reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Babki, Hania dostała 2ml syropu melisal- trzymajcie kciuki może sie uda....

Ja skończyłam malowanie szarego papieru farbami na pakowanie prezentów, wciągnęłam wcześniej Zuzkę i wyżywałyśmy artystycznie;) Lecę sie kąpać , za godzinę mąż w dom przybedzie z pracy ale nie wiem czy się doczekam i nie padnę wcześniej...

Dobrej nocy i niech jutrzejszy dzień bedzie lepszy dla Was :)))

reklama
Witam i ja!
Zalatana, zabiegana i jutro to samo. Dzis robilam zakupy dla Ani na wigilie w szkole a jutro ide jako organizatorka, jutro tez ma Krzys wigilie ale sie nie sklonuje :no:
Po poludniu zajelam sie moim barkiem bo chyba Wam nie pisalam ze zbieram kufle od piwa i mam ich 214 zaden sie nie powtarza. Znajomi wiedza o moim bziku wiec zwoza mi z calego swiata. Trzeba je bylo umyc gabloty przetrzec i tak mi zeszlo.

Swiat nie czuje zupelnie :no:

Bedismall nie pomoge bo na elektronice samochodowej sie nie znam a podejrzewam ze to padlo No i trzymam &&&
Izunia niech Ci Hania da pospac, oby lek zaczal dzialac. Ja jakbym tak nie spala to bym juz chyba jak zoombi wygladala

POPRAWY HUMORY ZYCZE WSZYSTKIM I ZDROWIA DLA DZIECI!!!

pozdrawiam!

hej
melduje ze zyjemy tyle tylko ze Dominik zarazil Vanesse i oboje chorzy,goraczka,katar i kaszel
bylismy wczoraj z mlodym u lekarza,stwierdzil ze wirusowka i tyle,nic nie przepisal bo apteka stoi otworem,moge sobie sama cos kupic,lekarz mlody,ubiera sie u projektantow a jezdzi czarnym porshe,takze laski jak chcecie swietlanej przyszlosci dla waszych pociech to dawajta do Anglii dzieci na lekarzy ksztalcic,na wszystko recepta jest paracetamol,nawet na skurcze porodowe,pacjentow w 5 min odpekac i kaska leci

mamo to faktycznie mialas wczoraj dyzur z nami,moze ty z wyksztalcenia sie przekwalifikuj na psycholog-psychoterapeuta?

mielismy wczoraj konczyc czterodniowe przygotowania zywnosciowe,ale jakis len nas dorwal i tylko bigos konczylismy,dzisiaj musze czesc zamrozic a czesc zawekowac,dobrze nawet ze wczoraj nic bo maz mi pomagal 3 dni wiec odpoczynek mu sie nalezal,wiec mamy na razie bigos i ruskie pierogi,dzis mam robic pierogi z kapusta i krokiety,syf jak okiem siegnac,ja ledwo dycham, a dzieci goroczkuja,super normalnie

pozdrawiam was dziewczynki ale doczytam chyba dopiero na swieta co u kazdej,trzymajcie sie dzielnie i nie dajcie chandrze

mamo dziekuje:zawstydzona/y:

Hej, no może Wasze życzenia pomału się będą spełniać..:) Hania była dzisiaj o niebo spokojniejsza:))) po pobudkach dała się uspokoić zwykłym ciiii i kładła się spać i tak dotrwałyśmy do 4. Wtedy wstała na dobre z płaczem. I nie spałyśmy do 5.30 potem drzemka do 6 i pobudka. ale było o wiele lepiej. Nie można tez oczekiwać , że po pół łyżeczce taki rojwar jak Hania prześpi całą noc. chyba po całej flaszce syropu...;-).

Zuskus kochana a Ty myslisz, ze jak ja wyglądam? Jak gwiazda filmowa?:-D Właśnie jak zombi:szok:

Bedismall- ściskam Cię mocno i życzę dużo zdrowia dla dzieci

Dzwonię zaraz do lekarki nasze i pytam czy nie można w dzień małej też tego syropku. Przydałoby się, żeby choć godzinkę pospała:tak:

Idę się pierniczyć:zawstydzona/y: czyli piec piernik:-D

Mam nadzieję, że dzisiaj już czujecie się lepiej kobitki?

Kasik jak najbardziej moze byc silesia abo kawka u Ciebie czy u mnie... tylko niech te sniegi stopnieja.... :tak:

Izulka niech syropek zadziala!!!!!! Trzymam kciuki za to abys wreszcie sie wyspala calutenka noc :-)
A Ty kochana sama robilas papiery ozdobne na prezenty?! och podziwiam..... ja to ide na latwizne i kupuje w sklepie :zawstydzona/y: ale potem ozdabiam pieknie zywymi galazkami i orzechami przyklejanymi klejem na goraco... :sorry2:

Zuskus czasem faktycznie dobrze byloby sie sklonowac...... ale niestety tak se ne da.... poradzisz sobie ze wszystkim jestem pewna; trzymam kciuki za chwilke wytchnienia...

Bedismall ja juz czytalam i slyszalam nie jeden raz o tym paracetamolu, ze to jest lek "na wszystko" :-D to jest i smieszne i przerazajace zarazem..........
Prosimy zajrzyj jeszcze do nas prze dswietami..
I trzymaj sie jakos w tym ferworze przygotowan przegwigilijnych :happy2:

Mamo nasz psychologu forumowy czy wszystko ok?

Dziewczyny chyba wpadly w szal przygotowan swiatecznych i nie maja za bardzo czasu na pisanie :no:

caluski dla wszystkich!

cześć dziewczyny!!!

Mi jakoś ten dół nie przechodzi. Chata nie posprzątana, z gotowaniem jestem do tyłu bo Michał nic nie pozwala zrobić a wieczorem jestem tak padnięta ż na noic już siły nie mam.... Kasia się buntuje nadal ze za dużo na nią krzyczę... a mi już sił brak:-( coraz częsciej myślę że nie jestem wystarczająco dobra mama... Dobrze chociaż że moja siostra zdecydowała sie przyjechać na święta do Polski (bali się warunków na drogach) więc przynajmniej ją bede miała przez parę dni.... Będzie się komu wypłakać i pomarudzić

Bedismall zdrówka dla dzieci....
Izulka ja też przy Kasi stosowałam Melisal. dawał bardzo dobre efekty ale tylko przy regularnym stosowaniu. Musiała pić go codziennie wieczorem. wtedy kilka godzin spała beż pobudek. tyle że ja z jej niespaniem miałam problem dopiero jak miała jakieś 15 miesięcy. W dzień za to spała ładnie więc w dzień nie dawaliśmy syropku. Trzymam kciuki żeby hani uregilowało się spanko i dała ci troszkę wypocząć!!!

U nas w święta na stole zawsze barszcz z uszkami i grzybowa do wyboru, pierogi z kapustą i grzybami, i ruskie też, karpik pod różną postacią (pieczony z pieczarkami, w szarym sosie, w galarecie) inna rybka po grecku, groch z kapustą i oczywiście kutia. mam więc co robić tym bardziej że jak co roku czekają nas dwie kolacje swiąteczne. Najpierw u mojej babci zbiera się cała rodzina- 10 osób dorosłych plus jeszcze czwórka dzieci. potem u rodziców mojego męża (dzielimy się z teściową robota i tak np co roku uszka i pierogi z kapustą dla 14 osób robię ja (tyle ludzi mniej więce jest na wigilii u teściów)

Kolejny skurcz.... jak tak dalej pójdzie to nie dotrwamy do terminu:no: NIe wiem czy to przez te nerwy czy coś innego się dzieje

dziewczyny trzymajcie się ciepło. Wszystkie was mocno ściskam

Witam dziewczyny!

Ja też wpadłam w wir przygotowań (na szczęście tym razem bez chandry) i tym sposobem wczoraj poszłam spać o 1.00 i dziś zaspałam do pracy :szok::szok::szok:
Normalnie nie wiem kiedy wyłączyłam budzik. Doszłam do wniosku że jak nie posprzątam w każdym kąciku to święta i tak sie odbędą więc może nie warto aż tak szaleć.

Koleżanki ze Śląska (Gala i Kasik) Ładnie to tak umawiać się na kawę beze mnie???

Wszystkie moje kochane mamuśki ściskam was gorąca a tym które mają kiepski nastrój życzę żeby wrócił dobry humorek i troski poszły sio!!!

Acha! Zapomniałam! Wczoraj upiekałam ciasteczka maślano - orzechowe. Pycha!

Ostatnia edycja:
Izulka15 oby córcia dała ci naprawdę się wyspać
Ewusek1203 oby taka przygoda ci sie więcej nie powtórzyła \. I spokojnuch przygotowań.
Ja mam ogólnie dość. Święta w lesie a dzieciaki... dużo pisać. Ale wiadomo nudzą siew domu. Gabryś juz 2 tydzień w domu. Mam brak cierpliwości.
No i do tego mam mega lenia.
Pozdrawiam

reklama
Azile - tulę. Oby ci się poprawił nastrój i świąteczna atmosfera napełniła cię spokojem i energią.

Izulka - ciągle myślę o tobie czy udało się troszkę pospać. Ściskam ciebie i Haneczkę (moja siostra ma na imię Hania i mam wielki sentyment do tego imienia)

Ewuniaf życzę ci dużo spokoju. Oby dzidzia jeszcze posiedziała w brzuszku.

Do góry