WITAM KOBIETKI

no zaczyna się nam ruch na watku super może jesianne szarugi będzie nas tu więcej

moje strsze dzieciaki pojechały do pobierowa do dziadków więc mam tylko Antocha w domu normalnie luz wiec odgruzowuje mieszkanie na błysk

pisałyście o porodach,,,,ja dwoje starszych rodziłam poza szczecinem więc jak juz z antkiem byłam w ciąy to zastanawiałam się gdzie tu rodzić no i nastawiłm się w 100% na zdroje a kawał drogi z gumieniec..rano byłam u swojego doktorka zresztą polecam gina państwowy a świetny

rozwarcie było już na 3-4cm kazał jechać do domku spakować się umyć zjeść i się szykować tak na 17-18 do szpitala no chyba że wcześniej się rozkręcę....o 16 jak jnuz wszystko miałam gotowe stwierdziłam z pietruchą że jedziemy no i pojechaliśmy......na izbie przyjęć pani opryskliwie powiedziała że zgłupiały baby w tą pełnię i rodza jak wariatki ale powiedziała to takim tonem że juz mi sie z tamtąd chciało wiać

potem badanie no stwierdzili 5-6 cm rozwarcia i odesłali do szpitala innego bo wody nie odchodzą więc mam sobie coś poszukac bo oni miejsc nie maja tzn maja ale dla tych co im wody już odchodzą

ja byłam w ciążkim szoku już ból strach...pytam do jaki€ego szpitala mam jechać?oni nie wiedzą gdzie są miejsca to sie pytam to ja nie może uordzę w tramwaju szukając porodówki???cisza...karetki nie dadzą bo to
nie taxi

więc zecydowaliśmy pomorzany...i nie żałuję

ołożne superaśne nikt nie narzucał jak rodzić zero oxytocyny można chodzić brać prysznic itp atmosfera świetna tatuś jest przy porodzie za darmo jedy

nie koszt zakupu z automatu ubrania do porodu musi mieć 2 2złotówki i 2 5 złotówki

położne lekarze świtni no i położne na noworodkach...anioły pomagały żartowały no kochane kobiety..owszem dla dziecka trzeba mieć ubranko i pampersy ale tatus może dowieść w karzdej chwili no i to że mój pietruszka po porodzie siedział ze mną do 4 a urodziłam o 24

niby wizyty do 21.30 ale jak pietruszka powiedział położnej że chciałby wykąpać w szpitalu małego i posiedzieć ze mną nikt nie robił z tego problemu siedział do 24 kąpał pomagał spacerował z małym po pokoju

jak dla mnie opieka i sam poród tam to rewelka więc ja polecam pomorzany chociaż opinie ma różne...a zreszta pewnie w dużej mierze opinia zależy od tego jaki kobieta miała poród

ale sie rozpisałam