reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam!
U nas zimno brrr i sniegu mamy pod dostatkiem, tylko od poniedzialku odwilz zapowiadaja i do swiat pewno caly splynie a szkoda bo tylko chlapy narobi.
Zakwas na barszcz nastawilam, grzybki w zamrazalniku, pierniki kruszeja w spizarce, ozdoby przygotowne. Choinke ubieramy zawsze w wigilie lub dzien przed zeby sie nie opatrzyla

Pod choinke prezenty przynosi Aniolek. Wszyskie prezenty juz mam tylko dla meza jeszcze nie doszedl, zamowilam mu kubek ze zdjeciem dzieci (to z podpisu)

Na wigilie obowiazkowo ryba pieczona (najczesciej pstrag) potem barszcz z uszkami, kapusta z grochem, grzybowa z ziemniakami i kompot z suszonych sliwek

Pozdrawiam wszystkie a chorowitkom zycze zdrowia!!!

reklama
U nas zupa rybna z grzankami, barszcz z uszkami, karp w różnych wersjach, kapusta z grzybami, pierogi z kapustą i grzybami (choć to akurat nie jest śląska potrawa), no i obowiązkowo moczka i makówki. :-)

czesc-witam sie i ja,ale na chwile poki co:tak:

rano pojechalam po odstawieniu dz.do przedszkola do Poznania do fryzjera-jestem pieknie wystrzępiona:tak:;-):-)

potem pojechalam kupic dzieciom sanki-kazdemu swoje:sorry2:bedzie kulig:-D:-D
potem po zakupy spozywcze..
wrocilam do domu rozpakowalam ,wypilam kakao co by sie rozgrzać i po Domisia.teraz bawi sie u gory a ja biore sie za pieczenie chlebka,potem ryba do piekarnika i salatka z pekińskiej-nawet nie mam jeszcze odkurzone bo dopiero wrocilam od rana.

takze milusiego dnia-pozniej moze wlece na chwile.

BEDISMALL- &&&&&&&&&&&&&&&&& nadal.
IZULKA- wspolczuje migren:-:)-:)-(trzymaj sie kochana!
AZILE,PAWIMI,EWUSEK,GALA i reszta gangu Olsena:-D:-D:-D:-D:-Dpozdrowionka

Cześć dziewczyny!!! wszystko przeczytałam ale nie napiszę zbyt dużo bo dziś na to czasu brak...

byliśmy u położnej. Powiedziała co jeść żeby ciśnienie nie skakało, jakie cwiczenia wykonywać zeby się obrzęki zmniejszyły :)
Musimy prowadzić kontrolę masy ciała (codziennie) no i będzie dobrze. Znów mam większą nadzieję na domowe narodziny naszej Hani :)
Teraz czekam do 15 zeby do przedszkola na przedstawienie jechac!!! Wczoraj jak wróciłam z igilii z pracy to jeszcze wraz z mężusiem piekliśmy ciacho na te jasełka.... Późno bardzo sie położyliśmy i jak na złość Michał budził się co chwilę (zwykle mu się to nie zdarza)

wszystkim chorym życzę baaaaaaardzo dużo zdrówka!!!

Bedismall kciuki wciąż zaciśnięte

Izulka Hania jak zwykle uroczo się uśmiecha

anaklim kaca to ja ci kochana nie zazdroszczę:-D ale imprezki jak najbardziej!!!!:tak:

mama tez bym chętnie poszła do fryzjera tylko jakoś ciągle czasu brak.... Moje kłaki prawie do pasa już krzycza o skrócenie:-)
a na waszą dietkę też chyba przejdę tyle że jak już urodzę i trochę podkarmię cycem malucha!!! Chlebek z waszego przepisu robiony u nas regularnie. Teraz w planie wypróbowanie przepisu na batoniki!!!

Gala na pewno niebawem będzieśz świetna w tym co robisz!!! Byle ta praca sprawiała ci przyjemność!!!

Joaś jak twoje maluchy???

Ściskam wszystkie was mocno

no tak a miałam nie pisać dużo.... :-D

ZUZKUS- Tobie rowniez udanego,rodzinnego weekendu :)
EWUNIA- fajnie,za nadal jest szana na porod w domku..
wlosy masz do pasaaaa-no to zaszalalaś :)))
ja juz od dawna mam krotkie fryzury-tak mi wygodniej:)

chlebek upieczony,zaraz sie biore za salatke z pekinkiej...czuje ,ze mnie chyba przewialo..cos mnie plecy bolą ,dobrze ze jutro weekend sie zaczyna i nie musze rano do przedszkola zawozić..

Hej.
U mnie dziś wielkie pożądki. Ale tak posprzątałam z dziećmi ich pokój że w każdym zakamarku lśni :)

U nas w tradycji na kolacji Wigilijnej musi zawsze być: barszcz z uszkami, grzybowa z makaronem, zupa rybna, ryba smażona w panierce z ziemniakami i surówką z kapusty, pierogi z kapustą i grzybami, gołąbki z grzybami i sosem pomidorowym, groch z kapustą, kluski z makiem i kutia. Potem obowiązkowo Jasełka w wykonaniu najmłodszych członków rodziny i dopiero otwieranie prezentów. A później rodzeństwo moje gra na instrumentach a my śpiewamy kolędy. I tak do Pasterki mija czas.

zmykam robić listę zakupów bo za dwie godzinki wybywamy z mężem na zakupy.

kochane jesli nie macie zaplanowanego 1% podatku to poczytajcie moze akurat mozecie pomóc

icon1.png
Pomóżcie!!! Potrzebna operacja

reklama
Ja właśnei z zakupów wróciłam:) Kupiłam wszystki prezenty i nareszcie jestem spokojna. DOminik jest mega kapryśny do grona chorowitek dołącza moja Madzia, wiec bedzie jeszcze bardziej wesoło.
Zuzka wywiadówka przed świętami kiepski pomysł.
Ewusek1234 jestem ciekawa jaki sposób wchodzenia do auta jeszcze wykombinujesz.
Ewuniaf oby poród w domu wypalił!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A u nas na świeta przychodzi Mikołaj, raczej podrzuca prezenty pod choinke. Robimy zawsze małe zamieszanie i dzieci tak sie zakręca , ze nie zauważą kiedy one tam lądują:)
A na kolacje obowiązkowo kucia i pierogi drożdżowe smażone z grzybami i drugie na słodko z makiem:)
Barszczyk czerwony, śledzie , karp pieczony, czasem kompot z suszu:)

Do góry