• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szukam Mam z Niemiec

w zeszłym roku też zginęła forumka BB w ciąży ;/ ehh życie ;(

aleksandra dziergaj dziergaj - ja na forum chustowym wyjść z podziwu nie moge co robią dziewczyny :szok::szok:

karolina wszystko zależy jaką masz budowę ja mam 168 cm i 80 kg i dla mnie 4,6 chusta starcza ;)nawet wiążę na płaszcz ;)
teraz kółkową kupiłam 2 m i też jest ok ;)
myślę że jak zaczniesz nosić małą w chuscie to się uspokoi ... mój grzeczniutki w chuscie wszystko załatwię nawet w dłuzszych kolejkach a we wózku to nawet nie wchodzę do sklepu bo porażka jak regały ustawią tak ciasno ze przecisnąć się nie mozna

tu wrzucam link do poczytania - to własnie Sylwia mnie zaraziła noszeniem ;)
http://rzg.info.pl/2011/11/chusta-do-noszenia-dzieci-–-sposob-na-bliskosc-i-wolnosc/

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczynki,witam niedzielnie przy kaffffce...zaraz wkladam olo w wozio i smigamy na flohmarkt...odreagowac ...tak sie wczoraj z malzowina poklocilam...ze ohohoh...:wściekła/y:i moze cos przy okazji shabby`koweatego wyszukam:tak:.

karo - nam na kolki pomogl sab simplex jak i lefax...a mozliwe,ze i samo minie...
oj,tak okres dorastania to chyba najwspanialszy(dla dzieci) i najglupszy (dla rodzicow) okres w zyciu...myslalam,ze moj synio z tego wyrosl...ale zycie lubi platac figle...ale z drugiej strony zycie bez latorosli byloby nudne.:tak:

gabi - moze dzisiaj kupie druty i zaczne dziergac...a jakby cus...to zglosze sie do ciebie o rade.
tak,w ub.roku -zginela pati w 8 mc-to byla moja siostra:no::no::no:...osierocila 2-ch synkow..oj starszna tragedia...:no:

dziewczyny...uciekam...wszystkie razem i kazda z osobna sciskam...a jutro pochwale sie lowami na flumciu...o ile cos znajde...a szukam wszystkiego dla domu co biale i bialo-czerwone w kropki,paski...chyba zglupialam na stare lata...

xox

Ostatnia edycja:
Hej laski :))))

Straszna tragedia -przeczytalam artykul..niewyobrazalne co musi czuc rodzina... kolejna mama z dzieciatkeim pod sercem...

Alexandra ta dziewczyna z popr4zedniego roku,ktora rozbila sie na autostradzie tej nowej na Gdansk to byla Twoja siostra?
Ten wypadek zdazyl sie blisko mojego miejsca zamieszkania w pl.

A ja dzis wzielam sie ostro za porzadek w mlodej pokoju...W zwazku z tym ze jedziemy na dwa auta do pl.wiec moge poszalec i zabrac co dusza zapragnie...Wywalilam z tego jej malego pokoiku caly wor smieci plus wielki woir mam odlozonych zabawek plus wielka siata.... Wyczyscilam caly pokoj z kurzu :) poprzestawialam troche,poprzybijalam ramki-dziecko pokochalo pokoj na nowo :-D
Zrobilam tez przesiew w ciuchach,recznikach... wywioze stare rowery,krzesla z balkonu,pralke bo dzis zamawiamy wreszcie-normalnie u nas z zakupem czegos to jak sojki za morze ;))))

No i dzis nie gotuje obiadu-mam chec na wypasionego Döner :)))

Mloda jutro ostatni raz do przedszkola i smigamy we wtorek ok.10:00 do Pl. wkurzona jestem bo A mi kupil navigacje ,miala byc tez na polske i okazuje sie ze nie ma...Mimo ze w opisie bylo,w dodatku mamy juz taka i jest cala europa... a ze klocimy sie zawsze o navi to mi Adam kupil ;)

Alex mi sie tez podoba styl shabby czy jak to sie pisze.
Ja uzywam sab simplex i takie czopki z koprem wloskim.
Jezu ale tragedia was spotkala wspolczuje.
gabi ja mam 168 cm i 58 kg ,ale slyszalam ze sa rozne sposoby wiazania ,ktory ci najbardziej pasuje?
Patti
baw sie dobrze w Polsce

gabi ja mam 168 cm i 58 kg ,ale slyszalam ze sa rozne sposoby wiazania ,ktory ci najbardziej pasuje?

czyli chusta 4,2 4,6 bedzie dobra co do wiązania wiąże na razie kieszonkę bo synek za duży na kołyskę a za mały na pozostałe bo główki jeszcze nie trzyma sam
ale nam tak wygodnie i ręce wooolne pozostałe czorty mogę trzymać ;)
tu poczytasz więcej
http://www.natibaby.pl/?mod=./wiazania/kieszonka.html

http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=31

gabi - moze dzisiaj kupie druty i zaczne dziergac...a jakby cus...to zglosze sie do ciebie o rade.
tak,w ub.roku -zginela pati w 8 mc-to byla moja siostra...osierocila 2-ch synkow..oj starszna tragedia...

o matkooooo pati to twoja siostra..... jeju az mi ciarki przeszły... ogromna tragedia której nie umiem sobie wyobrazić ...;(

a co do drutów to nie pomogę bo juz daaawno nie robiłam ;/
ale tu dziewczyny cuuuda robią
http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=102

Ostatnia edycja:
Wreszcie kupilam kurtke :-D

Karolina dziek,dzieki ;) najwazniejsze to zebym cala i zdrowa z mloda dojechala...Juzmam wgrane w navi polske wiec wszystko gra...ba nawet lepiej niz w naszej starej :)))))

a tak wogole to mialam juz drugi raz sen ze mi Noemi porwali-cos okropnego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

moin,moin mädelsy,

i znowu poniedzialek...wczoraj zaliczylam flohmarkt,dorobilam sie tylko dzbanka ...ale w zielone groszki...moze byc tez mam fiola na punkcie greene gate i tilda...no i projekt mobilheim a la landhaus...moze startowac:-D:-D:-D...nie,serio to potrzeba mi wszystkiego od lampy po kanapy...ale bede szperac:-D

z malzonem sie wczoraj pogodzilam,bo jednak nie umiem sie dluuuuuuuuuuuugo fochac...:tak:

gabi - druty kupilam,nie umiem nabireac oczek ale zaraz zerkne na youtube...moze mnie oswietla

karo - i ss nie pomaga???to moze lefax?? w sumie po 3 m-cu kolki powinny minac. w shabby to jestem zakochana,moje mieszkanie tego niestety nie odzwierciedla...musialabym chyba w tottka wygrac,zeby wszystko zmieniac...dlatego mam plan : mobilheim przerobimy na landhausstil i bede miala zadowolenie:happy:

pati - porzadki tez przede mna,zawsze glupieje przed adwentem i wyglada u nas jak po przeprowadzce...szerkokiej drogi i bawcie sie dobrze!!!
sny tez mam jakies paskudne w ostatnim czasie,tez snilo mi sie jakis czas temu,ze kima nie wrocila do domu...ach:no:
tak,kochane mowimy o tej samej pati,ktora zginela 26.07. na A1 :no:...zycie czasami jest OKROPNE!!!i czasami sie zastanawiam czy cos nad nasza rodzina nie wisi...jakies fatum albo cus...nasz tato zginal w wypadku samochodowym w 1980r,jego siostra i brat rowniez...a w dzien wypadku pati,wracalismy z pl do domu i kolo hannoveru...dokladnie 6 h po wypadku(nic jeszcze nie wiedzilsmy)wjechalismy na kolo od tira...podrzucilo nami...ze hohoho...ale nic sie nie stalo...a mielismy jeszcze synka mojej psiapsioly,ktory jechal do nas na wakacje...jak sobie dzisiaj pomysle,to ciary...ciary...nie wiem czy to anioly sie nami opiekowaly czy zasluga naszego panzer czy doswiadczenie mojego malza czy po prostu jeszcze nie teraz...dobra,nie smuce juz wiecej...bo sie zaczal nowy tydzien...swieci slonko i za 2 tyg. adwent!!!!!

uciekam na kafffe...dla kazdej z was wielki poniedzialkowy buziak+kaffa+ciacho...zadowolone????

Dzien doberek !!
ale mrozno i zimno a zarazem slonecznie :-)
ja sie pomalu szykuje i o 12 wypad skocze do solarka i potem do szkoly,jeszcze do piatku i koniec juupi :-)

moja mama dzis wraca z Pl pojechala jeszcze zobaczyc sie z dziadkiem ech...jest coraz gorzej a to jej tato wiec chciala :tak:..

Pati udanego wypadu do rodzinki,i jedzcie ostroznie :tak:

Alex przykro mi :-( ze to byla twoja siostra...pamietam tez ta tragedie :-( zal mi dzieciaczkow...jak one to przezyly?..
szkoda ze tak mlode osoby odchodza z tego swiata ale coz nic my nie poradzimy...

u mnie tez caly tydzien jakies terminy juz mnie to wkurza...jak nie logopeda to dentysta doszedl,a w czwartek wieczorem jeszcze zebranie w kosciele odnosnie komuni...wtedy dowiem sie konkretow juz sie boje rozmowy z ksiedzem haha :-D

dziewczyny jaka mozecie polecic maszyne do kawy?? bo zastanawiam sie nad kupnem...
lepsze sa te na pady ? czy te takie vollautomat?..
o cos takiego...
http://www.otto.de/Kaffeepadmaschine-Philips-Senseo-Latte-Select-HD7852/shop-de_dpip_56942379-0/?expId=5001&ArticleRef=56942379-0-5001&imageToDisplay=5095959.jpg&CategoryName=sh8962379&MaxListSize=15&ProductPage=0&BundlePage=9&TotalHits=23&FromSearch=false

[URL="http://www.otto.de/Delonghi-Kaffeevollautomat-Perfecta-ESAM-5400-in-rot-metallic/shop-de_dpip_3643104-0/?expId=1001&ArticleRef=3643104-0-1001&imageToDisplay=3783103.jpg&CategoryName=sh8962387&MaxListSize=15&ProductPage=0&BundlePage=1&TotalHits=97&FromSearch=false"]http://www.otto.de/Delonghi-Kaffeevollautomat-Perfecta-ESAM-5400-in-rot-metallic/shop-de_dpip_3643104-0/?expId=1001&ArticleRef=3643104-0-1001&imageToDisplay=3783103.jpg&CategoryName=sh8962387&MaxListSize=15&ProductPage=0&BundlePage=1&TotalHits=97&FromSearch=false

j
a[/URL] sobie tak mysle ze jak dla moich potrzeb to wystarczylby ten zwyklejszy pierwszy link :tak: a wy jak macie to jakie?..

ciekawe co z nasza Jolcia sie nie odzywa tyle czasu :baffled: ODEZWIJ SIE LASKA :tak::tak::tak:

a ja uciekam i zycze udanego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Hellooo :)))

Alexandra-ja sobie ciagle obiecam ze w niedziele pojde na flohmarkt i ciagle tylko na tym postanowieniu zostaje...ale jak wroce z pl.to musze wreszcie isc bo nawet mam niedaleko ode mnie...

o 15:00 lece po mloda,musze ostatnie zakupy porobic,zatankowac auto,olej sprawdzic i cisnienie w kolach...pofarbowac wlosy,spakowac torby,rano spakujemy auto i o 10:00 wyjazd...
Pierwszy raz mam takie jakies obawy...mam nadzieje ze to tylko reisefieber i dojade szczesliwe ;))

Madzia ja pilam i taka awe i taka i mi osobiscie o wiele bardziej smakuje z cisnieniowego co sam mieli kawe...dla mnie te kapsle to wielki znak zapytania-bo nie wiesz co w srodku :-D no i jak pijesz duzo kawy to te kapse znikaja w tempie ekspresowym -moja kumpela ma wlasnie na te pady... ja ogladalm rozne ekspresy...ceny tez masakra...ale jak jz urzade wohnzimmerto sobie kupie ;) zawsze cos wyskoczy pode droga...no a zostawic 500-800 euro to juz troche kasy jest...
ide sobie kawuche chlapnac- etne cos slodkiego-nooo tak ostatnio znowu sie zaniedbalam :D

reklama
Czesc dziewczyny!
alex strasznie Ci wspolczuje. Tyle juz przeszlas tragedii w swoim zyciu a nadal taka pogodna jestes i pelna optymizmu az mi sie wstyd zrobilo ze czasami psiocze na swoj los:zawstydzona/y: Normalnie powinni sie wszyscy od Ciebie uczyc podejscia do zycia. Skad Ty dziewczyno czerpiesz tyle pozytywnej energii. Szacunek!
karolina no witamy ponownie na bb :-) widze ze mala ma charakterek. Oj wspolczuje, jak Ty sie ze wszystkim wyrabiasz i do tego jeszcze chrzest trojki :szok: dobrze ze juz za Toba!

pati szerokiej drogi i nie szalej tam z predkoscia za bardzo :-D
madzia jeszcze raz wspolczuje. Na pewno nie jest Wam latwo w tym momencie a szczegolnie Twojej mamie.
Ja bym stawiala na ekspres cisnieniowy bo to jednak zupelnie inny swiat ale wszystko zalezy od gustu. Co kto lubi :-)
U mnie dzisiaj stresssss od rana :crazy: Jakis becwal podrapal mi z tylu zderzak podczas parkowania no i oczywiscie zwial:angry: a ze samochod przez weekend stal to nawet nie wiadomo kto i kiedy :angry: Na szczescie samochod nie stukniety tylko troche lakieru zdartego ze zderzaka ale tak mnie to zajezylo ze szkoda gadac.....co za chamstwo...
Ide sie ogarnac bo z mala trzeba na spacer pognac poki pogoda ladna :-)
Milego dnia laski!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry