reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

tonka ja Kubie dawałam kleik jak skończył 2 miesiące ale z reguły była to 1 miarka dodatkowo do mleka , potem były dwie miarki , może go brzuszek boli bo to dla niego za ciężkie jeszcze??
może mu tylko delikatnie zagęszczaj mleko a za miesiąc zaczniesz wprowadzać kaszki

reklama
...a teraz śpi W sumie nie płakał długo Zobaczymy co będzie dalej Może chodziło mu o to że tak krótko doił :-) A powiedz mi jeszcze Aniu przez jaki smoczek mu dawałaś bo mi przez zwykły nie idzie tylko przez taki do kaszki A jak zrobie rzadsze to mały będzie się dławić

Witam drogie Tarnowianki!

Ja co prawda od niedawna mieszkam w Tarnowie, ale teraz razem z mężem "wijemy" sobie tutaj gniazdko dla naszego maluszka :) Termin mam na koniec października, to pierwsze dziecko, jak lekarz powiedział najprawdopodoniej chłopak.

Mam od razu pytanie do obecnych mam jak i tych przyszłych mam - którą szkołę rodzenia w Tarnowie polecacie, jakie opinie słyszałyście/macie? Szukałam trochę nt., z racji lokalizacji zastanawiam się nad tą przy Nowym Szpitalu albo tą pani Skrzyniarz.

Pozdrawiam serdecznie!

Ammy witaj :-)
niedawno dziewczyny poruszały temat położnej i szkoły rodzenia , najlepiej cofnij się kilka stron i na pewno znajdziesz coś na ten temat :tak:
mam nadzieje że będziesz nas teraz częściej odwiedzać :-)

Cześć :-)

Ammy kurcze ja Ci nic nie doradzę ,bo nie chodziłam wcale ;-)

Choć dziewczyny chyba mówiły że na nowym jest ok :confused:.

Fajnie że do nas dołączyłaś ,ja też urodziłam pod koniec pażdziernika ;-).

Choć miałam na listopad termin ;-).

A gdzie przedtem mieszkałaś ?? Co Was sciągneło do naszego Tarnówka :-)??

Ammy ja chodziłam na szkołe rodzenia na nowym szpitalu i byłam bardzo zadowolona. Szkołą pani skrzyniarz jest prywatna kosztuje to 300 zł i zachęca np wykładami dr Przybycienia a z tego co się dowiedziałąm od dziewczyny która chodziła do mniej dr nie pojawiła się z braku czasu. Na nowym masz wszystko za free no i jeżeli zdecydujesz się na poród na tym szpitalu to będziesz inaczej traktowana. Można się dużo dowiedzieć Położne naprawde udzielają fachowej pomocy Można o wszystko pytać Są zajęcia praktyczne i teoretyczne i polecam chodzić na oba :) nie wiem czy o wszystkim napisałam... W razie czego pytaj
Sorry dziewczyny jeżeli się powtarzam ale sama wiem jak czasem ciężko coś znaleźć na naszym forum :)

Witaj Ammy :)
Ja na tarnowskim jestem chyba jednyna aktywna ciezarówka :D Termin mam na początek listopada , ale czuje ze to bedzie pazdziernik. W Tarnowie w sumie tez jestem niby nowa . Do szkoły rodzenia wybieram sie na nowy szpital . Musze sie zapisac. A dlatego Nowy szpital bo jest za darmo :D Musze sie jeszcze dowiedziec czy na Starym szpitalu jest jakas szkola rodzenia bo w sumie tam chce rodzic... A do kogo chodzisz do lekarza ? Bo cos mi sie wydaje ze Cie kojarze...
I zagładaj często , choc tutaj ostatnio ciuchutko bo wakacje , ale zawsze ktos sie odezwie :)

Oj dziewczyny , wszytskie radzicie mi sie wysypiac , juz nie straszcie tak , chyba nie bedzie tak zle ? :p:p:p
A co sie dzieje w tarnowie wogole ? Jakies imprezy itd ? Bo mi sie wydaje ze to miasto ostatnio wymarło . Chciałam isc ostatnio na basen ale w remoncie.. Szkoda bo pochlupałabym sie troszke :)
A my wczoraj kupilismy regał na tv z pulkami i teraz mezus zbija i zbija i z miejsca go nie znac :) A ja siedze sobie i mu dogaduje :p

Ostatnia edycja:
Kasia widzę że jednak na stary szpital się zdcydowałaś :-) .
W sumie to chyba nie jest tak zle z tym spaniem wszystko zależy od dziecka;-).
Mój w nocy budził się co 2 godziny :-).W sumie niebyło tak zle ;-)Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaić ;-).

A co do imprez to u nas rzadko są niestety :baffled:choć chyba na rynku ma coś być przez weekend.A basen modernizuja i dlatego zamknięty ;-).Więc bedziesz juz zmaluszkiem śmogać na basen ;-).

reklama
tak , tak chyba na stary... chociaz jeszcze wszystko moze sie zdarzyc :)
Cos czuje ze moja Ania bedzie wybitnie aktywna juz teraz prawie cały czas ja czuje i sie zastanawiam czy to dziecko wcale nie spi? No ale wstawanie w nocy to napewno kwestia przyzwyczajenia
A co basenu to my chyba wybierzemy sie na ostatnie wakacje tylko we dwoje do Hajduszoboszlo na koniec lipca. Tam sie popluskam , w sumie to tez z maluszkiem :D

Do góry