reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

reklama
ja akurat nie bede brac jedynki, ale powiem Ci ze ceny krakowskie bardzo zachodnioeuropejskie, w niemczech placi sie nawet mniej!

dlatego mi trochę szkoda kasy bo za 3 doby to ja już mam porządny fotelik dla dziecka bo z tego pierwszego to pewnie szybko wyrośnie... U nas są 2 osobowe sale więc nie ma tragedii...

Dzisiaj się pakuję do szpitala bo trochę się przestraszyłam....

mi też szkoda kasy na jedynkę tym bardziej ,że będę miała cc i poleżę trochę około 4 dób pod warunkiem ,że młody nie dostanie żółtaczki bo wtedy jeszcze dłuższe leżenie .U mnie są sale tak jak u maggie 2 osobowe -więc luzik może będę miała szczęście i nikt więcej nie będzie rodzić :-D

JA o ile taka sala bedzie wolna( bo na to nie ma gwarancji niestety) to biore. Ja rodze w Wołominie( przynajmniej tak planuje) i tam ceny nie są takie straszne,za 4 doby dwa lata temu zapłaciłam coś koło 200zł. Z wyzywieniem mnie i meża,który miał tam swoją rozkładaną kanapę. Także pełen luksus:). A teraz to sobie nie wyobrazam,lezeć z blixniakami na takiej ogólnej sali,bez pomocy meza...oooo nie!
Z jednym to może bym sie zdecydowała,ale z dwójką dzieci to nie chce nawet próbować...
A,że kasy szokada no szkoda,ale cóz....

reklama
Ja wiem,że pewnie jedna z ostatnich,ale powoli pakuję torbę i mam w niej :
podkłady ginekologiczne
stanik do karmienia
majtki jednorazowe
wkładki laktacyjne
chusteczki antybakteryjne ( do pępka)
ziajkę do pupy + sutków
smoczek
koszulę do karmienia / koszulę do porodu
skarpetki
nawilżone chusteczki

Brakuje mi jeszcze :
ręcznika
kosmetyków dla mnie ( szczoteczka, płyn do higieny intymnej itp)
klapek
pieluch tetrowych
pampersów
mydła dla dzidzi
oliwki???? znalazłam na liście... potrzebna czy nie?

No i ubranka dla szkraba... tylko jakie? dużo musi ich być? czy np 2 body, jeden komplet na wyjście i to wszystko?
boję się,że się w tą moją podręczną walizeczkę nie zmieszczę :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry