reklama
Monika77 7 czerwiec
Fanka BB :)
Dorotka, patrzyłam na stronie Pampersa i tam rozmiar 1 pieluszek jest tylko w opakowaniach po 44 szt. Może te, które widziałaś nie były polskie. Na allegro widziałam pakowane po 112 szt, ale one raczej nie były pakowane w Polsce.
Monia, a u nas tych Huggies, które wkleiłaś chyba nie ma. Na ich stronie polskiej nie ma i ja w sklepach też nie widziałam.
Ciekawe, czy któraś z dziewczyn widziała je w naszych sklepach.
Monia, a u nas tych Huggies, które wkleiłaś chyba nie ma. Na ich stronie polskiej nie ma i ja w sklepach też nie widziałam.
Ciekawe, czy któraś z dziewczyn widziała je w naszych sklepach.
Monika77 7 czerwiec
Fanka BB :)
no właśnie ja w jumbopack`ach nie widziałam tych najmniejszych czyli rozm.1. I na stronie dopiero od 2-ki zaczynają się jumbopacki.
A dla jasności wklejam stronkę z rozmiarami pieluszek pampers :-)
Pampers.pl
A dla jasności wklejam stronkę z rozmiarami pieluszek pampers :-)
Pampers.pl
E
efilo
Gość
wiecie co, szperałam własnie na allegro, czy mają tańsze pieluchy niż w sklepie i owszem, gdyby nie koszt przesyłki. wstrzymam się chyba do porodu z tymi jednorazowymi, jak zabraknie szpitalnych (w co wątpię), to wtedy się kupi.
Ja też chciałam kupić na allegro, ale okazało się że w moim sklepie cena 22 zł za paczkę - czyli dokładnie tyle ile najtańsza oferta w sieci. Nawet jakby przesyłka była gratis to i tak mi się nie opłaca, bo musiałabym jeszcze za przelew zapłacić

A co do szpitalnych - ja niestety pieluszki mam na liście 'torbowej'. W dodatku dużą paczkę. A te pampersowe jedynki są tylko po 44 sztuk pakowane.
A ja znow slyszalam inna wersje od znajomych. Ten najmniejszy rozmiar pieluszek czyli Newborn uzywa sie czasem nawet do miesiaca. Zwlaszcza jak sie karmi piersia, bo na poczatku pierwsze dni nie leci mleko tylko t "jakby woda" i dziecko jeszcze wtedy tak nie rosnie. A poza tym w paczce (w kazdym razie u nas ) sa 44 pieluszki a dziecko-noworodek robi kupke po 8 razy dziennie wiec to nawet nie starczy na pol tygodnia taka paczka. Zatem same sobie policzcie jak moze ktos nie zuzyc jednaj paczki?1 No chyba ze ktos ma dziecko giganta hihi i paczke pampersow co w niej jest 150 sztuk

Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Ja też słyszałam kilka wersji i każda mówiła że starczą na około miesiąc. Zresztą jak napisane jest na opakowaniu od 2 do 5 kg, dziecko przeciętnie waży 3 do 4 kg więc na troche powinno wystarczyć. Zwłaszcza że na początku tych pieluszek będzie się zużywało kilkanaście dziennie, bo dziecko co pierdnie to zawsze troszkę smółki, a potem kupki wyleci.
Efilo ja płaciłam za Pampersy 44 sztuki 25 zł i to w hurtowni dziecięcej wię u Ciebie trochę taniej.
Efilo ja płaciłam za Pampersy 44 sztuki 25 zł i to w hurtowni dziecięcej wię u Ciebie trochę taniej.
reklama
Kotek zgadzam sie z toba! Ja tez slyszalam ze nie wazne jakie dziecko sie urodzi to na troche te pieluszki starcza i tak jak juz pisalysmy jest tylko 44 w paczce czyli paczka wystarczy na pol tygodnia gdzies a dziecko w takim tepie rosnac nie bedzie. A zreszta pisza na opakowaniu ze do 5 kilo czy jakos tak jak Kotek mowisz wiec jesli dziecko przecietne ma 3500 to z niecaly miesiac ponosi napewno! Aha u nas nie ma newborn 1 i 2 bo sa tyljko Newborn a potem 1 i 2 itd. wiec na ten temat Sorga za duzo nie wiem.