reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

ewunia kciuki zaciśnięte
weroniczka jak ci się udaje nie szczepić? chodzi mi o przychodnię i sanepid bo podobno wezwania wysyłają
mama ty kolejne kwiatuszki? nie długo to miejsc zabraknie w ogrodzie:-)
zeberka witamy, będzie dobrze z trzecim zobaczysz

a ja gotuje rosołek i myśle co na drugie danie zrobić jakoś nie mam weny

reklama
Cokies- nie zabraknie miejsca:))) póki co jeszcze trochę moge dokupić co spędza sen z powiek mojemu mężowi:))))
a na obiad..jesli mam rosół na kurczaku to mięsko zrób w sosie ,ziemniaczki i mizeria albo pomidorki ze szczypiorkiem w śmietanie...
Tobie przy karmieniu najbezpieczniej zrobić potrawkę z kurczaka +marchewka:)

Aneczka- miło ,że spotkanie sie udało i się nagadałyscie:)))
moje jeszcze na karuzeli nie byli.nie na takiej co sie podnosi:)

JA nie chodzę z dziećmi do lekarza :/ Moje dzieci nie chorują. A jak już coś łapią to atakuję homeopatią i już. Ale gdyby jakoś mi chorowały i nie wiedziałabym jak im pomóc to mam lekarkę prywtną.

Magda- uuła;) to zaboli..bedzie po kieszeni..
my jeszcze musimy kupić piórnik z wyposażeniem i strój na w-f i buty na zmianę..
książki zamawialiśmy na necie i zapłacilismy 158 zł + 16zł przesyłka więc za 174zł mamy komplet książek...w księgarniach widziałam po 220-230 ten sam;/
Mi na ksiazki dla starszej pojdzie 300 zł i mam już zamówione i czekam na telefon od rodzica z klasy córki bo on zamawiał u przedstawicela.Dla młodszej kupimy we wrzesniu bo nie nie wiem co jej do zerówki będzie potrzebne.

Co do szczepienia to u mnie ostatnio jak byłam wypełniać kartę na kolonie to sie okazało że Kasia ma zaległe szepienie i nawet nie miałam żadnego wezwania ;-)

babeczki macie jakieś proste przepisy na sałatki np.z makaronem...
chcę na sobote przygotowac ,ale ponieważ mam dużo przygotowań to chciałabym takie przepisy na szybko....

z makaronem nie ale mam pyszną pieczarkową
1,5 kg pieczarek ugotować z łyzeczką cukru przez pół godz
kostka fety
natka pietruszki
łyżka majonezu
pieprz
5 ząbków czosnku

pieczarki ugotowane pokroić na kawałki, fete w kostki, czosnek przecisnąć przez praskę, pietruszkę drobno posiekać i razem wszystko wymieszać

sprawdza się na każdą imprezę ;-)

Weroniczka a możesz polecić coś homeopatycznego na zapchany nos u 5-latka? Prawdopodobnie to alergia ale musimy czekać na wizytę u alergologa do przyszłego roku :wściekła/y: a Kacper przez ostatnie trzy tygodnie ma prawie ciągle zapchany nosek,najgorzej jest w nocy jak śpi to strasznie "ciągnie"
Mama ja ma przepis na sałatkę makaronową :)
makaron w kształcie ryżu
ogórek świeży
chuda wędlina np.drobiowa
majonez
przyprawy

Makaron ugotować odcedzić ostudzić.Ogórek obrać pokroić w drobną kostkę odlać wodę której zawsze jest trochę,wędlinę też pokroić w kostkę.Połączyć,dodać majonez,przyprawy jakie lubisz,schłodzić.Proporcje dowolne ja zawsze robię "na oko".
Ostatnio dodaję też czosnek bo jakoś mi smakuje.

reklama
witam i Ja wtorkowo
od rana powera nawet miałam i podłoga w łazienkach lśni panele tez przetarłam w pokojach odkurzyłam zrobiłam pastę z wędlin bo tak po kilka plastrów leżały dodałam majonez czosnek i pomidorka i maga pyszna wyszła
pomidorowa mam z wczoraj tylko ryz tak napeczniał ze jest sam w garnku heheheh mus dorobić samej zupki

c do ksiązek my chyba tez zamówimy przez internet na koniec miesiąca i tak od razu nie będa mieli lekcji a z kasa krucho
a co do szczepień to moje tylko te podstawowe co i my mielismy za dziecka nic dodatkowo

sałatke z makaronu polecam makaron np świderki
puszka tuńczyka najlepiej w oleju papryke konserową kukurydze i pietruszka ja dodaje jeszcze gotowane jajo

Do góry