• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Asiu dziekuję właśnie przeczytałam!!! Ciesze sie że duzo ludzi ma tak dobrą opinię o nim. Mam nadzieję że dobrze zajmie się naszym skarbem.... Koniecznie daj znać jak się dowiecie kto tam w brzuszku siedzi:tak: Wiesz Hania ma 3 miesiące ale mi juz tak strasznie brakuje tego uczucia jak się tam w środku maluszek rusza.....

Dziewczyny apel do wszystkich!!! prosze napiszcie mi czy macie jakieś pomysły co kupić na zakończenie paniom przedszkolankom????

Mam 9 maja zebranie rady rodziców ale jak dotąd nie mogę nic sensownego wymyśleć

witajcie i wybaczcie moją nieobecność
mamy mały remont mieszkania (odświeżenie ścian i sufitów) i jestem zmęczona tym syfem bałaganem itd.

wczoraj byłam u gina jest ok wyniki też super tylko powiedział mi że jestem w grupie ryzyka porodu przedwczesnego, szyjka moja mierzy 3,5 cm ale jest zamknięta :-), sama już myślami jestem że poród w lipcu będzie a nie w sierpniu (może jakaś intuicja)
w święta była debata rodzinna nad wyborem imienia dla naszego maluszka
-Andrzej ( babci sugestia-nam nie bardzo się podoba
-Paweł (wszyscy proponowali, imię ładne ale mieliśmy znajomego o takim imieniu i przez jakiś czas mieszał w naszym życiu prywatnym że o mały włos źle by się skończyło z naszym małżeństwem-może to tak próba naszego związku była)
a nasze pomysły to:
-Michał
-Krzysztof

co wy na to?

mama-piekna jesteś, zadbana i szczupła:-), widać w oczach tęsknotę....

ewunia- jak mój Alek kończył przedszkole to my rodzice złożyliśmy się na bon upominkowy (nie pamietam na jaką kwote ale chyba 300-400 zl) do zrealizowania w sklepie sportowo-górskim bo akurat ona uwielbia wycieczki po górach także to był fajny pomysł

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie nowe mamy :-) Piszcie dużo, im więcej nas tym lepiej :)

ewuniaf - ja nie doradzę, bo u nas czegoś takiego nie ma jak "koniec przedszkola" - nasze jest otwarte cały rok.

cokies - obstawiam Pawła, świetne imię, na drugim miejscu Michała.

U nas, o ile będzie syn, będzie Daniel - mąż wybrał. Imię mi się podoba, ale też mam nie najlepsze skojarzenia - miałam kolegę o tym imieniu, który zaćpał się na śmierć jeszcze przed osiągnięciem pełnoletności. Znałam też kilku innych Danieli i żaden nie osiągnął jakiegoś tam sukcesu czy szczęścia życiowego... i tak irracjonalnie martwię się, czy to imię to dobry pomysł...

Cokies świetnie że wszystko oka tą szyjką bym sie nie zamartwiała. w koncu to nie twoja pierwsza ciąża a w kazdej kolejnej szyjka ma prawo być odrobinkę krótsza. A powiedz jeszcze te 3,5 cm to było mierzone przy badaniu usg z głowicą endopochwowa czy to tak "na oko"??? A co do imienia to ja jestem za Michałkiem:-):-):-) z przyczyn wiadomych:-D

Aha no to dobrze!!! :-)

Dziewczyny jeśli któraś jest zainteresowana to w dzisiejszej Gazecie Wyborczej jest ten artykuł o domowych narodzinach. Pani Ewa która się tam wypowaiada to polożna która przyjmowała Hanię. O nas też jest spory kawałek tyle że moje imie jest zmienione bo nie chciałam żeby w pracy mieli do mnie żal... Można chyba też przeczytać na necie

pomieszkujemy w bydgoszczy,lat az 27 :-D nie pracuje odkąd zaszłam w drugą ciąże,po rozwodzie,ale z tata maluchów kontakt dobry mamy,zajmuje sie dziecmi bardzo dobrze.Noi z nowym partnerem postaralismy sie o własne i tak jakos czas nam leci.

Karcia- no widzisz ,to juz coś o Tobie wiemy :))
Bydgoszcz...ja pochodzę ze Szczecinka:))

Witajcie!!!
Dawno mnie nei było i przepraszam ze was zaniedbuje.
Ale u mnie jak u Joasie. Komunie mam 15 goście od 13 w domu przez tydzień. Więc pracy mnóstwo, do tego przyjecie sama przygotowuje. Do tego 22maja mam rocznice komunii u Gabrysia, Mamy małe przyjęcie klasowe po Mszy świętej. Oczywiście jak to zwykle bywa brak chętnych rodziców do zajęcia się przygotowaniami. Wię ja wszystko przygotowuje.:) Dam rade!!!!
Pozdrawiam was i obiecuje że będe zaglądać częściej:)
Azile-nooo,powitac -dobrze ze sie w koncu odezwałaś kochana:))

Cokies- dzieki..a ta tęsknota to wiesz za KIM..........

EWUNIA- ZARAZ DZWONIĘ DO MĘŻĄ PO Wyborczą...:)
i dzieki za &&&

Asia- powodzenia na podglądaniu dzidzi:))
i fajnie,ze już sie "zabieracie" za łazienkę-suuuper!!

Leika- witaj..Daniel ładne imię-mi sie dobrze kojarzy...to znaczy ,może neutralnie :))

Asia co do imienia to i Michał i Krzysiu ładnie:))
moje typy dal synka to Marcel,Filip, a Zuzia mówi ,ze Rysiu:))))

Ewunia- ja też sie zastanawiam co na zakończenie przedszkola-bo Zuza kończy przedszkole w tym roku bo w przyszłym do szkoły i też mysle co by tu dla kochanej P.Ali kupić-złota kobieta sie mojej Zuni trafiła....

Ewuniaaa- właśnie przeczytałam w Gazecie opis Twojego porodu domowego-cuudnie,aż mi sie na sercu ciepło zrobiło....

Joaś była w TV ,Ty do gazety wywiadu udzielasz-no,no-medialne mamy tu mamuski:))))))))))

reklama
Dziewczyny widzę że tu puuustka znowu... Zyczę wszystkim miłego dłuuugiego weekendu a wyjezdzającym na Majówkę udanych górskich wędrówek!!! Buziaki dla Was mamusie:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry