reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Torba do szpitala!

na głównym już napisałam, ale się powtórzę:tak: zaczęłam zakupy rzeczy do szpitala, szlafroka nie kupuję, bo mam (i satynkę i frotte, teraz dostałam jeszcze z polarka, w domu nie używam, ale w związku z porodem może się któryś przyda)
dużo nie kupiłam, bo wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe, ale to już zawsze coś
torbę muszę wygrzebać z piwnicy, bo chyba ją tam wytransportowałam i powoli zacznę pakować. niby mam jeszcze 8 tyg, ale nigdy nic nie wiadomo

reklama
Kurcze, to może zacznę od kupienia torby...
Czy któraś z Was kupowała może torbę na allegro? Nigdy takich rzeczy nie używałam, całe życie wyjazdy z plecakiem - no ale przecież z plecakiem ze stelażem na porodówkę się nie wybiorę :-D
Macie może jakieś porady, co powinna mieć / jakoś szczególnie wyglądać?

Esia ja wlasnie tez sie zastanawiam jaka tu torbe kupic:-D .
Ja mam mnostwo roznych ale takich na kolkach z raczka do samolotu bo wszedzie gdzie sie wybieramy zawsze samolotem lecimy. Nie mam nic malego i "miekkiego" a chyba to taka zwykla torba "treningowa" musi byc no nie?

a w ogole to kiedy zaczniecie prac ciuszki i posciele? bo ja bym chciala na tyle wczesniej by bylo zrobione w razie czego bo jakby moj maz musial prac a ja w szpitalu to dopiero by wszystko pokurczyl hihi i nie bylo by z tego nic:szok: :-D . Ale znow nie chce za wczesnie by sie nie kurzylo... co myslicie??

nie zastanawiałam się nad wyglądem torby:szok: ja mam z takiego materiału jak zwykłe plecaki (taka trochę większa od zwykłych treningowych, albo duża treningowa) - duża kieszeń na środku zapinana na 2 zamki (z paskiem na środku) + 2 kieszenie po bokach. kupiłam ją jak nocowałam w internacie. mam nadzieję, że taka wystarczy. najlepsze wyczytałam wczoraj: że przydałyby się 3 torby na: rzeczy do porodu, rzeczy dla dziecka i rzeczy po porodzie:szok: ale i tak myślę, że na 3 dni spakuję się jakbym jechała na długi urlop:szok:
Esia a ze stelażem na porodówkę to nie jest zła myśl;-) :-D byłabyś oryginalna i na 100% wszyscy by cię zapamiętali:tak:

Kochasek no wlasnie ja o takiej mysle tylko moze ciutek mniejszej niz ty masz. U nas w szpitalu prawie wszystko daja, nie musze kupiowac-zabierac majtek poporodowych czy wkladow-podpasek itd. jedyne co zabiore to przybory do makijazu, swoje mydlo i balsam i ciuszki dla dzidzi i moze kocyk dla dzidzi by miec swoj a nie ten szpitalny. podobno wlasnie dobrze jest zabrac swoj, taki nie za gruby. U nas nawet laczki dadza ci w szpitalu. Aha no i zabiore szlafrok.

reklama
a ja się muszę dowiedzieć, co dają, a co mam wziąć, bo może się okaże, że ze wszyskim będę wracać do domu

Do góry