reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy owulacyjne

czesc dziewczyny może wy mi pomożecie. w zeszłym miesiącu zrobiłam 3 testy owu i wszystkie wyszły pozytywne (2 grubsze krechy) nie wiem o co chodzi gadałm z lekarzem przez tel tylko i powiedział że to może być wina prolaktyny ale zrobiłam badania i prl jest ok dodam że inne hormonki tez są ok
dostał okres jak ostratnio 8.12. i własnie się skonczył. wczoraj miałam lekkie nudności. dzisiaj bolą mnie troche piersi i lekko mnie mdliło ale przeszło.
co może być przyczyną. czy może to być ciąża była bym bardzo szcześliwa bo staramy się od 5 mcy.
dziękuje z pomoc i pozdrawiam

reklama
hej dziewczyny to mój pierwszy wpis bo dziś się zarejestrowałam. od pewnego czasu (3 cykl) lekarz też mi zalecił testy owulacyjne. mi przypasowały testy firmy accon (kasetowe nie paskowe). 5 szt w opakowaniu. cena to od 32 do 38 zł za opakowanie. kasetowe są droższe niż paskowe o około 15 zł. sporo ale ja uważam że warto. wczoraj właśnie szukałam testów kasetowych by były tańsze niż te co do tej pory stosowałam. znalazłam firmę która specjalizuje się w sprzedaży takich testów na sztuki. na magazynie mają 1000 szt w cenie 2,50 zł/szt. zamówiłam 15 szt z kosztami transportu wyszło to 43zł. czekam na dostawę. dam wam znać czy warto kupić takie testy i czy firma jest godna polecenia.
chciałabym dodać że ja z mężem staramy się już od 2006 i do tej pory nic nam nie wyszło. od pażdziernika 2008 leczę się w klinice niepłodności w warszawie. trafiłam na fajnego lekarza. od tego czasu miałam już robione hsg (przez mojego lekarza), robione testy owulacyjne (do tej pory żaden lekarz nawet o tym nie wspomniał), mąż miał kolejne badanie nasienia i jak się okazało niby wszystko ok ale witaminki dla mężczyzn dostał. wiele wskazuje na to że ja mam testy owulacyjne negatywne. przez 3 miesiace żaden z testów nie był pozytywny ale jak mój lekarz mówi (czym mnie pociesza) wszystko można naprawić. jeszcze się odezwę :yes:

Ja probowalam test owulacyjny.Zaczelam od pierwszego dnia owulacji i tylko przez jeden dzien pokazal w okienku jajeczko do zaplodnienia.Troche mialam z tym stresu bo codzienie rano musialm go robic i z zegarkiem w reku bo tak chyba najlepiej:tak:
Teraz nie uzywam testow,przytulamy sie czesto:-) a dzidzi dalej nie ma.Powino sie dac na luz a jak ktos ma problemy chormonalne powinien idc do gina;-)

rubi kochana jak by była u mnie ciąża mnoga to bym chyba się poryczała, ale ze szczęścia. A ja słyszałam, że dziewczyny które odstawiły tabsy nie mogą szybko zajść w ciąże, i że najlepiej zachodzić tuż po ich odstawieniu wtedy jest pewność, że jajeczkowanie będzie a nawet mnogie.
Niby takie dziecko z promocji, a bardzo ładny niuniuś :)
Dzięki za info o teście :)

ninonka ;-) jak pytalam gina ile trzeba odczekac ze staraniami po odstawieniu tabletek to powiedzial, ze jesli chce blizniaki, trojaczki itd. to wcale mam nie czekac ;-) ja sie wtedy balam wiec czekalam pol roku ale z perspektywy czasu to zaluje... jedna ciaza a dwoje dzieci - calkiem calkiem ;-) i tak Jasiek urodzil sie za wczesnie (w ciazach mnogich to raczej standard) wiec moglo ich byc dwoch lub dwoje ;-)
no ale los zadecydowal inaczej - wiedzac ile jest pracy przy jednym wczesniaku (chodzi mi o rehabilitacje) nie wiem czy dalabym rade gdybym tej pracy miala dwa razy wiecej...

babo ;-) z moich informacji wynika ze testow owulacyjnych nie robi sie rano!!! zegarek tez nie jest potrzebny - wazna jest stala pora dnia - najlepiej po południu i najlepiej nie pic niczego na 2 godziny przed testowaniem!!! poczytaj ulotki albo tu na forum szukaj info! powodzenia ;-)

Witam dziewczyny:)))
w.kropeczka .. rubi... testy to tylko pomoc ..ale jak piszecie jak sa 2 kreski trzeba dzialac.. i trzymam kciuki!!!!!:-)
zaworek... tu podpisze sie pod Twoim lekarzem... kasetkowe sa lepsze jak paskowe..ale i paskowe chwala wiec mysle ze to kwestia gustu;-) ..ale ja przetestowalam te i te i stawiam na kasetkowe!!! sa jakby dokladniejsze:tak:
Pozdrawiam i zycze szyybko || kreseczek:)):-)

:-)Witam jestem z wami od niedawna czytalam wasze wypowiedzi .Pomozcie bo jestem w kropce ,czy testy owulacyjne mozna stosowac kiedy ma sie niereguralne miesiaczki,staram sie o dzidziusia juz jakis czas i bez powodzenia:-(.Prosze o odpowiedz.

Dusia27 witaj
Takie testy mozna zawsze zrobic :-)
powinnas sobie kupic jakis wiekszy pakiet (mysle ze ok 10 szt) wylicz ile trwal najkrotszy cykl, odejmij 14 dni (zawsze 14 dni przed @ wystepuje owulacja) i zacznij robic testy tego dnia :-)

reklama
Dzieki za odpowiedz mysle ze tak zrobie bo to wsumie jedyna szansa,wlasnie jak mam nieregularne miesiaczki trudno jest wyliczyc kiedy jest owulacja.Moje cykle sa dluzsze niz 50 dni ,czsami krotsze to zalezy ,sprobuje dzieki za pomoc i pozdrawiam.:tak:

Do góry