reklama

Toruń

jak Wam mija dzionek?
ja sobie jzu obiadek przygotowalam. treaz sobie chwilke usiadla i patrze na meble do pokoju malego bo czeka nas remony w malym pokoju i chcemy kupic nowe lozko i meble malemu ale niestety mokuj jest maly i nie mam zadnego pomyslu. mzoe macie jakeis fajne pomysly? albo chcecie mi pokazac pokoiki waszych maluszków.

na kolędę czekam :-D
Alan nie ma pokoju, więc nie pokażę. Ale słuchaj fajną alternatywą jest zamówienie mebli u stolarza - zmierzy pokój, zaproponuje jakieś rozwiązania no i może zrobić coś nietypowego :) Wtedy wszystko będzie pasować do siebie. Widziałam taki pokoik dziecięcy 'na zamówienie' i jest naprawdę śliczny :tak: A mebelki można później ozdobić własnoręcznie. Wychodzi dużo taniej, niż zakup typowo dziecięcych mebelków.

reklama
Witam was w ten słoneczny dzionek :) Mój maluch przesatał pić mleczko i musze go troche zmuszać..
A co do tego pokoiku dla dziecka to mój ma własny od poczatku ale niedługo planujemy zmiane bo mamy plany na kolejnego dzidziusia :)

W związku z tym Filipka przeniesiemy do dużego łózka. Jeśli chodzi o nieduży pokoik świetnym pomysłem jest takie łózeczko na pieterku a pod spodem parawany z miejscem na zabawki :)
ŁÓŻKO SOSNOWE GABI Z MATERACEM I KURTYNĄ PODW. (1429729254) - Aukcje internetowe Allegro

A właśnie jeśli chodzi o te szczepionki to ja tez szczepiłam skojarzonymi ale nie wiem czy nie lepiej zwykłymi. Jak poszłam na pierwsze szczepienie i powiedziałam ze chce te bezpłatne to lekarka wjechała mi troche na ambicje "a pani by chciala zeby pania tak bolało?" głupio mi sie zrobiło i wzięłam skojarzone. a póżniej pomyslalam sobie ze ja jako dziecko nie mialam zadnego wyboru co do szczepienia, poza tym nie plakal filip bo mial grube udko i nie czul :) a za 130zł mogłabym mu kupic zabawki.. zeby wynagrodzic ten "ból" kolejne szczepienia tez nie bolaly, troche steknął, ale odwrócilam jego uwage i zaraz zapomniał..

trzeba było się jej spytać czy sra może pieniędzmi nie każdego stać na szczepionki skojarzone, a jakby trafiła na samotną matkę co ledwo finansowo zipie i by tak powiedziała???szok ja nie wiem czasem ci lekarze mnie dobijają bez kitu

my też skojarzone 5w1 refundowane do tego mamy wszystkie szczepienia na penumo i meningokoki ale my mamy refundowane w pełni więc jakby nie to to bym nie wykupiła bo nie mamy kasy na takie szaleństwa, ale skojarzone warto wziąć i ja bym się zdecydowała bo są oczyszczone i długo by pisać co mi immunolodzi nawtykali w głowę ogólnie warto

Witajcie dziewczynki !
Ja np. chodzę do doctora Piaseckiego ze świętopełka. On jest starszym lekarzem, bo leczył mnie jak byłam dzidziusiem.:-)
rechot - ja mieszkałam niedaleko podstawowki nr 6 :-)
luuzna - wakacje na wsi to super sprawa :-)
Ja mieszkam niedaleko tej podstawówki a Piasecki?wiem,byłam kilka razy ale moje dzieci nie polubiły go a Mikołaj to aż raz się przestraszył jak chciał rękę mu podać.Chodzimy więc do Łukian a jak mieszkałam na rubinkowie to do Nowickiej chodziłam ze starszymi ale może już tam nie pracuje-malinka wiesz może?

Własnie mężuś usypia Ksawka, więc mam chwilkę dla siebie. :-)

Ksawek ma mebelki MALGOSKA z Black Red White. Ladne, Funkcjonalne i najwazniejsze Tanie!!!
luuuzna - super pomysł z tym stolarzem. Może kiedys wykorzystam.:-)
Mój Ksawek również w jednym miejscu nie usiedzi. Dlatego tez nie kupilam jemu w tym roku saneczek. Szybko by mi z nich uciekl.:-D

Witam
Jeżeli chodzi o szczepionki to też szczepiłam skojarzonymi.
jeżeli chodzi o mebelki ja mam z firmy Forte- ORDO. Do tego kolorowe ściany i naklejki safari. Bardzo mi się ten pokoik podoba.
Walentynki- hmmm jeszcze nie myślałam. Na pewno spędzimy je w domu bo co zrobimy z dzieciaczkami.

witajcie ja dopiero odczytalam bo mielismy podlanczanego kompa. dzieki za informacje o mebelkach.
luuzna to naprawde fajny pomysl z tym stolazem bo pokoik maly i myslalam nad lozkiem pietrowym a na dole biorko i szfa moze kojazycie w jysku jets taki fajny zestaw ze schodami-szufladami. o czyms takim myslalam i do tego jakis regal na zabawki bo mamy ich duzo. tylko czy nie spadnie z tego lozka pietrowego.?

Ostatnia edycja:
Mi ostatnio pediatra też wjechała na ambicje, bo Alan wrzeszczy na szczepieniach i zasugerowała następną skojarzoną...my zawsze szczepiliśmy tylko podstawowymi (plus bezpieczna za darmo, bo Alan jest pod obserwacją neurologa). Nie dałam ani złotówki na szczepionki i nie mam zamiaru :no: Czy nas szczepiono tak? Jakoś żyjemy :P Przeszłam w dzieciństwie świnkę, odrę i ospę i dziękuję niebiosom, że mam to za sobą. Znam kogoś, kto przechodził ospę jako dorosła osoba...masakra ;/
Zresztą kto z nas pamięta te szczepienia?

reklama
witajcie ja dopiero odczytalam bo mielismy podlanczanego kopa. dzieki za informacje o mebelkach.
luuzna to naprawde fajny pomysl z tym stolazem bo pokoik maly i myslalam nad lozkiem pietrowym a ba dole biorko i szfa moze kojazycie w jysku jets taki fajny zestaw ze schodami-szufladami. o czyms takim myslalam i do tego jakis regal na barawki bo mamy ich duzo. tylko czy nie spadnie z tego lozka pietrowego.?

heh na moje nie powinien spaść ;-) w końcu to duży chłopak :-) Zresztą powinno mu to sprawić frajdę :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry