reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Asiu dziekuję właśnie przeczytałam!!! Ciesze sie że duzo ludzi ma tak dobrą opinię o nim. Mam nadzieję że dobrze zajmie się naszym skarbem.... Koniecznie daj znać jak się dowiecie kto tam w brzuszku siedzi:tak: Wiesz Hania ma 3 miesiące ale mi juz tak strasznie brakuje tego uczucia jak się tam w środku maluszek rusza.....

Dziewczyny apel do wszystkich!!! prosze napiszcie mi czy macie jakieś pomysły co kupić na zakończenie paniom przedszkolankom????

Mam 9 maja zebranie rady rodziców ale jak dotąd nie mogę nic sensownego wymyśleć

witajcie i wybaczcie moją nieobecność
mamy mały remont mieszkania (odświeżenie ścian i sufitów) i jestem zmęczona tym syfem bałaganem itd.

wczoraj byłam u gina jest ok wyniki też super tylko powiedział mi że jestem w grupie ryzyka porodu przedwczesnego, szyjka moja mierzy 3,5 cm ale jest zamknięta :-), sama już myślami jestem że poród w lipcu będzie a nie w sierpniu (może jakaś intuicja)
w święta była debata rodzinna nad wyborem imienia dla naszego maluszka
-Andrzej ( babci sugestia-nam nie bardzo się podoba
-Paweł (wszyscy proponowali, imię ładne ale mieliśmy znajomego o takim imieniu i przez jakiś czas mieszał w naszym życiu prywatnym że o mały włos źle by się skończyło z naszym małżeństwem-może to tak próba naszego związku była)
a nasze pomysły to:
-Michał
-Krzysztof

co wy na to?

mama-piekna jesteś, zadbana i szczupła:-), widać w oczach tęsknotę....

ewunia- jak mój Alek kończył przedszkole to my rodzice złożyliśmy się na bon upominkowy (nie pamietam na jaką kwote ale chyba 300-400 zl) do zrealizowania w sklepie sportowo-górskim bo akurat ona uwielbia wycieczki po górach także to był fajny pomysł

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie nowe mamy :-) Piszcie dużo, im więcej nas tym lepiej :)

ewuniaf - ja nie doradzę, bo u nas czegoś takiego nie ma jak "koniec przedszkola" - nasze jest otwarte cały rok.

cokies - obstawiam Pawła, świetne imię, na drugim miejscu Michała.

U nas, o ile będzie syn, będzie Daniel - mąż wybrał. Imię mi się podoba, ale też mam nie najlepsze skojarzenia - miałam kolegę o tym imieniu, który zaćpał się na śmierć jeszcze przed osiągnięciem pełnoletności. Znałam też kilku innych Danieli i żaden nie osiągnął jakiegoś tam sukcesu czy szczęścia życiowego... i tak irracjonalnie martwię się, czy to imię to dobry pomysł...

Cokies świetnie że wszystko oka tą szyjką bym sie nie zamartwiała. w koncu to nie twoja pierwsza ciąża a w kazdej kolejnej szyjka ma prawo być odrobinkę krótsza. A powiedz jeszcze te 3,5 cm to było mierzone przy badaniu usg z głowicą endopochwowa czy to tak "na oko"??? A co do imienia to ja jestem za Michałkiem:-):-):-) z przyczyn wiadomych:-D

Aha no to dobrze!!! :-)

Dziewczyny jeśli któraś jest zainteresowana to w dzisiejszej Gazecie Wyborczej jest ten artykuł o domowych narodzinach. Pani Ewa która się tam wypowaiada to polożna która przyjmowała Hanię. O nas też jest spory kawałek tyle że moje imie jest zmienione bo nie chciałam żeby w pracy mieli do mnie żal... Można chyba też przeczytać na necie

pomieszkujemy w bydgoszczy,lat az 27 :-D nie pracuje odkąd zaszłam w drugą ciąże,po rozwodzie,ale z tata maluchów kontakt dobry mamy,zajmuje sie dziecmi bardzo dobrze.Noi z nowym partnerem postaralismy sie o własne i tak jakos czas nam leci.

Karcia- no widzisz ,to juz coś o Tobie wiemy :))
Bydgoszcz...ja pochodzę ze Szczecinka:))

Witajcie!!!
Dawno mnie nei było i przepraszam ze was zaniedbuje.
Ale u mnie jak u Joasie. Komunie mam 15 goście od 13 w domu przez tydzień. Więc pracy mnóstwo, do tego przyjecie sama przygotowuje. Do tego 22maja mam rocznice komunii u Gabrysia, Mamy małe przyjęcie klasowe po Mszy świętej. Oczywiście jak to zwykle bywa brak chętnych rodziców do zajęcia się przygotowaniami. Wię ja wszystko przygotowuje.:) Dam rade!!!!
Pozdrawiam was i obiecuje że będe zaglądać częściej:)
Azile-nooo,powitac -dobrze ze sie w koncu odezwałaś kochana:))

Cokies- dzieki..a ta tęsknota to wiesz za KIM..........

EWUNIA- ZARAZ DZWONIĘ DO MĘŻĄ PO Wyborczą...:)
i dzieki za &&&

Asia- powodzenia na podglądaniu dzidzi:))
i fajnie,ze już sie "zabieracie" za łazienkę-suuuper!!

Leika- witaj..Daniel ładne imię-mi sie dobrze kojarzy...to znaczy ,może neutralnie :))

Asia co do imienia to i Michał i Krzysiu ładnie:))
moje typy dal synka to Marcel,Filip, a Zuzia mówi ,ze Rysiu:))))

Ewunia- ja też sie zastanawiam co na zakończenie przedszkola-bo Zuza kończy przedszkole w tym roku bo w przyszłym do szkoły i też mysle co by tu dla kochanej P.Ali kupić-złota kobieta sie mojej Zuni trafiła....

Ewuniaaa- właśnie przeczytałam w Gazecie opis Twojego porodu domowego-cuudnie,aż mi sie na sercu ciepło zrobiło....

Joaś była w TV ,Ty do gazety wywiadu udzielasz-no,no-medialne mamy tu mamuski:))))))))))

reklama
Dziewczyny widzę że tu puuustka znowu... Zyczę wszystkim miłego dłuuugiego weekendu a wyjezdzającym na Majówkę udanych górskich wędrówek!!! Buziaki dla Was mamusie:-D

Do góry