reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Haha robi się to mój watek. Gdzie jesteście? Ja byłam na spacerku i nawet mimo tej szarości jest ciepło. Fontanna u nas na osiedlowym ryneczku pieknie podświetlona i jakoś zapachniało Bożym Narodzeniem:-D
Mila właśnie w swojej hustawce rozmawia z żółwiem a ja wpadam z herbatką do was a was nie ma:-D
as-asia nie poradzę ci bo tez planuję 3 dziecko z jak najmniejszą przerwą miedzy Milą a kolejnym.

reklama
Witam ja tez z herbatką moje maluchy oglądaja bajeczki u siebie a najstarszy wybył do kolegów.
My też z wysp i mamy ferie chociaż moje maluchy wolały by iść do szkoły to muszą wytrzymać cały tydzień.

Wisienka dzieki za slowa otuchy,czyli nie jestem nienormalna?
mnie najbardziej zabolało,ze pamietal o urodzinach,bo zawsze zapominal...pamietal,kupil drogi prezent,przesliczny lancuszek z przeslicznym wisiorkiem,ale..podrzucil mi pod poduszke...
moze uwazacie,ze to romantyczne,ale dla mnie nie,bo romantyczne gesty ok,ale to byly urodziny,wiec powinien mi zlozyc zyczenia i wreczyc prezent...a nie jak psu podrzucic..
a juz najbardziej zabolało mnie to,ze pamietal,ale dzieciom nie powiedzial :-( i to boli najbardziej
dwa dni pozniej Milenka sie mnie zapytala,kiedy mam urodziny i powiedzialam jej ze juz mialam,no to poszla tacie powiedziec,ze jest dziamdziok :)-D ) bo nie pamietal o mamy urodzinach (kochana coreczka hihi ) takze swoje dostal
ale jeszcze cos zrobil w moje urodziny,ale nie moge wszystkiego pisac na otwartym..

as-asia nie wiem w jakim wieku masz dzieci (suwaczki kochana zamontuj:-) ) ale wg wlasnego doswiadczenia uwazam,ze im mniejsza roznica wieku tym bardziej dzieci zzyte ze soba
u nas najlepiej sie sprawdzila roznica miedzy najmlodszymi,sa nierozlaczni,takze rok po roku najlepiej!

Wisienka oby dwie kreseczki! trzymam &&&&

i tyle,nie nadrobie wiecej,bo glowa mnie boli...chyba musze sie do lekarza zapisac,bo jeszcze wykorkuje od tego nadcisnienia:-(

Witam :) Ja też jestem nowa na tym forum. U mnie pytanie "trzecie dziecko... i co dalej" jest teraz bardzo na czasie, bo jestem właśnie w ciąży z 3 maleństwem. Ciąża mnie zaskoczyła w najmniej oczekiwanym momencie tzn. od 1 września zaczęłam nową - fajną pracę .... a tu 7.09 dowiaduje się o niespodziance (jestem teraz w 12 tyg.) do tej pory nie powiedziałam szefowi - trochę obawiam się oceniania mnie jako kombinatorki która znalazła sobie sponsora na L-4 i na macierzyńskie - chociaż czuję się dobrze i zamierzam pracować jak najdłużej. Nasze dzieci córeczka 5 lat i syn 3 lata bardzo się cieszą że będą mieli rodzeństwo, ja też już dojrzewam do tej myśli (chociaż chcieliśmy mieć 3 dziecko za 2 lata).
Co do "jesiennej depresji" to mnie czasem też dopada - chociaż u mnie to pewnie hormony dają o sobie znać.
Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy 3 lub większej gromadki dzieciaczków. :)

witam :) ja też jestem nowa na tym forum. U mnie pytanie "trzecie dziecko... I co dalej" jest teraz bardzo na czasie, bo jestem właśnie w ciąży z 3 maleństwem. Ciąża mnie zaskoczyła w najmniej oczekiwanym momencie tzn. Od 1 września zaczęłam nową - fajną pracę .... A tu 7.09 dowiaduje się o niespodziance (jestem teraz w 12 tyg.) do tej pory nie powiedziałam szefowi - trochę obawiam się oceniania mnie jako kombinatorki która znalazła sobie sponsora na l-4 i na macierzyńskie - chociaż czuję się dobrze i zamierzam pracować jak najdłużej. Nasze dzieci córeczka 5 lat i syn 3 lata bardzo się cieszą że będą mieli rodzeństwo, ja też już dojrzewam do tej myśli (chociaż chcieliśmy mieć 3 dziecko za 2 lata).
Co do "jesiennej depresji" to mnie czasem też dopada - chociaż u mnie to pewnie hormony dają o sobie znać.
Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy 3 lub większej gromadki dzieciaczków. :)

witaj mamy dzieci prawie w tym samym wieku moja starsz córka ma 4,5 a młodsza ma 3 lata

Witajcie Mamuśki,

Wisieńka - hmmm no czasami zdarza sie monolog, cóż... nie miałam dzis za bardzo czasu, żeby "dopaść" do komputera, ale wreszcie udało się. Zawsze jesienią, jak jest zimno i nudno więcej sie je.

Wczoraj naszła mnie chęć na kaszkę mannę - to sobie zrobiłam na kolację i zjadłam. Dziś surówka z selera, ale mam dziwne zachciewajki...

Mada - Gratulacje!!! Tym co inni pomyślą, wcale sie nie przejmuj, najważniejsze, żebyś sie dobrze czuła i nie stresowała, żyby maluszek tez sie nie stresował. Czasami plany swoją drogą, a życie inną. Skoro i tak planowaliście jeszcze jednego szkraba, to może lepiej, że już teraz sie udało.

Silene - trzymam kciuki!!!!

as-asia - wydaje mi się, że 4 lata to taka dobra różnica wieku (max.), potem juz nie ma takiej więzi jeśli chodzi o zabawy - bo jest zbyt duża róznica w zainteresowaniach, a nie zawsze te starsze dzieci chcą się zajmować tym młodszym. A większa.... wiesz między mną a siostrą jest 2 lata (super), a mną a bratem 8 lat i jakoś tak nie bardzo, dopiero tak na prawde teraz jak juz mamy wszyscy swoje rodziny i brat mieszka najbliżej mnie (tylko ok. 500km) to mamy lepszy kontakt.

Czesc dziewczynki!
Sorki ze nie zagladam ale jestem chora i to tak ze maz zostal na opiece zebym z lozka wstawac nie musiala.
pozdrawiam i obiecuje ze jak wydobrzeje to nadgonie temat!

reklama
ja nie z wysp tylko z Niemiec, tutaj też są ferie jesienne teraz:-)

Mada- gratulacje, ja też zaszłam w trzecią ciąże w najmniej odpowiednim momencie, planowaliśmy trzecie dziecko ale nieco później ale z perspektywy czasu jestem wdzięczna losowi że stało się tak a nie inaczej.

As-Asia1989 chyba nie ma idealnej różnicy wieku, ja jestem zdania że mała różnica wieku jest super dla dzieciaczków a większa różnica wieku jest lepsza dla rodziców , kiedy ma się w domu noworodka lżej jest kiedy dziecko jest starsze i bardziej rozumne.

ja mam między pierwszym a drugim dzieckiem 2 lata różnicy a między drugim a trzecim 2,5 roku. Na początku było ciężko jak urodziło trzecie a teraz są bardzo zżyci ze sobą i wiecznie się razem bawią. Nawet najstarszy a najmłodsza (4,5 roku różnicy) mają super kontakt ze sobą.
Teraz rozmyślam nad czwartym dzieciaczkiem a czas ucieka (powinniśmy działać a nie rozmyślać :)) nasza najmłodsza w styczniu skończy 4 lata.

Do góry