reklama

Test ciążowy

reklama
No i co? Uratowałaś dzięki temu jajowod? Coś Ci ta beta zmieniła?
Może skończmy te dywagacje, my wiemy swoje, Ty wiesz swoje, a autorka postu tez już chyba wie swoje i zrobi to, co uważa za słuszne.

Wiesz, osoby po cp patrzą na niektóre rzeczy inaczej i ciężko o to mieć pretensje. Tak samo inaczej na każdą ciążę będzie reagowała kobieta po stracie/poronieniu , a inaczej osoba, która jest w ciąży po raz pierwszy.

Ja wychodzę z założenia, że zawsze lepiej dmuchać na zimne i zrobić raz więcej jakieś badanie, niż ten jeden raz za mało.

😱
Post z pytaniem o zwykły test a tu gównoburza o to czy robić betę czy nie.
Laski- zluzujcie majty, co ???
Dobrze wiecie, że każda kobieta to inny organizm, każda będzie mieć inny przyrost, każda ciąża jest inna.
U jednej idealna beta i progesteron, idealnie rozwijająca się ciąża ... nagle w pewnym momencie się zatrzymuje i przestaje bić serce, a u innej wachająca się beta i ciągłe problemy a ciąża donoszona do końca.
Dżizes.

Ja miałam idealne przyrostu bety, progesteron na dobrym poziomie a 3x lądowałam w szpitalu.

Autorko- testymasz pozytywne i drugi test wyraźnie pokazuje że kreska się umocniła.
Czy zrobisz test czy nie - to jest twój wybór.
A lekarz i tak powie ci co masz zrobić.
Ja np sobie zrobiłam z czystej ciekawości , a potem na pierwszej wizycie lekarz i tak zapytał mnie czy robiłam może betę.
A że robiłam i potem jeszcze potwierdziłam , to sobie doktorek od razu wszystko spisał i miał wyniki w dokumentacji.
Gratulacje dla ciebie 🥰

No to nie gadaj głupot, że za pomoca beta CP się diagnozuje...

Oczywiście, że się diagnozuje. Złe przyrosty bety i nisko progesteron są podstawowymi markerami cp. Na tyle skutecznym, że śmiertelność z powodu cp spadła do około 2%.
@olka11135 może Ty się wypowiedź bo witch potrzebuje namacalnych przypadków uratowanych jajowodów dzięki badaniu bety💁‍♀️

I jeszcze jedno bo tu panuje jakieś dziwne przekonanie, że dobry przyrost gwarantuje zdrowa ciążę.
Nie. Nie gwarantuje.
Natomiast zły najczęściej gwarantuje zagrożenie życia dlatego właśnie się badamy. Bo zdrowie i życie jest ważniejsze niz 35 zł i 24 godziny stresu.
To badanie nie zmieni nic w rozwoju ciąży, ale zmieni dalsza diagnostykę jeśli będzie taka potrzeba.

To możesz sobie uważać co chcesz. Ale skoro nie masz podstaw, to nie podważaj mojego stanowiska.
🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Gdzie nie wejdę to twoja prawda jest najtwojsza i koniec 🙆🏻‍♀️

Masz swoje przekonania , podzieliłas się nimi?!
Wystarczy …
Serio każdy ma własny rozum i postąpi zgodnie ze swoimi uczuciami i przekonaniami bez względu na twoje niekoniecznie mądre wywody 😉

Warto zbadać betę ! Warto suplementować proga jeżeli mamy jego niedobór ! - o tym jednak decyduje lekarz nie "kuleżanka" z forum …

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry