reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
iDzewczyny zaglądnijcie na :ninja2:
GDZIE????:-D
Witaj Zeberka ;-)

Ja dzisiaj na obiad postanowiłam zrobić pierogi z kapusta i pieczarkami i myslałam że nogi mi wyjdą z tyłka i kregosłup też to odczuł.Porwałam się z motyką na słońce hehehe ale przynajmniej rodzinka doceniła moją prace bo zmiotli pierogi w trymiga hehehe
Teraz mam relaksik przed lapkiem:-D

My już po przejażdżce,dzieci jechały bez większych problemów,chociaż mieszkamy w takim miejscu że do domu zawsze mamy drogę pod górkę.
Po drodze zajechaliśmy jeszcze na lody i soczek,teraz dzieci skończyły wcinać sernik i ganiają po dworze.

Zeberka witaj widzę ze też ze śląska.Dzieci już troszkę odchowane,nie będzie tak źle ;-)
Ewunia co wrzuciłaś na :ninja2:?
Mama myślę że dziś odpoczywasz wśród swoich sadzonek?
Katrina cisza trwa?

A Zuz-Inka już wróciła z urlopu?

mama, justyna - poszliśmy najpierw wszyscy na spacer, po drodze zakupy i kulki, a potem zjedliśmy obiad. Po obiadku tato zajął się Alinką, a ja posprzatąłam na górze. Miałam w planach posprzątac pokój i łazienkę po Michale, ale siłą rozpędu też u nas w pokoju i łazience dokładnie posprzątałam, kwiatki poprzestawiałam i poobcinałam liście, które uschły.
Ale ja to lubię, więc sobie przy tym odpoczęłam. Teraz chwilka przy kawce i zaraz trzeba pomyśleć o kąpaniu małej i wieczór... ulubiona pora dnia!

zeberka - hello,

ewunia, magda, pawimi oraz wszystkie pozostałe dziewczyny - miłego wieczorka i pozdrawiam

pawimi - pierwszy żurek zaliczony, dzięki za przepis na zakwasik, podałam już dalej

Katrina widzę że dzień udany miałaś.

Ja zaraz kładę dzieci spać i obejrzymy sobie z mężem jakiś thriller bo ostatnio coś mnie naszło na takie filmy.
Miłego wieczorku wszystkim.

witam poniedzialkowo...kolejny nowy tydzien. Wy chyba wolne macie tak? u nas niestety to zwyczajny dzien taki jak kazdy inny w tygodniu wiec nie swietujemy nic! W przyszlym tygdoniu zaczyna sie szkola - az nie wierze ze to tak zlecialo, w sumie jeszcze ponad miesiac lata a tu juz powaznie trzeba wracac do obowiazkow. mam tylko nadzieje ze zima nie bedzie tak dotkliwa i minie rownie szybko jak to lato i wakacje.

Dziewczyny dla wytlumaczenia bo widze ze kolejno pytacie- :ninja2: - to jest osobny zamkniety watek (jak sie zreszta mozna domyslec po tej oto tajemniczej ikonce) dla kolezanek ktore byly od poczatku z nami mamusiami wielodzietnymi, zatem poczawszy od zalozycielek tego watku do dziewczyn ktore do nas dolaczyly tuz po jego zalozeniu, dziewczyny z ktorymi sie znamy juz kawal czasu. Kibicowalysmy im rowno podczas watpliwosci przed poczeciem kolejnych fasolek, trzymalysmy kciuki podczas ciaz i porodow a teraz wspolnie przygladamy sie jak nam te maluchy szybko rosna! Czasem w tej dlugiej i zazylej znajomosci mamy swoje prywatne sprawy ktorych nie chcemy poruszac na forum ogolnym. Jak najbardziej chcemy prowadzic dyskusje na otwartym watku i serdecznie zapraszamy kazda wielodzietna mame ale wybaczcie i pozwolcie na pelna dyskrecje przy bardziej osobistych problemach ktore bedziemy sobie obmawiac w bardziej zawezonym gronie...mam nadzieje ze to nikogo nie obraza ani zadna z nas nie czuje sie tu dyskryminowana. Kazda mama jest mile widziana, cenimy sobie bardzo kazdego posta i uwagi kazdej z WAS!!!

Pozdrawiam i wracam do obowiazow,,,

Pawimi ahaa dziękuję za wytłumaczenia.I oczywiście świetnie Was rozumiem i jak już jestem uświadomiona to od razu inaczej to widzę hehe.Ja nie mam żadnych pretensji i wystarczy mi kontakt z Wami tutaj ;-) alem jak to w naturze kobiecej bywa żem jest ciekawska i dziekuję że już wiem :-)
A u nas w Polsce oczywiście że dziś świeto jest 15 sierpnia - Święto Państwowe i Kościelne. Święto Wojska Polskiego, Rocznica Cudu Nad Wisłą, Wniebowzięcie Maryi Panny, Matki Boskiej Zielnej.

magda - Irlandia to też w większości kraj katolicki (przynajmniej tu u nas protestantów jest mało), ale to święto nie jest dniem wolnym od pracy. Tu jest tak głupio, że jak w danym miesiącu wypada jakieś święto, to w pierwszy poniedziałek miesiąca jest tzw. Holiday Mondey (wakacyjny poniedziałek). A w dniu święta normalnie się pracuje. Dla mnie takie chore, ale cóż co kraj to obyczaj.

reklama
Witam sie poweekendowo!!
Cukrzyca opanowana lekami 1 tabletka x dziennie,a cukry jak złoto,nawet mogę sobie pozwolic na małe conieco więcej!!
Upały mniejsze,wczoraj był piękny chlodniejszy dzień, tzn chlodniejszy chyba z 24 C,ale dla mnie to już by mogło tak zostać.
Pawimi u mnie szkoła dopiero 6 września się zaczyna czyli dzień po Labor day.
Teraz ide Was nadrobić bo mam trochę zaległości.

Do góry