reklama

Tarnów

wiem że po Mszy tylko nie wiem jak długo przyjmuje. Podjadę dziś przed 20. to myślę że nie będzie problemu.
Znowu pewnie będą przejścia z ustaleniem terminu. :nerd:
dlaczego? ja nigdy nie miałam problemu żeby coś załatwić; w lutym załatwiałam pogrzeb babci i na telefon ustaliliśmy termin i godzinę-choć to byłą środa popielcowa i mieli dużo mszy; a dopiero po południu mama pojechałą do niego z aktem zgonu formalości załatwić- sam powiedział o której będzie na plebani i kiedy ma przyjechać. Myślę że jak Ty masz wszystko już załatwione to zadzwoń i zmień tylko termim. A poza tym pamiętaj że to Ty zapomniałaś że coś masz już w tym terminie ;-)Zadzwoń na plebanię to przynajmniej nie będziesz niepotrzebnie chdzić:-)

reklama
Problem polega na tym że 3 maja mają odpust w Białej, 10 maja jest Komunia. 17 maja z kolei nie może moja siostra. Ja chciałabym żeby on nam zrobił Chrzest poza Mszą ale proboszcz powiedział że nie bo na Mszy będzie uroczyście. I w ogóle nie chciał nawet słyszeć o innym terminie. Może jakoś go przekonam do soboty 9 maja.

Matusia chrzciliśmy 2 lata temu w Wielkanoc. Ksiądz uparł się żeby zrobić to uroczyście o 22. w Wielką Sobotę a ja chciałam w Lany Poniedziałek o jakiejś przyzwoitej porze. Dopiero jak powiedziałam że w takim układzie popytam w Kościele w Tarnowie to ustąpił i dało się to zrobić po Mszy o 11..
Kuzynce dziecko które wyszło 3 dni wcześniej ze szpitala po zapaleniu płuc kazał przyjść na Chrzest o 6. rano. Nie mieli wyboru bo chrzestna dzień później wyjeżdżała z kraju.

no to nie wiem, rzeczywiście masz problem; oni zawsze wolą na mszy,ale może jakoś się dogadasz, a może przełożycie to na czerwiec? z tym, że w czerwcu jest jeszcze odpust ;-)

ja też miałam trochę chodzenia z chrztem, bo mieszkamy teraz w parafii Miłosierdzia i tu nas mają wpisanych z "kolędy", a oprócz tego ja mam papiery w Łęgu a mój mąż w Tarnowie u Trójcy Świętej i tu mieliśmy ślub. Chrzciliśmy w katedrze i tam chcieli zgodę od proboszcza na chrzest poza parafią - tlyko pytanie od którego proboszcza. Dali nam w końcu tą zgodę w Miłosierdziu ale generalnie był spór kompetencyjny pomiędzy Trójcą i Miłosierdziem;-), bo nikt się nie poczuwał :-)A najlepsze jest to że najbardziej nas proboszcz z katedry kojarzy bo tam chodzimy najczęściej na mszę, ale formalnosci są jakie są :-) i trzeba ich dopełnić.

KasiaDe: kiedy zmienisz moje dane w "statystykach" - pisałam kiedyś jakiegoś maila do administratora, bo Agatax mi kazała napisać jeśli nie chcę być " Agatą";-) pewnie coś źle wysłałam:baffled:

ja też miałam trochę chodzenia z chrztem, bo mieszkamy teraz w parafii Miłosierdzia i tu nas mają wpisanych z "kolędy", a oprócz tego ja mam papiery w Łęgu a mój mąż w Tarnowie u Trójcy Świętej i tu mieliśmy ślub. Chrzciliśmy w katedrze i tam chcieli zgodę od proboszcza na chrzest poza parafią - tlyko pytanie od którego proboszcza. Dali nam w końcu tą zgodę w Miłosierdziu ale generalnie był spór kompetencyjny pomiędzy Trójcą i Miłosierdziem;-), bo nikt się nie poczuwał :-)A najlepsze jest to że najbardziej nas proboszcz z katedry kojarzy bo tam chodzimy najczęściej na mszę, ale formalnosci są jakie są :-) i trzeba ich dopełnić.

Wiesz akurat to czy chcą chrzcić na Mszy zależy ... właściwie nie wiem od czego. Matusia chcieliśmy chrzcić na Mszy to się nie zgodził, powiedziałam że w Poniedziałek to tylko po Mszy więc że niech już tak zostanie. Teraz jak chcemy po Mszy też się nie zgodził ;-)
Niestety z tymi formalnościami jest tak dziwnie. Mój kuzyn ktory ma być chrzestnym mieszka w Krakowie a zameldowany jest w Przemyślu. Przez ostatnie 1,5 roku przeprowadzał się chyba 3 razy i teraz ma przynieść zaświadczenie ze swojej parafii że jest wierzący chodzi do Kościoła i przyjmuje księdza z kolędą. Myślę że w zadnej parafii w Krakowie takiego zaświadczenia nie dostanie a w Przemyślu ... nie mieszka tam od jakiś 8 lat więc trudno powiedzieć żeby go tam znali.

do mam karmiacych piersia mam do odstapienia poltora 1 cale i 3/4 drugiego opakowania witamine k . w aptece kosztuje ok 34 zl jedno ja oddam dwa za 30. jak jest ktos chetny to zapraszam na priva:-)

hej hej
no ładnie...ciekawa jestem co będziecie chciały mi wmówić :-D:-D:-D
następnym razem jak pójdę to "wyprostuję informację" :tak:
karola ja w ogóle nie rozumiem...jakieś zaświadczenia...może jeszcze monitoring czy na pewno się chodzi do kościoła
u mnie chrzestni kartkę do spowiedzi mieli mieć podpisaną i tyle :eek:
i to ja wybierałam czy chcę mieć po mszy czy w trakcie...
ilaria to też nieźle...powinno się chrzcić tam gdzie się chce
no ale... kasa ucieka ;-);-);-)
AMELKO! WSZYSTKIEGO
NAJLEPSZEGO
Z OKAZJI URODZIN

urodziny.jpg

anita szalejesz z tymi śniadankami :tak::-D
kasia całkiem kameralnie będzie w jednej wannie :-D:-D:-D

u nas mały remoncik - dach zaczął przeciekać :eek:
więc panowie szaleją na górze...a jak się tłuką...mam nadzieję, że Igor pośpi chociaż godzinkę - bo muszę coś na obiad spokojnie przyszykować :baffled:

a co tam dziś dobrego serwujecie?

ja też czekałam wczoraj na YCD ale się nie doczekałam :baffled:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry