reklama

Tarnów

o Anrysa piszesz ze jestes niska i miałaś cc to ciekawe co bedzie ze mna narazie nic mi nie mówi ale ja tez jestem niska i ogólnie do do chudzielców nie należe i do grubasków tez nie rozm36 i wzrost 158 to ciekawe co mi powie ???

reklama
Ale wiecie co dziewczyny nie wiem czym to idzie ,ja też jestem niska ,1.60, 50 kilo wagi czyli nie naleze do grubych ,generalnie to chudzielec byłam i mi lekarz absolutnie nic wspomniał o tym że nie mogę rodzić :baffled:.

bo wszystko zależy też od rozstawienia miednicy , niektóre dziewczyny są niskie i mają wąską miednicę i dzidzia jak jest duża może się nie zmieścić ,a nieraz dziewczyny mają szeroko rozstawione kości miednicy i rodzą naturalnie
moja kuzynka ma 150cm w kapeluszu i urodziła naturalnie
jakbym rodziła w PL to miałabym cesarkę ze względu na duże dziecko , a jednak rodziłam naturalnie bo tutaj nie stosują czegoś takiego

Ok ,ale lekarz nawet mi nie zmierzył tej miednicy to skąd mógł wiedzieć :rofl2:na szczęscie urodziłam szybko i bez problemów a mówia że pierworódki sie długo męczą ;-)A ból no coż szybko się zapomina :rofl2:.

Dziewczyny ja mam zaledwie 152 także porażka. Lekarze mierzyli mi miednice i w każdym jednym parametrze była poniżej normy czyli mam miednicę jak u dziecka. Niby zawsze wydawało mi się, że mam szerokie biodra i duży tyłek a okazało się, że to tłuszczyk i mięśnie a kości mam wąskie jak diabli. Mimo to próbowałam za pierwszym razem rodzić naturalnie ale po 24 h porodu i braku postępu, praktycznie rozwarcie stanęło mi na 2 palcach i nie poszło dalej, w dodatku zaczęło słabnąć tętno Wikusia i zrobili mi cc.
A dodam, że moja mama jest tego wzrostu co ja a urodziła naturalnie naszą trójkę, fakt, że wszystkie miałyśmy poniżej 3 kg ale chyba mama ma po prostu szerszą miednicę, moja jedna siostra ma 156 cm i też urodziła naturalnie a ta co ma 162 cm to już bez problemów urodziła naturalnie. Więc to chodzi o miednicę najbardziej, wzrost ewentualnie może sprzyjać wąskiej miednicy i tyle.
Mi się wydaje, że tutaj nawet głupie 5 cm wzrostu robi dużą różnicę.

Kasiazar bo czasami jak miednica ma zły kształt czy coś to dziecko się w nią nie wstawi, ale ja myślę, że to głupota bo mój był główką już od 7 miesiąca ułożony a przecież miednicę mam do bani. A zresztą pewnie twoja dzidzi już jest główką na dole, przecież robiła przemeblowanie:)
A Brylancik co do rozmiaru, to ja nigdy nie miałam rozm 36 no chyba, że w ciąży normalnie mam rozmiar 32-34 to sobie wyobraź. Ja na prawdę dużo rzeczy na siebie kupuję w sklpach dziecięcych, kiedyś się tego wstydziłam a teraz już się przywyczaiłam. Np mój nalepiej leżący płaszcz kupiłam na dziale dziecięcym na wzrost 152cm leży jak ulał a nikt by nie pomyślał, że to dziecięcy jest:)
Dziewczyny dzisiaj obudziłam się ze strasznym bólem gardła, katarem i ogólnie chyba się rozłożę:(

Anrysa, to już herbatkę lipową z miodem i cytryną. GORĄCĄ :) Zanim Cie faktycznie rozłoży.
A my wczoraj rocznicę ślubu mieliśmy, Byliśmy w parku Sanguszków , później w lesie w Skrzyszowie . Po górkach , dolinach chodziłam.. Wieczorem jeszcze w herbaciarni na jedzonku i nic ! Nawet brzuch nie był twardy :/ A ja już tak bardzo chce dziecko zobaczyć i myślę o tym obsesyjnie ostatnio

No ja bym w Twoim przypadku faktycznie nie ryzykowała lekarz Ci zrobi cc i nie bedziesz sie stresować że coś może pójść nie tak Anrysa

Kaiazar zawsze tak jest ,czekaj cierpliwie kiedyś wyjdzie ;-)i bedziesz mieć maluszka słodkiego w domu :-):-).

reklama
Rany to ja się czuje jak olbrzym w tym gronie :) Ale powiem wam tyle że mam 168 cm wzrostu miednice w porządku a i tak miałam cc Moje dziecko po prostu było wygodne i nie chciało być głową do dołu Dziwie się że lekarz powiedział że ułożenie dziecka zależy od mednicy jak byłam w kraku na USG to lekarz powiedział że miednica nie ma nic do tego więc już sama nie wiem...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry