reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
dziewczyny jak to jest z położnymi które przychodzą po porodzie do domu?czy trezba iść się zapisać i poprosić żeby mnie odwiedziła, czy może w szpitalu się umawiają?

Mnie w szpitalu pytali gdzie jestem zapisana do POZ i to szpital informował położną środowiskową przydzieloną na ten teren. Wydaje mi się, że tak jest wszędzie. Swoją drogą akurat jak mnie o to pytali to położna, która do mnie miała przyjść była akurat na dyżurze, bo pracuje też w szpitalu, w którym rodziłam, o czym wcześniej nie wiedziałam. Za kilka minut przybiegła do mnie z uśmiechem i tekstem "jutro do pani przyjdę". Przesympatyczna kobieta :)

Z tego co wiem to najczesciej przychodzi polozna z rejonizacji, ale trzeba chyba po nia zadzwonic do przychodni...
My akurat mamy tak ze chodzilismy na bezplatna SR ktora prowadzila wlasnie polozna, i ona kazala po siebie zadzwonic jak bedziemy juz z maluchem w domku. Ale moje kolezanki wlasnie dzwonily do przychodni i przychodzila stamtad...

okazało sie ze mam bardzo wysoki poziom hemoglobiny...
co zszokowało lekarkę bo nie jadam mięsa...
Jedynie łykałam od stycznia falvit dla kobiet w ciąży , teraz mi sie skończył i juz nie kupie..najwyżej zwykły.
Wreszcie mogłam babcie zaskoczyć .. teraz ma dowód na to ze wegetarianizm nie musi oznaczać żadnych braków :-D...tymczasem moja mama (jedząca mięso regularnie) ma anemie ...:eek:

nixie Gratulacje! Chociaz ja np miesko jem, ale nie to co trzeba, bo w sumie glownie drobiowe za pozostalym nie przepadam... wiec raczej od tego zelaza mi nie przybedzie, a ty znow mozesz jesc sporo warzyw i owocow dzieki ktorym masz bardzo dobre wyniki :)

Dziewczyny mam do Was pytanie... Czy macie tez bol w okolicach spojenia lonowego
?? matko kochana mnie od soboty tak boli ze czasami chodzic nie moge, ledwo z lozka wstaje...skarpetki ciezko mi sie zaklada..no ogolnie to masakraaaa...:-(

dziewczyny jak to jest z położnymi które przychodzą po porodzie do domu?czy trezba iść się zapisać i poprosić żeby mnie odwiedziła, czy może w szpitalu się umawiają?

ja musiałam zgłosić w przychodni położnej przed porodem ,założyła mi kartę itp .po porodzie mam zadz że już urodziłam . Moja koleżanka poszła po porodzie wypełnić tą deklaracje itp i ją z****ły babsztyle i z ''łaski'' przychodziła położna . Dlatego ja poszłam pod koniec stycznia żeby nie wysłuchiwać pretensji jak moja koleżanka. Ale widocznie każda przychodnia lub miasto ma swoje ''prawa'' ,dlatego dowiedz się jak jest w przychodni do której ty należysz .

Dziewczyny mam do Was pytanie... Czy macie tez bol w okolicach spojenia lonowego
?? matko kochana mnie od soboty tak boli ze czasami chodzic nie moge, ledwo z lozka wstaje...skarpetki ciezko mi sie zaklada..no ogolnie to masakraaaa...:-(

odpowiem za wiele dziewczyn - MAMY :-D nic przyjemnego

reklama

Oczywiście, że mamy...maleństwo pcha się pewnie :tak:

Do góry