reklama

toksoplazmoza

reklama
Witam, to ja dołączę się do wątku. Jestem na początku 5 tc, lekarz zlecił wykonanie tylko IgM .. w jednostce index wyszło 0,907 gdzie dodatni wynik jest powyżej 0,65... :( w poniedziałek będę mogła dopiero zrobić IgG i awidność.. a do tego czasu chyba zejdę na zawał...

Napewno wszystko będzie w porządku :-) jesteś na początku 5 tygodnia, więc bardzo szybko toxo zostało wykryte.... Daj znać jak inne wyniki wyszły

Najgorsze jest to, że pytałam dwóch lekarzy jakie badania przed ciążą powinnam zrobić... Nie kazali nic robić. Przecież jestem młodą, zdrową kobietą. Generalnie i tak zrobiłam po swojemu, zrobiłam pełną morfologię, hormony tarczycy... 2 miesiące temu... a teraz nawet morfologia się trochę rozjechała. W ogóle nie pomyślałam o toxo. zrobię szybko w poniedziałek żeby wiedzieć na czym stoję. ginekolog podchodzi do tego bardzo spokojnie, mówi, że to podwyższenie jest niewielkie i mogę tak po prostu mieć... Ale wiadomo, człowiek zawsze myśli o najgorszym.

reklama
Zrób sobie te igg i awidność, ja zrobiłam dopiero toksoplazmoze w 10 tyg, a od 11 zażywam antybiotyk. Nie myśl o najgorszym bo stresujesz dzidziusia:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry