reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Witajcie Dziewczyny!! Jestem nowa. Pracuje w Niemczech jako polozna. Fajnie czyta sie Wasze posty. Polskich poloznych jest bardzo duzo,prawie w kazdym szpitalu.Poza tym moje niemieckie kolezanki radza sobie doskonale nawet przy braku wspolnego jezyka.
Pozdrawiam B

reklama
Czesc Beata - o jak fajnie, ze mamy teraz polozna u nas!!!:-)
nie jestem w ciazy, ale kto wie....:rofl2:, na pewno dziewczyny , ktore czekaja na dzidziusia beda mialy jakies pytania do Ciebie, a to zawsze lepiej, tak prosto ze zrodla
uczylas sie na polozna w Polsce, czy juz tutaj? - czasem zaluje, ze nie wybralam sobie tego zawodu, ja tak lubie malutkie dzieci

Beata witaj:-)

Tez mialam polozna polke o imieniu Beata-byla super...Nawet po roku czasu zadzwonila zapytac jak mala...Bylam strasznie mile zaskoczona :-)

A ja dzis smigam na urodziny...wracam dopiero w niedziele....:-)

Dobry wieczor,
ja wlasnie "odpoczywam":-D po grilu:tak: Jest tak pieknie na dworze i cieplutko, ze caly czas tylko siedzielismy na powietrzu i grilowalismy:tak: W piatki jestem zawsze jakas taka przemeczona tym calym tygodniem, a tu jeszcze pranie, prasowanie:wściekła/y: i wszystkie inne duperele trzeba zrobic. Na razie zrobilam pranie i powiesilam na dworze, bo przy takiej pogodzie to szkoda mi wlaczac suszarke:tak:. A jutro idziemy w gosci:tak:

Beato witaj!:tak:

witam jestem nowa na blogu ja tez mam ten sam problem czy mogla by sie ktoras odezwac mama co mieszka w okolicy Nurnbergu lub w tez jestem w ciazy i chcialabym sie pare rzeczy dowiedziec pozdrawiam wszystkie mamy:-)

Czesc Joasia,
witaj - nie mieszkam w Nürnberg, ale 100km dalej w Regensburgu, ale jesli masz jakies pytania "ciazowe" to chetnie pomoge :-)

a gdzie reszta dziewczyn? chore, wyjechaly, albo po prostu pisac Wam sie nie chce?
ja jeszcze jutro do pracy i potem dlugi weekend, bo mamy Boze Cialo

wczoraj zasadzilam w ogrodku warzywka, jeszcze tylko pomidorki kupic i moga sobie rosnac
a najfajniejsze - u nas w ogrodzie, przy samym tarasie, wyryly sobie norke zajace i siedza takie dwa malutkie w srodku, strasznie ladne:tak:

PSOLA fajne te zajace musza byc..no i ogrodek tez super sprawa...witajcie nowe dziewczyny BEATA i JOASIA!!!!

mi sie od dluzszego czasu nie chce pisac nie wiem czemu....moze dlatego ze odstawiam corcie od piersi i nastroje mam zmienne...:rofl2::-:)baffled:

Susumali-dawno cie nie bylo.....

Pscola,ale slodkie musza byc te zajaczki :-)

Ja wczoraj obeszlam sobie z mloda sklepy...W sumie nic konkretnego nie kupilam...oo kupilam kolorowe obrusy,kubeczki papierowe i talerze na urodziny dla Noemi bo robimy w polsce i bedzie impreza w ogrodzie(ok.15-20 osob) a zeby nie robic sobie stesz z mycem naczyn itd.to bedzie wszystko papierowe lub plastikowe...Ogolnie nie zamierzam swirowac z jedzeniem itd.Bedzie miesko z grilla,jakas salatka,salatka owocowa,tort(juz zamowilam-smietankowy) i jakies drobnostki...no i mam zamiar poszalec z koktajlami dla doroslych :-) oczywiscie w rozsadnych ilosciach tak by nikt nie padl a dzieciaki samopoas nie lataly :-D

reklama
witam to super ze moge do Ciebie sie zwrocic...wiesz mam pewne pytanko czy oprucz kinder geld sa jeszcze jakies inne srodki pieniezne dla mam takich jak ja z PL nie mam pochodzenia ale moj maz ma i tutaj pracuje.a jak tak to trzeba zlozyc jakies wnioski??gdzie je oddac albo cos w tym stylu? pozdrawiam

Do góry