Zastanawiam sie gdzie bym chciała rodzić i bierze mnie przerażenie.Zastanawia mnie brochów, ale ile osób tyle opini
Ogólnie znam sprawę od środka bo kończę pielęgniarstwo i miałam praktyki i na Dyrekcyjnej, na Klinikach i w Kamieńskiego
Dyrekcyjna ma najwyższą liczbe zgonów na dolnym śląsku.Tak, a wie ktoś dlaczego?
Bo przyjmowane są tam również najcięższe ciąże, dużo wad płodów itp itd z całego dolnego śląska.maja tam najlepszy sztab neonatologów.
Oglądałam tam tylko jedną cesarkę (ciasnota!mnóstwo osób z lekarskiego, położnictwa ), bo reszta porodów zapowiadała sie nie sympatycznie.
Co do warunków.hm..średniawka.Ale mają sie przenosic na Borowską, tylko kiedy..?Wtedy bezie luxxx
Kliniki-warunki w sumie lepsze niż na Dyrekcyjnej bo miejsca wiecej.
Kamieńskiego-darmowe porody rodzinne w ładnych oddzielnych salach, jest też sala do porodów w wodzie.
Z miejscami krucho.Kobitki informowane są na izbie że miejsc nie ma i że bedą rozdzielone z dzidziami.Dzidzie leżały na noworodkach, mamy na bloku porodowym, na ginekologii patologicznej póki nie zwalniały sie miejsca, trwało to np 2 dni

Najlepiej to miejsce wspominam.Może dlatego że byłam przy fajnym, spokojny, porodzie fizjologicznym z spokojną położną i bardzo miłym lekarzem
A sama jestem w kropce jakiego ginekologa wybrać.puki co ide do kogokolwiek ale jak bedzie średni to chce kogoś docelowo szukać