reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Test ciążowy dwie kreski, jedna ciemna druga bledsza

karolka22

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny :-)
Mam pytanie w sprawie testu. Dziś zrobiłam i wyszły dwie kreski, ale druga była bardzo jasna. Jak myślicie może to być ciąża ? Okres powinnam dostać dzisiaj, ale jak.narazie nie ma nic. Miałam tylko małe plamienie. Jutro idę na badanie krwi. Mialyscie kiedyś podobnie ?

reklama
Tak, jest taka możliwość. Ja tak miałam i okazało się, ze to była wczesna ciąża około 2 tygodniowa. Najlepiej właśnie będzie jeśli wykonasz badanie krwi w laboratorium na beta HCG i po 48 h powtórz, jeśli rosnie to znaczy tylko jedno. Pozdrawiam :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tak to normlana sytuacja która ma co druga kobieta na ziemi :D.
Wczesna ciaza niski poziom beta hcg stad jasna kreska
Moj pierwszy test byl tak jasny ze ledwo ja widzialam kreseczke z dnia na dzien coraz bardziej wyrazniejsza kreska byla az w końcu granatowa :p
Idz na bete i powtorz po 48 h
Gratuluję!:)

Pomimo że się staraliśmy z mężem trochę się stresuje tym wszystkim.. mialyscie może już jakieś objawy w tym czasie?

W pierwszej ciąży miałam tkliwe piersi i nic więcej, w drugiej ciąży absolutnie żadnych objawów, więc to nie jest żaden wyznacznik.
W drugiej ciąży miałam bledziutką drugą kreskę, to też jest jak najbardziej normalne, zrób badanie krwi, albo i badanie krwi i testy płytkowe (jak ja, łącznie w obu ciążach zrobiłam ich ze 20 - testów, nie badań krwi :p ).

Gratulacje i powodzenia!

Cześć Dziewczyny,
jest tu nowa i potrzebuję Waszej opinii. Jestem obecnie w 29dc dwa dni przed @. Dziś rano wykonałam pierwszy test ciążowy, i wyszła bardzo blada druga kreska, co o tym myślicie ?

Załączniki

• foto.jpg
    foto.jpg
    643,6 KB · Wyświetleń: 10 921
reklama
Cześć Dziewczyny,
jest tu nowa i potrzebuję Waszej opinii. Jestem obecnie w 29dc dwa dni przed @. Dziś rano wykonałam pierwszy test ciążowy, i wyszła bardzo blada druga kreska, co o tym myślicie ?
Pisze o tym na górze dlaczego na poczatku jest blada kreska i ze to normalne
Ciaza na 1000% gratuluje !:D

Do góry