reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

trening czystości

Silva to chyba Szymek najbardziej zaawansowany w nocnikowaniu z dzieciaków :-) no nie licząc żłobkowego nocnikowania Beniego ironii
a jak odsmoczkowanie idzie?

reklama
U Nas znowu najczęściej kupa, ale raczej ja łapię jak Tymek się pręży niż On sam informuje. Ale ostatnio zauważyłam, że Tymek jak zrobi kupę do pampersa, to bije sobie brawo :-p Bo zawsze jak zrobił kupę do nocnika, to biłam Mu sowicie brawo i głaskałam po głowie. Ostatnio leży w łóżeczku i ma zasypiać, ale kręci się, wierci. Patrzę na Niego, a On brawo bije, sobie myślę: o co cho?? a za chwilę poczułam :-D A Tymek zadowolony bije sobie brawo, że kupę zrobił...

MamaM - dzięki że pytasz. W dzień ze smoczka nie korzystamy w ogóle. Ale w nocy narazie zostawiłam, bo zauważyłam, że potrzebuje smoka tylko do zaśnięcia. Potem wypluwa i raczej się nie budzi w nocy. Postanowiłam zatem odpuścić:)

A co do nocnika, to wydaje mi się, że Zołza chyba bardziej zaawansowana. Mnie brakuje konsekwencji, bo powinnam po każdym pokazywaniu sadzać na nocnik, ale nie zawsze mi się chce. Poza tym muszę dokupić drugi nocnik, bo zapominam go znosić na dół a potem nie chce mi się po niego lecieć. Ale obiecałam sobie od nowego tygodnia zająć się tym na serio:)

martadelka a to nieprawidłowa reakcja ze Tymek po zrobieniu kupy bije brawo??? :confused:
dawaj komentarz, najwyżej bedziesz naszą forumową małpeczką i koniec o marzeniach o tytule na najmilszą forumowiczkę :-D

Silva ja specjalnie nie odsmoczkowuje, ale u nas jest smoczek na noc ale czesto szybko jest wypluwany, no i niestety w drzemke w dzień jest w użyciu

mamoM może innym razem;-) a o tytule Najmilszej to zawsze Aestima 'marzyła':tak::-p

edit:Silva złe miejsce ale co tam: jak z tym mlekiem dla Szymka? udało się je wprowadzić zamiast tego drogiego?

Ostatnia edycja:
No Martadelka dawaj tekściora :-) Zawsze można się pośmiać, Ty Nasza Małpeczko :-D
MamaM u Nas też smoczek do zasypiania, ale źle nie jest. Także przez dzień nawet nie woła o smoczek, a jak się obudzi, to mi go zawsze grzecznie oddaje. Ale u Nas w końcu samotne zasypianie w łóżeczku przeszło :-)

My w ogóle ni oróbujemy na nocniku z mojego lenistwa głównie. Mam wrażenie, że może jakoś by to poszło, bo Marysia pokauje od dawna jak zrobi kupę, ostatnio też częsta jak się posika - chwyta się za pialuszkę i mówi siii. Ale mi się strasznie nie chce, poczekam jeszcze troszkę:zawstydzona/y:

reklama
Martadelka - dziękuję kochana, że pamiętasz! Tak, udało się:) Bebilon Pepti MCT, początkowo pojawiły się zdrobne zmiany, ale po kilku dniach zeszły:) Jestem przeszczęśliwa, bo puszka 14 zł a nie 85! Jupiiii:)

Traschka - wiesz, mi też się nie chciało, ale nocnik = chwila dla mnie:) Sadzam, daję moją kosmetyczkę do zabawy, a sama mam czas na umycie się czy wymodelowanie włosów:)

Do góry