reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

test pappa

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym ryzykiem? Bo ja trochę tego nie rozumiem. Jeśli ma się więcej lat to te testy z automatu pokazują większe ryzyko, że będą jakieś wady? Bo to wiadomo bez testów przecież. Wydawało mi się, że testy robią na podstawie krwi i wtedy jest szacowane ryzyko. I nawet u kobitki 40+ może wyjść mniejsze ryzyko niz np u 30+. Czy ja to źle rozumiem ?

Dziewczyny jak to jest z tym ryzykiem? Bo ja trochę tego nie rozumiem. Jeśli ma się więcej lat to te testy z automatu pokazują większe ryzyko, że będą jakieś wady? Bo to wiadomo bez testów przecież. Wydawało mi się, że testy robią na podstawie krwi i wtedy jest szacowane ryzyko. I nawet u kobitki 40+ może wyjść mniejsze ryzyko niz np u 30+. Czy ja to źle rozumiem ?
Wiek jest jednym z markerów ryzyka podstawowego. Wyniki krwi oraz obraz USG wpływają na ryzyko skorygowane.

reklama
Czyli jeśli testy wyjdą dobrze to nadal to ryzyko jest większe przez sam wiek? Skoro on jest markerem podstawowym?
Ale co masz na myśli przez "jeśli testy wyjdą dobrze"? Jeśli wyjdą dobrze, to ryzyko skorygowane będzie obniżone w stosunku do podstawowego. To jest właśnie kluczowe jeśli chodzi o te testy, że pojedynczy parametr nie ma większego znaczenia, finalnie patrzy się na całość.

Do góry