reklama

SZKOŁA RODZENIA

KingaP pisze:
Dużo też poćwiczyliśmy sobie wczoraj i poznalismy najlepsze "pozycje" w poszczególnych fazach porodu... Mamy dostać pokserowane, więc na poród idę ze ściągą :)

ze ściągą?? Ty?! nauczycielka?? powiem uczniom!!!! :D ściąganie jest bleeee hihihihihi

reklama
dlaczego jestem takim leniem????????????????????ze nie chce mi sie chodzic do szkoly rodzenia?????????len ze mnie smierdzacy ::),przyznaje sie ze w ciazy sie rozleniwilam potwornie maksymalnie,na calej lini

tak tak, można sie uwieszać na szyi

a co do innych pozycji - też dozwolone(tym bardziej, że rodzinne porody są w bardzo intymnych klimatach ;) ),a to podobno sprzyja i przyspiesza :D

Koga!! musicie sie wybrać do SR, tam Wam wszystko powiedzą... :D

dziś położna mówiła, żeby nie brać do szpitala majtek jednorazowych, tylko w razie czego ubrać zwykłe bawełniane, ale dosyć szerokie coby nie uciskały rany.

reklama
ja używałam jednorazowych - i polecam, szkoda majtek bawełnianych, po rpostu w tych mniej przewiewnych robiłam sobie dziurki - a majtki tylko po to by sie podkłąd trzymał - po nic więcej, ogólnie to i tak nie pozwalaja nosić majtek, aleja mam ich gdziec, jak mi lekarz zwrócił uwagę - to powiedziałąm, ze po pierwsze nie umiem trzymać w marszu podkładu mieśniami, a po drugie najpierw poprosze o warunki bez przeciągów - no i temat sie skończył ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry