reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

A czy juz wiecie gdzie chcecie rodzic? Ja myslalam albo Unii Lubelkiej(mam najblizej), albo Zdroje(podobno dobry szpital), i na spacerkach w piaskownicy uslyszalam od innych mamus i ciezarnej jednej(ale tez juz mamusi), ze ponoc lepiej Zdroje...no i sama juz nie wiem. Ale te zdroje najbardziej po glowie mi chodza:tak:
Ja napewno w Zdrojach!!!Poniewaz mieszkam w Zdrojach i tak sobie pomyslalam ze nie ma co przebierac bo jak zaczne rodzic to bedziemy jak najszybciej leciec gdzie najblizej..No i tez z tego wzgledu zaczelam chodzic prywatnie do doktora, ktory jest zastepca ordynatora w szpitalu -zdroje. Kolezanki polecily bo pozniej ma sie chody w szpitalu dzieki znajomosci z panem ordynatorem. A poza tym super lekarz i wspanialy czlowiek!

Ewon mozesz mi wyslac zdjecia lozeczek. Napisze Ci prywatna wiadomosc i podam w niej maila. Kupowac jeszcze nie chce ale zobaczyc nie zaszkodzi. Jak cos to spokojnie wystawiaj na forum, skoro bratowej sie spieszy.

reklama
anulka, będziesz miała ubaw, nie ma co... :) zawsze się zastanawiałam, czy mamy rozróżniają od razu swoje jednojajowe bliźnięta... tylko nie dawaj im na imię Leszko i Mieszko albo Asia i Basia. Miałam wśród znajomych oba przypadki. Śmiechu po pachy w szkole, zapewniam Cię :p I dziekuję za optymistyczne zyczenia na przyszłą ciążę. Jak się sprawdzi, to znaczy że jesteś czarownicą (bo w rodzinie nie ma przypadku:)

royanna, ja też w sumie na zdroje jestem zdecydowana, chociaż nie znam innych szpitali. Poszłam na wielkość - duży szpital, tzn. że jak coś będzie nie tak, to od razu nas tam poddadzą torturom, a nie będą przewozić z jednego do drugiego... Dzwoniłąm tam na porodówkę jakiś czas temu i miła pani poinformowała mnie, że do rodzinnego porodu nie wymagają zaliczenia ichnej szkoły rodzenia i w ogóle jakoś tak wyszło z rozmowy, że nie są problemowi... Zobaczymy. Ty idziesz na pierwszy ogień, to wybadasz co i jak:) A później nam napiszesz:p

ewon, przykro mi z powodu synka. Uściskaj go od nas! I powiedz, do którego to lekarza mamy nie chodzić??? :p

cześć laski ja też szczecinianka:-D

rok temu rodziłam w zdrojach, tzn miałam cc a szpital znam od bardzo dawna i z ręka na sercu go polecam.
royanna weź ze sobą TYLKO przybory dla siebie i ubranko dla maluszka na wypis. żadnych gaci poporodowych itd...
dla dzidzi mają tam wszystko, pampki, kaftaniki, rożki, płyny do mycia itd.
mają super doradce laktacyjnego p. Sylwię, służy rada i pomocą w każdej cycowej sytuacji.
szczerze polecam ten szpital.

cześć laski ja też szczecinianka:-D

rok temu rodziłam w zdrojach, tzn miałam cc a szpital znam od bardzo dawna i z ręka na sercu go polecam.
royanna weź ze sobą TYLKO przybory dla siebie i ubranko dla maluszka na wypis. żadnych gaci poporodowych itd...
dla dzidzi mają tam wszystko, pampki, kaftaniki, rożki, płyny do mycia itd.
mają super doradce laktacyjnego p. Sylwię, służy rada i pomocą w każdej cycowej sytuacji.
szczerze polecam ten szpital.
Wielkie dzieki Matylda!!! Do Zdroi mam kawalek, ale jestem juz na 100% zdecydowana :) no i dobrze, ze nie musze wszystkiego brac dla maluszka:tak:. W Zgorzelcu zarowno dla siebie jak i dla synka musialam miec doslownie wszystko(oprocz ubranek)tzn kosmetyki, pampersy itd... Jeszcze raz dziekuje :)

Cześć dziewczyny!
Wpadłam się wyżalić... Dziś rano dostałam pracę (dorywczą, na zlecenie - przeprowadzanie ankiet w sklepach), a po południu ją straciłam! Facet zadzwonił i powiedział, że jednak ciężarnej nie chce. Super! Widział mnie wczoraj, widział mnie dzisiaj przy podpisywaniu umowy i jeszcze śmiał się, że aktywnie spędzam ciążę, a 5 godzin później się rozmyślił. To dyskryminacja, czy tylko mnie się wydaje?
Co Wy o tym myślicie? Norma? Was też tak traktowano???

moim skromnym zdaniem powinnaś plushova zadzwonić do inspekcji pracy i dopytać się co i jak bo to przegięcie pałki na całego
royanna nie ma za co:-D, ja tez miałam kawałek do zdrojów i nie żałuje że tam się znalazłam jak mi sie uda to wkleję zdjątko i pokażę wam jak się tam położne maluszkami zajmują:-) i to nie jest ustawiane do zdjęcia

laseczki wybieracie sie w sobotę bądź w niedzielę do parku kasprowicza na "akademie zdrowego rozwoju" pampersa??

Załączniki

• P1000478.jpg
    P1000478.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 40
  • P1000479.jpg
    P1000479.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
WITAM KOBIETKI:happy2:
no zaczyna się nam ruch na watku super może jesianne szarugi będzie nas tu więcej:happy:
moje strsze dzieciaki pojechały do pobierowa do dziadków więc mam tylko Antocha w domu normalnie luz wiec odgruzowuje mieszkanie na błysk:tak:
pisałyście o porodach,,,,ja dwoje starszych rodziłam poza szczecinem więc jak juz z antkiem byłam w ciąy to zastanawiałam się gdzie tu rodzić no i nastawiłm się w 100% na zdroje a kawał drogi z gumieniec..rano byłam u swojego doktorka zresztą polecam gina państwowy a świetny:tak:rozwarcie było już na 3-4cm kazał jechać do domku spakować się umyć zjeść i się szykować tak na 17-18 do szpitala no chyba że wcześniej się rozkręcę....o 16 jak jnuz wszystko miałam gotowe stwierdziłam z pietruchą że jedziemy no i pojechaliśmy......na izbie przyjęć pani opryskliwie powiedziała że zgłupiały baby w tą pełnię i rodza jak wariatki ale powiedziała to takim tonem że juz mi sie z tamtąd chciało wiać:rofl2:potem badanie no stwierdzili 5-6 cm rozwarcia i odesłali do szpitala innego bo wody nie odchodzą więc mam sobie coś poszukac bo oni miejsc nie maja tzn maja ale dla tych co im wody już odchodzą:szok:ja byłam w ciążkim szoku już ból strach...pytam do jaki€ego szpitala mam jechać?oni nie wiedzą gdzie są miejsca to sie pytam to ja nie może uordzę w tramwaju szukając porodówki???cisza...karetki nie dadzą bo to
nie taxi:szok::szok:więc zecydowaliśmy pomorzany...i nie żałuję:tak:ołożne superaśne nikt nie narzucał jak rodzić zero oxytocyny można chodzić brać prysznic itp atmosfera świetna tatuś jest przy porodzie za darmo jedy:tak:nie koszt zakupu z automatu ubrania do porodu musi mieć 2 2złotówki i 2 5 złotówki:tak:położne lekarze świtni no i położne na noworodkach...anioły pomagały żartowały no kochane kobiety..owszem dla dziecka trzeba mieć ubranko i pampersy ale tatus może dowieść w karzdej chwili no i to że mój pietruszka po porodzie siedział ze mną do 4 a urodziłam o 24:tak:niby wizyty do 21.30 ale jak pietruszka powiedział położnej że chciałby wykąpać w szpitalu małego i posiedzieć ze mną nikt nie robił z tego problemu siedział do 24 kąpał pomagał spacerował z małym po pokoju:tak:jak dla mnie opieka i sam poród tam to rewelka więc ja polecam pomorzany chociaż opinie ma różne...a zreszta pewnie w dużej mierze opinia zależy od tego jaki kobieta miała poród:baffled:
ale sie rozpisałam:szok:

czesc dziewczynki!
jestem tu nowa!
coprawda nie mieszkam w szczecinie lecz zagranica ale pochodze z naszego kochanego szczecina i tam tez urodzilam synka Kubusia ktory niezyje od 4 lat:(
:-:)-:)-(
tu tez poronilam pierwsza ciaze z Mikołajkiem:-:)-:)-(
ale teraz jak widac jestem szczesliwa mama 2 coreczek Susanaah i Caroline!
mam nadzieje ze pozwolicie mi dolaczyc do Was?!

czesc dziewczynki!
jestem tu nowa!
coprawda nie mieszkam w szczecinie lecz zagranica ale pochodze z naszego kochanego szczecina i tam tez urodzilam synka Kubusia ktory niezyje od 4 lat:(
:-:)-:)-(
tu tez poronilam pierwsza ciaze z Mikołajkiem:-:)-:)-(
ale teraz jak widac jestem szczesliwa mama 2 coreczek Susanaah i Caroline!
mam nadzieje ze pozwolicie mi dolaczyc do Was?!
Pewnie, ze pozwolimy:tak:Witaj w naszym skromnym gronie:-DIm nas wiecej tym lepiej.
Oj widze po poscie i suwaczkach, ze duuuzo wycierpialo Twoje matczyne serduszko:-(, za duzo...
Ale ciesze sie ze masz dwie sliczne coreczki i one na pewno dostarczaja Ci duuuzo radosci:tak::-D:-D:-D

reklama
A ja jestem dzis nieprzytomna, bo u Maciejka infekcja rozwija sie na calego. Do kataru dolaczyl kaszel i goraczka, a co sie z tym wiaze-nieprzespana nocka. No a wczoraj bylismy na godzine w przedszkolu i malemu sie podba, narazie jest na TAK. Dzis i jutro tez mielismy isc, ale zobacze do godziny 14tej jak zdrowko bedzie, bo Macius bardzo chce isc, a ja mam mieszane uczucia-caly czas ma podwyzszona temperature...I wiem juz co mu zaszkodzilo. W niedziele zawialo go w aucie:(
Milego dnia kobietki!

Do góry