reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
A wiec wrocilam z IP (ale najpierw zaliczylam zakupy w auchan, obiad w restauracji, kawe u tesciowej :szok: i u mamy :-D).
Okazalo sie ze ta moja zielona wydzielina to jednak czop. Rozwarcie mam na jeden palec. Jestem mile zaskoczona "mila obsluga". Lekarz super profesjonalny i pomocny (nawet brzuszek po usg mi wytarl od zelu :-D). Co prawda zbadal mnie na fotelu tak, ze myslalam ze pod sufit wylece, dziwnie to robil, i juz wiem dlaczego:cool2: wrocilam do domku, a tam na wkladce jest juz sluz z krwia, takze specjalnie naruszyl :tak: specjalnie, bo jak bylam ostatnio na IP z moja wysypka na brzuchu to tez mnie badal, ale bardzo delikatnie.
Na usg okazalo sie, ze mala przez ostatni tydzien przybrala 200 g i ma juz 3700 - zdaniem lekarza jest to dolna granica i mniej juz nie bedzie miec. A ja sie zalamalam bo chcialam lekki porod ;-) wody w porzadku i ogolnie jest ok.
A na ktg wyszly w miare regularne skurcze na 80 % kazdy, takze jest duza szansa na porod. A jesli sie nie uda do 22.11 to mam sie stawic do szpitala 23.11. A poki co w srode do mojego lekarza na ktg.
Dziekuje dziewczyny ze mnie wygonilyscie na IP bo do ostatniej chwili sie wahalam :sorry: teraz jestem spokojna.
Co do zielonych wód to jak sie go zapytalam to powiedzial, ze nie mam sobie glowy zawracac pierdolami i ze zielone wody maja dla mnie nie istniec. I nie ma najmniejszego znaczenia czy jest sie po terminie czy nie. Rownie dobrze zielone wody moga byc np miesiac przed porodem.
no to przynajmniej będziesz spokojniejsza. Dobrze że się dopytałaś o te wody bo teraz może dziewczyny przestaną się zadręczać niepokojem :))

Witam ponownie po wizycie laseczki:-)..
Właśnie wróciliśmy z moim z badania (i po nowe L4), no i okazuje się, że jest tak jak w czwartek:eek:..rozwarcie na luźny palec, czopa brak, krwi już żadnej przy badaniu na szczęście nie było..więc czekamy na "zachcenie" niuni":-D:-D..
A najlepiej, że aparat do USG w przychodni pokazał wagę mniejsza o 300 g niż w szpitalu - teraz mała ma 3000g:-D:-D..

Witam ponownie po wizycie laseczki:-)..
Właśnie wróciliśmy z moim z badania (i po nowe L4), no i okazuje się, że jest tak jak w czwartek:eek:..rozwarcie na luźny palec, czopa brak, krwi już żadnej przy badaniu na szczęście nie było..więc czekamy na "zachcenie" niuni":-D:-D..
A najlepiej, że aparat do USG w przychodni pokazał wagę mniejsza o 300 g niż w szpitalu - teraz mała ma 3000g:-D:-D..

A jak szyjka? Tez juz nie masz? Kurcze, to ja tu sobie robie nadzieje na porod a tu moze buc dupa za przeproszeniem :szok: bo tez rozwarcie na palec, szyjki nie mam, czop poszedl :sorry:

reklama
A jak szyjka? Tez juz nie masz? Kurcze, to ja tu sobie robie nadzieje na porod a tu moze buc dupa za przeproszeniem :szok: bo tez rozwarcie na palec, szyjki nie mam, czop poszedl :sorry:

Własnie to mnie zaskakuje, że tak długo z brakiem szyjki można chodzić:sorry: jakbym nie wiedziała , ze to tak wyglada pomyslałabym , ze to kwestia godzin:tak:

Do góry