reklama

Szczepienia

post wcale sie nie dziwie- tez bym sie zdenerwowałą jakbym czekałą tyle a potem by sie okazało ze nie ma szczepionek, no cóz trudno przekazać taka informacje recepcjonisce:sorry2:

reklama
my szczepimy 6w1 infanrixem hexa
a co do szzczepionki na ospę to też słyszałam o tym autyźmie i już się boję szczepić choć to dopiero wg kalendarzyka w 13 miesiącu życia

da mnie ten autyzm to kompetna bzdura
nikt nigdy nie zbadal czy ten autyzm to wynik szczepionki
zero jakichkowiek badan na ten temat, przez kiniki itp
ktos zasia postrach i ma teraz dziwna satysfakcje :baffled:
instytut kogucik i docent mrowka :dry:

Roni, mi tez się wydaje, że Olga będzie wcześniej mówiła niż Miki, bo teraz ostro guga a on w jej wieku tego nie robił;-)BTW, widzę, że nadal przejmujesz się Jasia mową - naprawdę niepotrzebnie!

A żeby było na temat, to gratki dla Blanki:tak:

Blanka brawo:-)Podobno dziewczynki szybciej sie rozwijaja :tak: ja narazie u Miska wielkich postepow nie widze tylko wygadany jest strasznie po mamie;-)
Pediatra mi powiedziala ze z tym autyzmem to bylo tak ze akurat w momencie kiedy ta szczepionka sie pojawila ktos robil w norwegii badania na temat autyzmu i okazalo sie ze kilkoro dzieci bylo szczepionych ale to czysty przypadek.Autyzm objawy daje dopiero okolo 12-13 miesiaca zycia w momencie kiedy ta szczepionke sie podaje dlatego ludzie czesto lacza szczepionke z choroba ja mysle ze to jedna wielka bzdura:tak:

to skoro łączą autyzm z tą szczepionką to może po prostu lepiej zaszczepić w późniejszym terminie?
pewnie moja pediatra rozwieje moje wątpliwości na ten temat

reklama
Kasiu, przejmuje sie, niby dzieci grudniowe juz zdaniami trzaskaja:sorry2: a mi nawet tego tak nie brakuje, tyle ze ulga by byla niesamowita jak moglabym sie zapytac czy jest glodny a on by odpowiedzal, jakby powiedzial ze chce pic, a nie ciaga za reke i ykal :blink: to okropnie meczace, bo tak naprawde mam dwujke bardzo malych dzieci z full obsluga i jednego i drugiego :blink:

no nie wiem, ja slyszalam ze autyzm (i czytalam artykul, na grudniowkach) powoduja szaczepionki 5 i 6 w jednym, pentaxim, infarix itd itp i dlatego najlepiej jest szczepic bezplatnymi :sorry2: a tego sie raczej nie da przesunac w czasie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry