• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szymon, 24tc-siłacz mój najdroższy.....

Witam wszystkie mamy,
gratuluje rehabilitacji Szymka, wiem coś o tym bo mój starszy synek 4-letni Mikuś chodzi na rehabilitacje ( Integracja sensoryczna )do cioci Ani i był w niej zakochany!! I tu nagle nam odeszła z ośrodka i zonk!! Jasko ważył 840g jak się urodził,ale był zainfekowany przeze mnie i długo brał antybiotyki ( 3 tygodnie) bo oczywiście złapał gronkowca w szpitalu... 36 dni był na respiratorze a potem na cpapie 3 dni i już stara się samodzielnie ( tlen w inkubatorze 27 %) dziś mu pobierali biopsje z jelitka grubego żeby zdecydować co z operacją scalenia!!! a na powitanie jesieni Mikuś się przeziębił i go męczy suchy kaszel!!:baffled:

reklama
quormot, Twój synciu to prawdziwy gość!!!:-). Tak szybko bez respi, o cepapie nie mówiąc, to z tlenem w inkubatorku też niech się pożegna :))Trzymam za to kciuki. Wierzę, że biopsja się powiedzie i zadecydują o połączeniu jelitka. A dlaczego wogóle doszło do wyłonienia stomii. Chyba nie pisałaś??
Co do karmienia piersią, to u mnie niestety nie powiodło się. Bardzo chciałam, ale stres i cała sytuacja spowodowały u mnie jego brak. Poza tym Szymek pierwsze tygodnie był karmiony tylko dożylnie, ach....aż wspominać się nie chce...

Dziewczyny jeszcze mam pytanko. Wczoraj Szymek miał robione usg przezciemiączkowe. I jest tak : "rogi przednie komór bocznych zaokrąglone, mają szer. po ok. 10mm. Poza tym OUN bez zmian w badaniu USG". P. doktor nie zbyt gadatliwa odparła: no rzeczywiście, 10mm to dużo, ale nie koniecznie musi oznaczać chorobę. ????????????? Neurolog musi się wypowiedzieć. I to wszystko co mi powiedziała. Neurologa mamy we wtorek, a wy dziewczyny waszym fachowym doświadczeniem jak byście to rozczytali. Bo, że nie jest dobrze to wiem. Może coś więcej mi powiecie???

No to musisz rozmawiac z lekarzem, bo własciwie to niewiele wiadomo..
Musisz uzbroic się w cierpliwośc do wtorku.
A nie masz żadnego wydruku po tym badaniu??
Z czym pójdziesz do neurologa?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry