reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam, witam w upalną środę.
Coś o sobie? Proszę bardzo - 30-tka na karku - nie pracuję, bo jak na moje miasto mam za dużo kierunków nauki skończonych:sorry2:, "siedzę" w domku i dorabiam tym co lubię robić - pichceniem w kuchni (ciasta, chlebek na zakwasie, pierogi). M niedawno zmienił pracę i wczoraj dostał umowę na 2 lata:tak::cool2::huh: - przynajmniej jakaś stabilność finansowa będzie;-), bo wcześniej na budowie to martwe okresy były:tak::-(. Olek tak jak Zuzia Agatulki do pierwszej klasy idzie, Juli - dzielny przedszkolak a Pablo zmaga się z wychodzącymi zębolkami.
u nas tez brak zebrania dla 1 klasistów gdzie słysze u każdego rodzica było zebranie u nas cisza ciekawe kiedy o ksiązkach chcą powiedzieć w sierpniu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas w poniedziałek było zebranie, mamy podane książki - Razem w szkole, Edukacja wczesnoszkolna w klasie 1. Box dla ucznia
hEJ
cHCIAŁĄM SIĘ POCHWALIĆ
ZDAŁAM!!!!!:laugh2:
Super, gratuluję:-).
córcia dziś ze szkoły przyniosła dyplom wzieła udział w konkursie plastycznym i jako jedyny zdobyła nagrode ze swojej grupy sozkk
a nagroda pół wyprawki hehehheheh:-):-D piórnik wyposażony świecówki ,ołówkowe kredki i kilka zeszytów jestem kilka zł do przodu :)
Zdolna bestia z Zuzi - fajnie że trochę wyprawki wpadło - na odszedł zakup plecaka - Olek dostał na urodziny od siostry M a w przedszkolnym konkursie z "Kubusia" dostał kredki i pojemnik na kanapki:tak:.
W wolnej chwili popiszę a teraz zmykam bo mam gości i muszę interesu w kuchni dopilnować;-):tak:.

reklama
Dziewczyny, wpadłem tylko na chwilę pożegnać się. Wyjeżdżamy dopeiro w piątek wieczorem, ale nie będę już miała czasu na BB do tej pory. Pozdrawiam Was serdecznie i do następnego razu - nie wcześniej niż w lipcu!

Joaś kochana życze ci bardzo udanego wyjazdu, masy radosnych przygód i duuuużo odpoczynku!!!! Mam nadzieje ze ten wyjazd naładuje choć na troche twoje akumulatory!!!!! Baw sie dobrze!!!!

Marta witaj!!! Fajnie ze mąz dostał umowę na dłużej!!!!
Ja też uwielbiam gotować:tak::tak::tak:

My właśnie wróciliśmy z rowerków. I wiecie co.... przydałaby mi sie jakaś jedna dodatkowa reka:-D nie macie pojecia jak sie zmęczyłam prowadząc jednoczesnie wózek z Hanią i pchając Michała rowerek ..... Jestem padnieta a oni szaleją jak nie wiem
energia ich rozpiera :szok::szok: na dworze sie wytrzymać nie da bo tak duszno.... ide robić obiadek (dzisiaj mamy filety z kurczaka w papilotach do tego brokuł na parze no i barszcyk ze świeżej botwinki)

Hej
Kurcze... wpadlam sie zapytac Joaś o ciasto te z truskawkami co ma w blogu i teraz niewiem... Mozie wiecie czy do niego idzie cału cukier waniliowy???:confused::blink:

Pogoda dzis super, na dworku siedzimy, teraz przerwa obiadowo i to ciasto chcialam zrobic, bo malo do niego potrzeba a akurat nie mam co z truskawami zrobic...:-p :-)

ewuniaf ale pysznosci robisz (prócz botwinki , ble, nie lubie:-) )

jestem
Ewunia -hahahahaha-wiem jak sie czujesz hahaha ja sie tak czułam wczoraj z Zuzą -tylko Ona na 2 kółkach..
odpocznij bo dzieci mają duracele to tak szybko im się energia nie skończy :))

Liza-pewnie cały cukier ;)

Joaś- prz-jem-no-ści!!!!!!!!!!!!!!!!
bedziemy tęsknić kochana!!!!!!!

ja mam dzis obiad ala Maurenn :)))ryz na mleku popruszony cynamonem i na to mus truskawkowyyyy:))jery nie moge sie doczekać !!!!!!!!!!!!

Marta witaj-moja Zuza też ma ten zestaw książek do pierwszej klasy :)
ja mam 32 lata od poniedziałku ide do pracy...walczymy od 1,5 roku o 3cie dzidzi ,ale lipa..

mama05 dzieki!!! :-) wezme caly :-)
Kurcze juz 1,5 roku sie staracie? a badania jakies robiliscie? wsio oki? masz troche fluidkow ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ja za to za bardzo łatwo zachodze w ciąże wiec sie przydadza! :-p :dry: :tak:

Liza-tak badania porobione już dawno-ja zachodze tylko tracę-nie wiedomo czemu sie nie utrzymuje...

dlatego teraz tymbardziej się cieszę i odceniam to ,ze mam 2 dzieci....czasem myślę ,ze to cud,ze są..

Joaś, sprawnego pakowania i udanego wyjazdu.
Liza, właśnie taki sam placek robiłam dziś, tylko z 5 jajkami - moja mama zawsze go piekła i to była najpyszniejsza babka na oleju. :-)
mama05 - my o Pabla też się prawie 2 lata staraliśmy - M wyjechał do Szwecji na 3 m-ce i po jego powrocie i zmianie klimatu udało się(czyt. jak w piosence 4 razy po 2 razy ;-) )
Chlebek się piecze, część załadowana do rozwiezienia, młody jak skończy cycować to jedziemy i po starszych też do przedszkola.

ja mam 32 lata od poniedziałku ide do pracy...walczymy od 1,5 roku o 3cie dzidzi ,ale lipa..
:no:

nie zadna lipa tylko czas nie odpowiedni...teraz jest czas zebys sobie troche przypomniala jak sie pracuje ;-) kochana wszystko jest specyficznie gdzies tam zaprojektowane i moze sie buntujemy ze nie jest to koniecznie po naszej mysli ale jak pozniej zerkniemy na to z dystansu to okazuje sie ze tak wlasnie jest najlepiej. Tak poza tym to milego wyjazdu zycze;-)

Joas - oby to byly te wakacje ktorych tak bardzo potrzebujesz i zeby te prozaiczne czynnosci jak pakowanie, organizowanie itd. nie przykryly radosci z odpoczynku ;-)

Liza ja z truskawek robilam z malymi eko modyfikacjami to ciasto ktore dziewczyny wklejaly chyba z tydzien temu i wyszlo przepyszne. Poza tym z truskawet robie mrozone desery dla dzieci bo my nie kupujemy tych gotowych pseudo lodow.

ewunia, maureen - moj Vincent jeszcze spi, obudzil sie w nocy dwa razy na picie i teraz juz 14-ta godzine z rzedu spi jak zarzniety. Az byla zobaczyc u niego czy wszystko w porzadku bo z kamerki to nie widac tak dokladnie czy dziecko oddycha albo czy nie ma goraczki :sorry2:

z wiadomosci pogodowych to w nocy byla mega burza, nawet nam prad na moment wylaczylo a 7 km od nas gromadzily sie traby powietrzne na tornado ...na szczescie przesunely sie z silnym wiatrem wysoko w powietrzu i zadna nie dotknela ziemi. Nie lubie....przez dobra godzine pozno wieczorem siedzielismy w zawieszeniu i zastanawialismy sie czy zwijac dzieciaki i uciekac do piwnicy czy dac im spokoj i przeczekac.

Ostatnia edycja:
reklama
jestem popołudniowo :))

Sempe czy Ty już wróciłas z tej Turcji???????????????????????????

Joaś- raz jeszcze przyjemności na wakacjach!!!!!!!! :):):):)

Pawimi- dzięki
c007.gif

wyjazd jednak jutro rano o 9.00 :)
jak dzieci pójdą spac to po wiadomościach popakuję wszystko,Tom juz do auta ponosi i rano tylko śniadanko i jedziemy..

Marta- no my kurcze nie mamy jak zmienić klimatu...chyba ,ze teraz na wyjezdzie ,ale mam....czekaj niech policzę-yyyyyyyyyy 20d.c. czyli nic na działania nie dadzą bo juz po owu...ale czekam cierpliwie i działamy i może i ja się pochwalę nowym suwaczkiem :))

podlałam ogród mimo zakazu podlewania...
Tom kosi trawę..juz koniczyna wyszła...przez ten płot już ponad tydzień nie kosił i zarosło....

z gościem od płotu wszystko dogadane-ostateczną kwoę podał bo wczoraj był na pomiarach-zaliczka wpłacona i od poniedziałku za 3 tyg bedzie ogrodzenie :))))po 5 latach :)

Do góry