reklama

Szczepienia na covid

Moja mama też jest pacjentką onkologiczną, szkoda że prędzej umrze z powodu przerzutu, bo ma teleporady na onkologii, niz na koronkę ;) tak teraz wygląda służba zdrowia, doprowadzają ludzi do granicy choroby, gdzie katar może ich zabić, a potem wpisują w kartę zgonu korone. Już nie wspomnę, że ilu młodych ludzi powiesiło się przez kryzys i przez długi, które się za nimi ciągnęły, bo zero wsparcia, a zamknięte jest wszystko.
To są realne zgony przez, a nie na covida.
Ja nie wiem w jakim regionie mieszkasz, ale mój teść i onkologiczne koleżanki mają normalne wizyty. Wszystko odbywa się terminowo, badania również. Wydaje mi się, że to bardziej zależy od lekarzy, z dzieckiem w przychodni też miałam normalne wizyty. Lekarz nie był ubrany w kombinezon astronauty, miał fartuch, rękawiczki i maseczkę. Jak się chce dostać do lekarza na nfz, to się człowiek dostanie. Tylko trzeba bardziej poszukać i podzwonić. A jeśli lekarz rodzinny nam nie odpowiada to tez 2 razy w roku możemy go zmienić. Korzystałam z tej możliwości już kilka razy i w końcu trafiłam na normalną lekarkę. Położna u mojego syna była 6 razy, miałam do niej kontakt i mogłam dzwonić ze wszystkim. Niestety trzeba to przyznać, że wiele kobiet ma położna nie wybraną przez siebie, tylko znaleziona na szybko - bo przychodnia blisko a trzeba w szpitalu podać itp.
Jeśli chodzi o specjalistów na początku pandemii też miałam przesunięte wizyty, ale od maja wszystko już było w terminie - osobiście.
Mam niektórych lekarzy, gdzie chodzę prywatnie, ale robię to z wyboru.

reklama
No bo jak ktoś patrzy tylko na covida pod wzgledem choroby to nie widzi co sie dzieje po za skutkami zdrowotnymi. Ilu ludzi stracilo pracę i nie ma za co opłacić rachunków,
co włożyć do gara czy za co dzieciom ciuchów kupić. Pochowajmy się w domach, zróbmy narodowy lockdown i zgadzajmy sie na wszystko co rząd nam daje na tacy.
Jakoś nie widzę tych tabunów bezrobotnych i niemających za co żyć. Galerie handlowe zatłoczone a po ich zamknięciu przed działającymi sklepami tłumy. Wynajmuję mieszkanie - najemcy nie stracili pracy, nie przestali płacić rachunków. Ale nie mówię, że nie ma tego zjawiska, tylko dlatego, że nie ma go w moim najbliższym otoczeniu. Niestety dotyczy to całego świata.

Często słyszę te argumenty : Nie można się dodzwonić do lekarza,ludzie tracą pracę, popełniają samobójstwa, moje ulubione: ja dziękuję za taką pandemię! No właśnie to nie jest takie proste. Nie da się podziękować za pandemię...Te wszystkie rzeczy się dzieją plus jest potencjalnie grożny wirus..ogólnie słabe czasy..
I trochę ta dyskusja chyba do niczego nie prowadzi..ze swojej strony mogę powiedzieć że może widzę to w taki a nie inny sposób bo na mojej ulicy jest szpital covidowy a prawie cała rodzina pracuje w slużbie zdrowia? Cieszę się że jednak sporo ludzi chce się zaszczepić, sama czekam na swoją kolej i niezależnie od wszystkiego wszystkim życzę zdrowia;)

No ilu ludzi zmarło faktycznie na covida?
Według oficjalnych statystyk blisko 35 tysięcy ludzi. Jednak dane rządowe w Polsce są mocno niedoszacowane, robi się u nas żenująco mało testów i zagraniczne media podają nasze dane jako niewiarygodne, według niektórych raportów te dane są tak zakłamane i nierzetelne jak z krajów rozwijających się i z Iranu. Ale to trzeba poczytać poważniejsze źródła niż strony conspiracies.

Ja nie wiem w jakim regionie mieszkasz, ale mój teść i onkologiczne koleżanki mają normalne wizyty. Wszystko odbywa się terminowo, badania również. Wydaje mi się, że to bardziej zależy od lekarzy, z dzieckiem w przychodni też miałam normalne wizyty. Lekarz nie był ubrany w kombinezon astronauty, miał fartuch, rękawiczki i maseczkę. Jak się chce dostać do lekarza na nfz, to się człowiek dostanie. Tylko trzeba bardziej poszukać i podzwonić. A jeśli lekarz rodzinny nam nie odpowiada to tez 2 razy w roku możemy go zmienić. Korzystałam z tej możliwości już kilka razy i w końcu trafiłam na normalną lekarkę. Położna u mojego syna była 6 razy, miałam do niej kontakt i mogłam dzwonić ze wszystkim. Niestety trzeba to przyznać, że wiele kobiet ma położna nie wybraną przez siebie, tylko znaleziona na szybko - bo przychodnia blisko a trzeba w szpitalu podać itp.
Jeśli chodzi o specjalistów na początku pandemii też miałam przesunięte wizyty, ale od maja wszystko już było w terminie - osobiście.
Mam niektórych lekarzy, gdzie chodzę prywatnie, ale robię to z wyboru.
W mojej miejscowości tak samo do lekarza nie ma problemu żeby się dostać. Owszem u mnie w przychodni najpierw jest teleporada i jeżeli jest potrzeba to wizyta jest na drugi dzień, czasem nawet tego samego dnia. Tak samo wizyty u specjalistów czy zabiegi w szpitalach normalnie się odbywają.

Według oficjalnych statystyk blisko 35 tysięcy ludzi. Jednak dane rządowe w Polsce są mocno niedoszacowane, robi się u nas żenująco mało testów i zagraniczne media podają nasze dane jako niewiarygodne, według niektórych raportów te dane są tak zakłamane i nierzetelne jak z krajów rozwijających się i z Iranu. Ale to trzeba poczytać poważniejsze źródła niż strony conspiracies.
Czyli sama sobie odp. Że nie wiadomo ile jest ofiar covida,ale takich realnych a nie tych pierdu pierdu

W mojej miejscowości tak samo do lekarza nie ma problemu żeby się dostać. Owszem u mnie w przychodni najpierw jest teleporada i jeżeli jest potrzeba to wizyta jest na drugi dzień, czasem nawet tego samego dnia. Tak samo wizyty u specjalistów czy zabiegi w szpitalach normalnie się odbywają.
Dokładnie, całą ciąże przeszłam w pandemii. Utrudnienia były tylko 2 tygodnie na przełomie marca i kwietnia. Pediatra sprawiał problemy - zmieniliśmy.
teorie o masowych samobójstwach i paraliżu służby zdrowia to dla mnie trochę legenda miejska. Ale umówmy się, że służba zdrowia leży i kwiczy od 30 lat.

reklama
I napisali Ci o tym w liście pożegnalnym?
Na osiedlu są cztery bloki, każdy zna się z każdym od lat, trochę jak wieś, skoro ich rodzice o tym mówią, to chyba nie sciemniaja.
To nie jest mój wymysł, sama widzę jakie mamy ogromne trudności w firmie która teoretycznie nie jest w żaden sposób zablokowana przez pandemię z jednak klientów nie ma, bo potracili źródło utrzymania.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry