reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

dziewczyny nie wierzcie aż tak w usg, moja znajoma rodziła tydzień temu, usg pokazywało 2800g przed samym porodem w szpitalu jej robili, a mała się urodziła 4200g

te usg to czasami jest żenujące z tymi pomiarami :/

reklama
Ja po wizycie,nasiedziałam się ponad 2 godz i do tego na usg mam przyjechać we wtorek:wściekła/y: A wizyta ogólnie ok,wszystko do porodu przygotowane(chodzi o szyjkę),wymaz wzięty wynik we wtorek.Na drogi moczowe dostałam antybiotyk,1 saszetka i to za 40 zł,myślałam że się w d***e ugryze jak usłyszałam cenę:wściekła/y:

U mnie tez juz po wizycie.Odnosnie obtawiania mojego meza to z 5 lutego wyglada na to ze nici bo od poniedzialkowej wizyty w szpitalu nic sie nie zmienilo.Gabrycha idzie w zaparte i mimo skurczy i boli co jakis czas to jej sie nie spieszy.
Podjelam juz decyzje i jesli do 15 lutego sie nie zdecyduje to ja sila sami wyciagana przez cc.Jesli nie urodze do tego czasu to do szpitala z rana i bedziemy sie ciac.Mam nadzieje ze sie przestraszy i wezmie sobie do serca ze jej juz kolo zoladka nie chce i wole przytulic

crazy mamo widzisz te nasze lutowe dzieciaczki kaprysne jakies, strasza a potem siedza w zaparte... chyba chca byc jeszcze bardziej wyczekiwane - jesli bardziej sie da... :) No coz to czekamy! Ja jednak wierze ze Gabrysia wyjdzie w przyszlym tygodniu!

oj tak kapryśne kapryśne ale jak na wodników przystało
WODNIK
"
Cechy charakteru

Wodniki nie lubią utartych schematów i ustalonych reguł. Zamiast tkwić w tym, co sprawdzone, wybiegają myślą w przyszłość. Przeważnie sa tolerancyjne i niewiele rzeczy jest w stanie je zdziwić. Choć otwarte na nowości, potrafią byc bardzo uparte i trudno je przekonać do zmiany poglądów. Przyjacielskie i lubiane, ale zwykle zachowują pewien dystans, wynikający z potrzeby zachowania niezależności.
Główne zalety

Wodniki cenią wolność i indywidualność. Są niezależne i samowystarczalne. Myślą przyszłościowo, wyprzedzają swoją epokę. Mają zdolnośc obiektywnej oceny sytuacji, gdyż potrafią się zdystansować od emocji.
Główne wady

Oryginalność i nowatorstwo Wodników może łatwo przerodzić się w ekstrawagancję i trudności w przystosowaniu się do otoczenia, a przekraczanie granic w anarchię i bunt dla samej zasady, nawet jeśli nie ma konkretnego powodu."

lizzy trafny opis, ale takie samowystarczalne to obecnie nie są :)) My się juz smiejemy z męzem, że przestane jesc dobre rzeczy, kakao, słodkie i inne rarytaski ida w odstawkę bo jej tam za dobrze, od dzisiaj kwaśne śledzie i ogórki :))) Może to ją wypedzi :))

Oczywiscie żartuje, nie ujechałabym na takim jedzonku :)Wiec na obiad naleśniczki :))

Crazymamo czyli ty też musisz się uzbroic w cierpliwość.

Ja już myslę, że predzej przyjdzie wiosna niz urodze :))

oj tak kapryśne kapryśne ale jak na wodników przystało
WODNIK
"
Cechy charakteru

Wodniki nie lubią utartych schematów i ustalonych reguł. Zamiast tkwić w tym, co sprawdzone, wybiegają myślą w przyszłość. Przeważnie sa tolerancyjne i niewiele rzeczy jest w stanie je zdziwić. Choć otwarte na nowości, potrafią byc bardzo uparte i trudno je przekonać do zmiany poglądów. Przyjacielskie i lubiane, ale zwykle zachowują pewien dystans, wynikający z potrzeby zachowania niezależności.
Główne zalety

Wodniki cenią wolność i indywidualność. Są niezależne i samowystarczalne. Myślą przyszłościowo, wyprzedzają swoją epokę. Mają zdolnośc obiektywnej oceny sytuacji, gdyż potrafią się zdystansować od emocji.
Główne wady

Oryginalność i nowatorstwo Wodników może łatwo przerodzić się w ekstrawagancję i trudności w przystosowaniu się do otoczenia, a przekraczanie granic w anarchię i bunt dla samej zasady, nawet jeśli nie ma konkretnego powodu."
hehehe,spoko,jakbym czytała o mojej przyjaciółce:)

Cześć,
Wczoraj byłam na KTG i nadal nic...Karolowi chyba dobrze w moim brzuszku :tak:.
Ja też jestem wodnik...ale czy ten opis do mnie pasuje...? hmmm ;-)

reklama
Beciu rozwinie sie nagle i niespodziewanie! W sumie chyba wolalbym cisze, nic skurcze, bole co jakis czas, a ryzyko ze przenosze jest takie samo! Wiec badz dobrej mysli! Bedziemy trzymac kciuki.

Do góry