Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A jak to jest z tym wzrokiem, każda wada niesie za sobą to ryzyko? Czy tylko poważniejsze? Ja noszę okulary, z daleka nie widzę za dokładnie, ale nie muszę ich nosić 24 godziny na dobę. Najczęściej w pracy przed kompem zakładam czy jak jadę dalej gdzieś samochodem. Tak poza tym nie mam potrzeby noszenia, bo nie jest tak źle. Czy w takim przypadku poród naturalny również może wyrządzić jakąś krzywdę?
jeśli chodzi o ułożenie maluszka - to zazwyczaj po 30 tygodni z tego co pamiętam
znalazłam artykuł
Jak dziecko obraca się do porodu - Ciąża - arykuł
A ja miałam przygodę przy ostatnim poodzie. Igorek był ułożony jeszcze dzień przed (miałam usg) prawidłowo. Przed samym porodem przekręcił sie posladkami w dół. Lekarz chciał zatrzymać akcje porodową - z ja już miałam bóle parte. Ale miałam super lekarza - który mi pomógł i mn,a ,swietnie pokierował. Udało mu się obrócić maluszka - chociaż i tak główka przy porodxie wychodziła nieprawidłowo. Jednak lekarz sobie z tym poradził.
W sumie trwało to około godzinki - to zatrzymywanie akcji, odwracanie... Już miałam wizję cesarki przed oczyma - a strasznie nie chciałam.
To był mój nejlepszy poród. Nie pamietam jakiegoś ogromnego bólu. Ale był to poród całkowicie naturalny - przy poprzednich dostawałam oxytocynę. I powiem Wam, ze przy oxytocynie jest całkiem inaczej niz naturalnie. Ból nie do porównania - bez wspomagacza spokojnie przechodziłam kolejne etapy, mogłam swobodnie się poruszać, spacerować, przydały się te wszystkie piłki, worki, drabinki - i o dziwo było króciutki poród. Od silnych bólów - trwał może 2 godzinki.