko co się da póki w domu jestem :-D teraz muszę iść rozwiesić bo do tego chętnych nie ma :sorry2:

Oj to prawda- najlepiej to jak nagle złapią skurcze i człowiek się nie stresuje, a takie czekanie jest najgorsze-makabra. Ja nie będe mieć cesarki, ale ginka najpóźniej chce mnie widzieć 14-go na wywołaniu porodu i mam mega pietra i robie wszystko,żeby mnie te moje skurcze chwyciły przed 14-tym. Bo siedze i odliczam dni, buu... A mój synek i tak nie chce wyjść
Anulka-trzymam kciuki:tak:
No i będą przygody E-milci na porodówce:-D:-D:-D czekamy na relacje:-p

andzia a czemu masz mieć wywoływany poród? coś nie pamiętam

Uff, mała dostała czkawki, czyli wszystko jest ok :-) człowiek tak się przyzwyczaja do cyrku w brzuchu, że jak jest spokój to wyobraża sobie nie wiadomo co :-D

Uff, mała dostała czkawki, czyli wszystko jest ok :-) człowiek tak się przyzwyczaja do cyrku w brzuchu, że jak jest spokój to wyobraża sobie nie wiadomo co :-D
Dokładnie... ja mam teraz kompletnie inne ruchy - mniej a silniejsze i to raczej rozpychanie a nie kopniaki - więc jak za długo cisza jest to też się stresuje.

Gosia - już widzę jaki miałaś alarm w nocy .....

andzia a czemu masz mieć wywoływany poród? coś nie pamiętam

Bo moja ginka podejrzewa zatrucie ciążowe:confused: Co prawda mam strasznie opuchnięte nogi,ale ciśnienie jest ok, białka w moczu brak- tylko te obrzęki wg. niej nie są takie normalne:confused: Sama nie wiem czemu, bo przecież wiele ciężarówek jest opuchniętych. Kazała mi jeszcze zrobić dodatkowe badania- jakiś kwas moczowy, i jedynie co mi się udało z nią wynegocjować, że z wynikami pójde jeszcze do niej do gabinetu, a nie od razu na oddział.
Tylko jak będe jeszcze bardziej puchła, lub dzidziuś będzie słabiej kopał, lub gdy wzrośnie ciśnienie- to mam nie czekać na wizyte i od razu zgłosić się na wywołanie:shocked2:
Jedynie, to nie rozumiem, dlaczego dopiero teraz te obrzęki ją niepokoją, bo mam je od połowy ciąży i do tej pory było ok. Nie wiem-może ja tego nie widze- ale może się powiększyły:confused: Jak się jej spytałam, to powiedziała, że woli nie ryzykować:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Pumpkin ja czytajac ciebie doszlam do wniosku ze z mezem juz ok??

Zależy co kto definiuje jako "ok"... pewne problem jest że tak powiem full time, ale chwilowo przymykam oko... :sorry2::dry::dry:

Kaja - Kiedyś musi, może ze mną 4go chcesz? Poza tym czy ty wiesz, kto Ci będzie cc robił czy "na kogo się trafi?":confused:

Anulka - Jesteśmy dumne, że dotrwałaś!

Andzia - ja bym nie ryzykowała i sama o wywołanie prosiła, bo zatrucie to w sumie poważna sprawa...

Do góry