reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

no dlatego tu biorą termin z pierwszego USG jako ostateczny termin porodu, bo czasem babka nie pamieta kiedy była oststnia @ lub lekarz coś żle zapisze... a do 12 tc dzieci podobnie rosną i rozwijaja sie wiec te pomiary sa miarodajne, tak myśle... no ja Ale też przenosiłam 2 tyg tylko, że ona urodzila sie duża 4260g i poród był wywoływany, ale ja w szpitalu nie lezałam tylko w domu do terminu wywoływania miałm zostać i tylko kontrolować czy dziecko dobrze sie rusza...

reklama
Dziewczynki zameldowana ze zyje w dwupaku.Pisalam juz na glownym ze mi jakos dziwnie ale jeszcze chodze.Dopoki skurcze nie zwala mnie z nog to chyba nigdzie nie jade.Nie mam czasu na odwiedziny na porodowce.Hihihi.Buziaki i powodzenia

Czrazy mamo musze odgrzebac twoj telefon (nie zapisalam odrazu) i wsyle ci sms, to dasz chodz mi znac jak by cos sie dzialo

Ja dzis bylam na KTG i znow powtorka z rozrywki, skurcze mialam co pare miut, wiec znoe kroplowki, pobrania krwi i czekanie. Naszczescie skurcze sie uspokoily bo znow bym w szpitalu zostala. Lekarz powiedzial ze jak by nie moja pierwsza cc to by tak starsznie sie tym nie martwil. Chodz minelo ponad 5 lat to oni i tak sa strasznie ostrozni bo sie boja o rane. Takze wiec mam sie zglaszac do szpitala jak tylko skurcze wruca i bede je czula, nawet jak nie bede bardzo regularne. Juz mam dosc szpitala!

Czrazy mamo musze odgrzebac twoj telefon (nie zapisalam odrazu) i wsyle ci sms, to dasz chodz mi znac jak by cos sie dzialo

Ja dzis bylam na KTG i znow powtorka z rozrywki, skurcze mialam co pare miut, wiec znoe kroplowki, pobrania krwi i czekanie. Naszczescie skurcze sie uspokoily bo znow bym w szpitalu zostala. Lekarz powiedzial ze jak by nie moja pierwsza cc to by tak starsznie sie tym nie martwil. Chodz minelo ponad 5 lat to oni i tak sa strasznie ostrozni bo sie boja o rane. Takze wiec mam sie zglaszac do szpitala jak tylko skurcze wruca i bede je czula, nawet jak nie bede bardzo regularne. Juz mam dosc szpitala!

Anja nikt nie lubi szpitala i szczerze powiedziawszy ja też mam już go dość a na moje nieszczęście mój syn nie oszczędza mi fałszywych alarmów i kończy się to wizytami w szpitalu:/ ale mam nadzieję że trafię tam jeszcze tylko raz, na poród;-)

a ja mam pytanie o konflikt serologiczny ..... niedawno dowiedziałam sie ze kumpela ze szkoły jest tez w ciąży i rodzi mniej więcej tak jak ja ma termin na 23 lutego, i u nich jest niezgodność grupy krwi tak że konflikt może wystąpić a jej lekarz prowadzący powiedział że przy pierwszej ciąży nie ma to znaczenia

i stąd pytanie co to za różnica która ciąża???? Chyba jak jest ryzyko to nie zależy czy to 1 czy 10.... a może się mylę????? wiecie coś o tym???

W gruncie rzeczy chodzi o to ze podczas pierwszej ciąży dopiero wytwarzają się przeciwciała wiec jest bezpieczna...w drugiej ciąży te przeciwciała już będą wiec stąd niebezpieczeństwo...po porodzie powinno dostać się zastrzyk żeby chronić następną ciążę...

reklama
Madiu- z tym konfliktem to jest tak jak Claudia napisała. Jeżeli dziecko będzie miało grupę krwi tatusia to w trakcie porodu mogą się pojawiś przeciwciała które przy kolejnej ciąży mogą zaszkodzić dziecku. Dlatego po porodzie podawany jest zastrzyk.

Do góry