reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
:-D Ollesia no tak ma byc ...bardzo sie ciesze , ze jest wszystko ok , a tak wogole to ja nie zauwazylam zeby piotrus mial jakos specjalnie duza glowke :confused:

a jam pytanko ...pewnie zauwazylyscie , ze zuzu ma takie delikatne wybroczynki na czolku pomiedzy oczkami i w kacikach powiek tez ( efekt porodu )...lekarze mowili , ze to wszystko zejdzie jak mala wyrosnie ....i jest to troche bledsze , ale jak mala sie wtiutnia to sie robia ogniste :dry: czy wasze pociechy mialy cos podobnego ...bo ja niemoge sie doczekac az mala bedzie miala gladziusienka buzieczke

Ollesia super ze wszystko ok i tak trzymac!!!:-)
Silunia moja Hania tez ma takie wybroczyny ale z tylu glowki pod wlosami wiec prawie tego nie widac ale widze ze powoli to znika bo robi sie coraz jasniejsze:-)

Silunia, Jaaga, Sara ma takie cos z tylu na karczku. To podobno tzw. naczyniak plaski, ktory jasnieje i znika w ciagu ok.2 lat. W trakcie kapieli zaognia sie to, tak samo podczas placzu czy wysilku. Normalnie jest lekko rozowe.

Leyna zywnosc napewno jest modyfikowana w jakis sposob, bo inaczej by jedzenia ludziom zabraklo. Aczkolwiek dla dzieci mozna kupic produkty organiczne, zadnych srodkow chemicznych podobno w nich nie ma. A co do szczepionek to chyba jej chodzilo o to ze teraz wszystko w sumie jest szkodliwe, nawet powietrze, bo brudne. Ona powiedziala ze to najbezpieczniesza rzecz jaka wkladamy w swoje ciala, bo ja tez sie zastanawialam czy tyle tych szczepionek trzeba. Moze chciala mnie uspokoic, zebym sie nie martwila.

ah Ci lekarze.... czasem tak potrafią nastraszyć....:baffled: ale Ollesia na szczęście wszystko OK cieszymy się bardzzo:-) !!!!!!!

ollesia SUPER że wszystko dobrze
silunia Alka jak widać na zdjęciach ma b.mocne te naczyniaki, ale pomału słabną, Wojtek miał tylko na oczku i około roku znikł mu całkiem, ja też mam takie:-D i jak się wkurczę albo za słaby makijaż zrobię to też je widać:-D
nic się nie martw, na pewno znikną Zuzu!!

Kochane, dziekuje Wam, ze cieszycie sie razem ze mna, ze Piotrusiowi nic nie jest. :-)
Piotrus ma duza glowke w stosunku do obwodu klatki piersiowej (glowka 42 cm, a klatka piersiowa 42,5). Ale to naprawde rodzinne... U P. wszyscy maja duze glowy. ;-)

A co do wybroczyn, to naprawde schodza. Moje kuzynki po urodzeniu wygladaly jak poparzone. Teraz nie ma ani sladu!

reklama
ollesia lekarz wyslal Cie na USG bo Piotrus ma duza glowke w poruwnaniu do klatki piersiowej? Moj Patryk ma 45cm glowke i 41.5cm klatke piersiowa. Moja pediatra (Polka, uzywam ja jaka druga opinia i niedlugo bedzie moja glowna pediatra) powiedziala ze Pat ma glowe w 95 centylu, ale zeby sie nie martwic bo Polacy i Rosjanie maja tendencje do wiekszych glow. No i w rodzinie F. wszyscy maja duze glowy nawet bardzo. Czy powinnam zapytac pediatre o skierowanie na USG? Dodam tylko ze na dlugosc tez jest gdzies w 90 lub 95 centylu, a wagowo gdzies w 50 centylu. (wazy 7.33 kg na dzisiejszy dzien)

Do góry