• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

Anrysa straszne to co piszesz, ale to pokazuje, że Twój Tato naprawdę była wspaniały, skoro Was łączył. A Ty skoro widzisz, co się porobiło z siostrami, musisz bardzo dbać o dwój związek. Przytulam Cię mocno :-)

Kasiu no ja na starym nie rodziłam, ale mam za sobą dwa porody, więc powiem tak: rzeczy dla noworodka miałam w tej samej torbie co swoje, bo to ja dopiero sama sobie dzieci ubierałam, kiedy już były ze mną. Do higieny nic nie było potrrzeba, bo zabiego pielęgnacyjne przy noworodkach wykonywały pielęgniarki, więc one już wszystko miały. Piżama to raczej koszulowa, choćby dlatego, że podczas wizyt będą Cię oglądać, wiec wygodniej. A jeśli chodzi o podpaski, to w szpitalach maja, a w domu jeszcze przez jakiś czas to ja używałam takich z apteki pieluszek jednorazowych bella, one są takie jakby podpaski tylko duże, ale ja miałam duże upławy, więc musiałam się mocno zabezpieczyć, potem już zwykłych podpasek z belli używałam. A Ty leż a nie prowokuj porodu :-D

reklama
kasiazar dla dzidziusia nic nie bierzesz Ja zrobiłam tak że spakowałam do torby rzeczy tylko dla siebie a dla małego zostawiłąm spakowaną torbę w domu (raczej nie wierzyłąm w to że mój mąż będzie wiedział co zabrać dla dzidziusia) Dla dziecka na czas pobytu w szpitalu nie trzeba mieć nic tzn można ale więcej z tym problemu bo musisz pilnować ciuszków bo to położne je przewijają Dzidzusie dostają codziennie świeżutkie koszulki i rożki pieluchy są tetrowe. Przez trzy dni naprawde nic ci nie będzie potrzebne dla małego. Co do rzeczy dla siebie to pamiętaj o wodzie mineralnej. I spodnie od piżamy odpadają :) P
Najlepiej kilka sztuk koszul :) Ja nie wiem jak to jest po porodzie sn ale raczej na początku wszystkie dostają zamiast podkładów lignine i powiem Ci że to dobre rozwiązanie. Nie polecam tych majtek jednorazowych bo lekarz mnie za nie zjechał (że niby dostane infekcji itd) Najlepsze są takie duuuuuże babcine bo w nich bez problemu zmieści się podkład Ja używałam belli do kupienia w aptece a potem podpasek takich dużych ale cieniutkich też z belli. A no i też ważne !!! jedzenie jest okropne więc zrób sobie zaopatrzenie :) Ja niestety nie mogłam jeść ani w dniu porodu ani po dopiero na drugi dzień po mogłam jeść...biszkopty Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę

Kasiazar- dobrze dziewczyny piszą :-)ja też najpierw spakowałam torbę dla mnie i osobno torbę dla dziecka do wyjścia ze szpitala ,przyniósł mi ją mąż przed wypisem :-).Co do podpasek to dla mnie też były najleprze te duże z belli ,bo lignina była strasznie ostra dla mnie bo byłam nacinana :-(i mnie urażało :-(.No i tak jak pisza dziewczyny piżama koszulowa .

Dzięki dziewczyny za rady i odpowiedzi.
Tonka, piszesz ze położne ubierają maluchy i wtedy ubranka mogą sie pogubić A to nie jest tak , ze można mieć malucha przy sobie i samemu się nim zajmować ?
Nie znoszę koszul :P

Można mieć dzidzia przy sobie Jak dzidzia leży w rożku to nic prócz koszulki nie jest mu potrzebne bo po prostu będzie mu za gorąco Poza tym nie brudzi się za bardzo i jest przebierane raz po kąpieli a kąpią położne

Ammy a co z Toba ?Dawno Cie juz nie było.. Rozpakowałaś sie juz moze ? :) Odezwij się :)
Tonka, Kurcze zazdroszczę Wy juz macie porody za sobą a u mnie pierwszy raz i czuje się kompletnie zielona :/

Kasia każda z nas była zielona Ja po porodzie i po wyjści ze szpitala byłam chyba codziennie u położnych pytać o jakieś błąche rzeczy (błache z perspektywy czasu) A potem znalazłam to forum Gdyby nie to to bym chyba ześwirowała

Kasiazar ja pamiętam, że miałam tylko rzeczy dla siebie, nic dla dzidziusia. Dopiero do wyjścia mąż i moja mama przynieśli dla niego ciuszki, bo rzeczywiście słyszałam od dziewczyn, że położne nie patrzą jakie rzeczy ma dziecko na sobie wszystko po przebieraniu ląduje do pralni i później trudno to odzyskać. Ja po cesarce dopiero w 3 dobie przebrałam pierwszy raz Wiktorka więc wcześniej robiły to położne i mąż. Podpaski miałam te duże belli ale mi pozwolili założyć dopiero do wyjścia. Majtki też ubrałam takie babcine dopiero do wyjścia bo urażały mi rane.
A dla siebie, to koszula, klapki, oczywiście wszystko do mycia i upiększenia się no i kubek na wodę:) Tyle mi wystarczyło.:-)

reklama
Oj cisza :)
My z mężulkiem padliśmy po obiedzie :)
Chciałam na spacer czy coś , ale teraz to juz mi się nie opłaca ubierać i szykować :P
W piątek mieliśmy fałszywy alarm ze skurczami :D
Dopiero kolo północy przeszły .. Ja raczej stresa nie miałam , ale mÓj D ... :)
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie torby do szpitala.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry