reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Trochę starsi uczniowie

ja też nie nosiłam :nerd: - tylko na lekcje zakładałam i jak się zaczynała przerwa to zaraz lądowały w pudełku
a po ulicach chodziłam i ślepkowałam - to taki wiek - okulary to "obciach" - do okularów dojrzałam dopiero jak byłam w liceum.
A wadę też miałam b. dużą - coś koło 3. Teraz mam 4,75.
moja Ania ma 0,5 - z początku nosiła - teraz się kurzą w domu

A może kup soczewki?
Ja długo nosiłam takie miesięczne FOCUS Day&Night - super sprawa - nie trzeba w ogóle zdejmować - nawet w nocy.
NA razie odpuściłam sobie - jak karmię Mirka to mam zbyt suche oko i jeszcze przesiadywanie w pracy przed kompem :sorry2: - daje efekty.
Ale planuję do nich wrócić

reklama
Tylko tu jest problem bo on wogole w szkole nie nosi:-(nic a nic :-( tylko w domu ściemnia bo przy nas ma na nosie!

Wada mu strasznie postępuje w 3 misiace z -0,75 doszło do -2,0 i -2,25:szok:
wstydzi sie hmm to pewnie za jakis czas bedzie "denka" nosił...
Wiktor nosi okulary i nie ma problemów ;-)

minka - sorki, że pytam drugi raz - a może soczewki?
teraz jest naprawdę duży wybór
najpierw na wypróbowanie możecie kupić tylko na miesiąc - i jak się sprawdzi to Ok
a soczewki będzie nosił - bo sie nie będzie wstydził.
Tylko jest jeden minus - są droższe :-(

Dokładnie cena...:baffled: i wcale nie ma gwarancji, że je będzie nosił:baffled: a w oprawki + soczewki już zainwestowaliśmy 300zł:baffled: sam wybierał jakie chciał... i zważywszy na to że jego wada tak postepuje lekarka odradzała :-(

no niestety :crazy:
kurcze - to szkoda, że nie chce nosić - bo będzie mieć coraz większą wadę

ja też na Ani oprawki dałam 300 zł ( żeby nosiła - a miała nosić tylko w szkole) i też nie nosi

Porozmawiam dziś z jego matką, może ona jakoś na niego wpłynie ;-) tak sobie myśle ze czasami fajnie by było być tylko weekendową mamusią ;-)

Nowa tu jestem, ale moze sie przydam. Może i soczewki nie są tanie. Ale kupuje sie je na miesiac ew trzy. No i jak wada sie zmienia, to po miesiacu można zmienić. No a wymienianie ciagle szkiel w okularach wcale tanie nie jest. A poza tym jak rano założy w domu soczewki to raczej ich w szkole nie zdejmie. No i będzie mógł grać w piłkę i takie tam.

chyba naprawdę trudny przypadek z tego waszego Konrada :sorry2:

przecież prawie 13 sto latek to już swój rozum ma i powienien po poważnej rozmowie wiedzieć jakie konssekwencje go czekają

MINKA a może on sobie nie zdaje sprawy ?
może wizyta u okulisty jeszcze raz potrzebna , ale taka żeby ona może mu pokazała co się może stać jeśli nie będzie nosił okularów

może trzeba go nastraszyć :dry:

Basiu chyba skorzystam z Twojej rady i jeszcze 1 wizyte u okulisty mu załatwie... co do Tych soczewek może halinaszka i masz racje ale Konrad to wyjątkowy przypadek często "zapomina" umyć zębów rano a co dopiero założyć soczewki! a przecież nie będę z 13latkiem w łazience siedzieć i codziennie mu zakładać:baffled:

reklama
Do góry