reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

jestem w 8 tc dzis byłam na USG, moja kruszynka ma 2.03cm !!

normalnie koks :D

ale mam inny problem, lekarz nie założył mi jeszcze karty ciąży i kazał normalnie chodzić do pracy a ja pracuje fizycznie u stolarza przy klejach, w pyle i ciężkich rzeczach.
co robić ??

skanuj0001.jpg

Ostatnia edycja:
reklama

ale mam inny problem, lekarz nie założył mi jeszcze karty ciąży i kazał normalnie chodzić do pracy a ja pracuje fizycznie u stolarza przy klejach, w pyle i ciężkich rzeczach.
co robić ??

Zobacz załącznik 266334
Oj, to chyba do innego lekarza się powinnaś przejść?

Nasia gratuluje!!!!!! :) Piekny Dzidzius :)
Ja mam usg genetyczne 9 sierpnia dopiero :(

Nasia a pierwsza fotka to chyba usg 3D?

Ostatnia edycja:
Witajcie. Dziewczynki te wasze maluchy są poprostu cudowne:-) Przypomniałam sobie jak ja taką kruszynkę nosiłam i po każdej wizycie dzieci mnie pytały jaki duży jest dzidziuś a ja brałam linijkę i im pokazywałam. Nie no poprostu niezapomniane i cudowne chwile.

co robić ??

Zobacz załącznik 266334
Ja ci dobrze radzę zmień lekarza żeby potem sobie w brodę nie pluć. Pamiętaj to maleństwo jest całkowicie zależne od ciebie, bez ciebie samo nie da rady. Zmień lekarza i idź jak najszybciej na zwolnienie. Ja chodziłam do dwóch lekarzy. Prywatnie żeby się dowiedzieć co się dzieje z moim dzieckiem i wszystkie szczegóły a państwowo po zwolnienie bo napewno nie po to żeby się coś dowiedzieć bo on nic nie mówił a jak sama spytałam to odp. z łaski tak jakby to było oczywiste. Nie raz wychodziłam z płaczem i cała z nerwów chodziłam ale prywatnie by mnie to za drogo kosztowało. Ale pamiętaj dla takiego CUDU warto poświecić sie w całości.
Pozdrawiam i trzymam &:)

Dzięki dziewczyny!

Nasia gratuluje!!!!!! :) Piekny Dzidzius :)
Ja mam usg genetyczne 9 sierpnia dopiero :(

Nasia a pierwsza fotka to chyba usg 3D?

Tak 3D, za każdym razem lekarz mi robi. Fajny widok, szczególnie jak się rusza.
Usg genetycznego bałam się jakoś bardzo, ale na szczęście było ok. Parę pomiarów więcej niż na normalnym, opis dłuższy.
Pozdrawiam

dziewczyny odnośnie 3d i 4d nie zawsze jest wszystko dobrze widoczne bo to zależy jak sie dzidziuś pokazywał będzie i czy łożysko jest na przedniej czy na tylniej ścianie macicy. Ja w poprzedniej ciązy robiłam w 21 tygodniu ciązy, ale nie było tak super widać wszystkiego bo Ala nieśmiała była i sie chowała a że łozysko było na przedniej ścianie to i przez to nie było wszystko dobrze widoczne więc róznie to bywa ;) a tradycyjne USG jest najbardziej miarodajnym wskaźnikiem póki co...

jeżynka gdzie TY?? czekam byś zdała relacje jak było w szpitalu bo ja jutro jade.....

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki agapa pójdę Twoim śladem i pójdę prywatnie sie dowiedzieć co i jak może i po zwolnienie pójdę prywatnie

a powiedzcie mi jeszcze koleżanki drogie, teraz jestem w 8 tc jak bede brać ślub będę w 13-14 tc to bedzie już widać ? bo sukienkę już jakiś czas temu kupiłam i nie wiem czy się zmieszczę,
aaaa i nie obżeram się :D

buziaki :*:*:*

Do góry