reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

krystyna 30- kochana ją odkupiłam kosztował 200 zł, sa takie na allegro ale tam ceny nie spadają poniżej 250 zł za uzywany. Ludzie licytują te hustwaki jak szaleni, ja ciagle obserwowałam aukcje. No a cena sklepowa takiej hustaweczki to 500 zł.

patusia- tylko te hustaweczki są do wagi 9 kg, więc szczerze mówiąc nie ma co zwlekać z zakupem za długo po narodzinach maluszka. Z opini kolezanek wiem, że takie hustwaeczki są poprostu nie zawodne przy maluszkach :)

Ostatnia edycja:
reklama
hej dzieki za info
mam pytank czy reczniki dla dziecka musza byc specjalne czy wystarczy ze nowe zwykle?tylko srednich rozmiarow?
buzka

Krystyna wystarczy zwykły ręcznik, duży kąpielowy. Przynajmniej ja takie miałam dla Marcinka. U mnie nie sprawdziły się te ręczniczki z kapturkiem. Jeden jeszcze mam do tej pory w szufladzie.

Ankzoc u mnie taka hhustawka hustawka fisher price akwarium-jak nowa BCM (534147547) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy kosztuje ok 80€.. (nowa)...tez chce kupic taka hustaweczke ale nie wiem czy nie lepiej ta druga z fisher price (nie taka wiszaca, lezaca) bo bedzie przydatna na dluzej ( na wiecej niz 9kg)np. taka *Fisher Price LEŻACZEK BUJACZEK 2w1!!*Nowy!!**GW (537021752) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy lub taka *Fisher Price LEŻACZEK BUJACZEK 2w1 DELUX Nowy*GW (537030942) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Nie wiem jakos mi mojego meza brata zona te radzila bo starcza na dluzej...a poza tym tez bujaja i niekore wibruja:-Dja chce ta wibrujaca:-Dale sprawa gustu...tak czy siak sliczna hustaweczka Ankzoc:rofl2:

Kokoszka- ta hustawka ktora kupilam ja buja w przód i tył jak i na boki, wiec dziecko nie jest bujane caly czas w jednym kierunku, nie ma wibracji ma 8 melodyjek i szybkosc bujania i do tego odglosy natury. Mi osobiscie podobały się takie, chociaz na poczatku zastanawialm się nad tymi co ty! Ale stwierdziłam, ze póxniej i tak kupię krzesełko dla malucha do karmienia, i normalne z ikei mamut stoliczek + krzesełko.
Decyzja nalezy do ciebie

Kokoszka ja miałam dokładnie taki sam dylemat jak ty co do wyboru leżaczka ;-) obydwa są niby do 19kg, więc na pewno starczą na wiele dłużej niż huśtawka..
w końcu zdecydowaliśmy się z mężem na ten pierwszy leżaczek :-) przewagą były metalowe płozy (wydaje mi się że będą lepsze dla 19 kg dziecka), oraz to że te płozy są większe od tego drugiego - plastikowego (do karmienia dziecka nie musisz się schylać tak bardzo jak do tego drugiego, i co najważniejsze masz większą możliwość by pobujać dziecko - płozy są większe więc bujanie też jest większe :tak: ).
choć moja koleżanka kupiła ten drugi i też jest z niego zadowolona ;-)

trochę nie na temat ale bardzo mnie nurtuje kwestia chust do noszenia maleństw. Chodzi mi dokładnie o chusty nie o sztywne nosidełka.
Czy któraś z Was używała takiej chysty? lub zamierza?
zastanawiam się czy taka chysta jest bezpieczna dla dziecka? czy brzdąc nie wysunie się np.?
jak myślicie:confused:

zolopouchbig.jpg
rosemedallionpouch.jpg

Ula ja myslę ,że to dobre rozwiązanie - miałam podobna dla synka ale szczerze powiedziawszy przeleżała sobie i ja sprzedałam. Bo lepiej było dzidzia w fotelik i na stelażu wózka wpiąć . mi sie nie przydała heh

reklama
Ankzoc mi sie takie hustaweczki bardzo podobaja:-D ale po pierwsze duzo miejsca zajmuja a po drugie sa na krotki czas:baffled:a czas szybko leci:-Dpoza tym taka hustaweczka lezaczek to tak jak napisala barmanka ze mozna bujac mala sama i sa na dluzej:tak:a;bo recznie nadac tryb bujania...to wlasciwie jest takie RELAX BED...jezeli chodzi o krzeselko do karmienia to my tez pewnie kupimy takie zwykle z Ikei albo dostaniemy od brata zony mojego meza (jak ich coreczka skonczy uzytkowac). Moj maz mowi ze taka hustawka jak ty wybralas jest wygodniejsza bo sie sama buja itp. nom ale nie wiem chyba jednak zdecyduje sie na hustawke lezaczek:-Dz racji miejsca i bliskosci:)

Do góry